Axel Moorkens benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Alcopa Groep.

Na het besluit van Dominique Moorkens om af te treden als Voorzitter van de Groep Alcopa, werd op de Algemene Vergadering van 26 april 2014 de benoeming van Axel Moorkens als nieuwe Voorzitter, voorgedragen door de Raad van Bestuur, bevestigd. Axel Moorkens was reeds bestuurder van de Groep en neemt sinds 26 april 2014 de nieuwe verantwoordelijkheid op als Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Sinds meer dan 43 jaar werkte Dominique Moorkens voor de Groep. Na 33 jaar als CEO werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur in 2009. Tijdens deze periode heeft de Groep een gestage groei meegemaakt en werden haar activiteiten uitgebreid buiten de landsgrenzen. Alcopa is vandaag actief in meer dan 15 landen in Europa, Afrika en Amerika met een omzet van meer dan  1,5 miljard euro.

Axel Moorkens (47), neef van Dominique Moorkens, is actief in de Alcopa Groep sinds 2009 als bestuurder binnen de Raad van Bestuur. Axel Moorkens heeft nog andere bestuursmandaten in verschillende sectoren. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Dominique Moorkens: "De familie hecht veel belang aan een sterk project in lijn met ondernemerschap en een langetermijnvisie, het zijn de factoren geweest van het succes van de Groep tot nu toe."
Axel Moorkens zegt "prioriteit te geven aan de ontwikkeling van de Groep door het permanent leveren van een meerwaarde aan onze klanten en het bestendigen van partnerhips. "

De Alcopa Groep met hoofdzetel in Kontich, bestaat uit zes zogenaamde business-lines:
Alcadis (auto invoerderschap vant Hyundai, Suzuki, Isuzu en SsangYong), MODIS (autodistributie), Moteo (invoer en distributie van tweewielers en onderdelen & accessoires), EOL (productie en distributie van kantoorbenodigdheden), AlcopaimmO (vastgoed) en AlcoDev (belast met de diversificatie van de Groep).

New-Chairmand-NL-FINAL.pdf

PDF - 137 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be