BRC 2021 afgerond in Spa Rally

BRC 2021 afgerond in Spa Rally

Grégoire Munster en Louis Louka Belgisch vicekampioen !

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) zijn zondagnamiddag als derde geëindigd in de Spa Rally, de slotwedstrijd van een hoogstaand en spannend BRC. Het Hyundai-duo had zaterdagmiddag de beste kaarten in handen met het oog op de titel, maar na een slippertje was de titeldroom ver weg. Zondag werd nog alles gegeven en lukte het om uiteindelijk nog als derde te eindigen in de Spa Rally. Na zeges in de East Belgian en de Sezoensrally en een podium in Spa eindigen Grégoire Munster en Louis Louka zo heel knap tweede in het kampioenschap.

De drie overgebleven titelkandidaten begonnen elk met een snelste tijd aan de Spa Rally. Toen Grégoire Munster er daar nog eentje aan toevoegde kwam hij na vier ritten aan de leiding en was hij een tijdlang virtueel kampioen van België. Het regende zaterdag constant in Spa en omstreken waardoor het parcours er verzopen bijlag. Tijdens de tweede doortocht op Charneux liet Munster, net als zijn titelconcurrenten, zich in dezelfde bocht verrassen door aquaplanning. Een schuiver die hem volgens de data 38 seconden zou kosten. De titeldroom was plotseling ver weg. Op zondag werden er nog acht ritten gereden. Tijdens de eerste doortocht op Theux luidde het Hyundai-duo de aanvalsklok, met een slipper als gevolg. Maar ook die andere titelkandidaat ging in de fout en dus bleef er hoop! In een spannend slot bleef de titel buiten bereik, maar ging Grégoire Munster nog over De Mevius naar de derde plaats. Dankzij die positiewissel is hij vicekampioen van België.

Story image
“Vicekampioen is mooi, maar kampioen was natuurlijk nog beter geweest”, zegt Grégoire Munster. “We wisten op voorhand dat het moeilijk zou worden. Maar we hebben onze wedstrijd gereden alsof alles nog mogelijk was. Onze start was niet ideaal, verre van zelfs. Maar na die eerste moeilijke rit ging het crescendo en volgden de tijden. Het ging goed tot de tweede passage in Charneux waar aquaplanning in een remzone ervoor zorgde dat we rechtdoor gleden. In totaal hebben we daar 38 seconden laten liggen. Als we nog iets wilden maken van het kampioenschap moesten we op zondag iets proberen. De ritten lagen er zuiver bij, behalve Theux. Dààr moest en ging het ook gebeuren. We waren op weg naar de scratch, tot we in een remzone in een haag gleden en opnieuw tijd verloren. Tijdens de tweede doortocht hebben we daar getoond wat we eerder op de dag hadden willen tonen, en sleepten we de derde plaats nog in de wacht. Bij het ingaan van de laatste rit moesten we een voorsprong van één seconde verdedigen. Het lukte, waardoor we als derde eindigen in Spa én tweede zijn in het kampioenschap.”

Zo eindigen Grégoire en Louis met hun Hyundai dus tweede in het kampioenschap. En dat analyseert Grégoire Munster heel nuchter.

“Ik wil Adrian zeker feliciteren met zijn titel. Hij won wedstrijden en eindigde telkens op het podium. Die regelmaat wil ik volgend seizoen ook nastreven. Als ik terugkijk op deze rally onthoud ik vooral het eerste podium met de nieuwe Hyundai i20. Zonder veel ervaring met de typisch Belgische wegen waren we met deze auto meteen competitief. Nu nog de afstelling verfijnen en regelmaat vinden, en dan zit er volgend jaar zeker meer in."

 

Eindstand BRC

1. Adrian Fernémont ​ 135 punten

2. Grégoire Munster ​ 125 punten

3. Ghislain de Mevius ​ 123 punten

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich