Croatia Rally WRC2 - Review

Croatia Rally WRC2 - Review

Grégoire Munster toont zijn talent

25 april 2022 - Grégoire Munster en copiloot Louis Louka namen het voorbije weekend deel aan de rally van Kroatië. De 25e plaats in WRC 2 en de 9e plaats in WRC 2 Junior geven een vertekend beeld van de prestaties van het duo. Een probleem met de benzinepomp op zaterdag zorgde voor een vroegtijdig einde van de tweede wedstrijddag. Maar Grégoire en Louis eindigden de rally wél alsnog in stijl. Op zondag, op een moment dat er nog volop strijd geleverd werd voor de algemene eindzege, in de zetten ze in de powerstage de achtste tijd algemeen en de derde tijd in WRC 2 neer. En ook op vrijdag reden ze in uiterst moeilijke omstandigheden in de laatste rit van de dag naar de negende tijd algemeen.

Na een droge testsessie eerder op de week en een erg koude shakedown op donderdag toonden de weergoden zich vrijdag van hun meest grillige kant. Regen en mist zorgden voor uiterst moeilijke omstandigheden. “Als je dan een hele tijd na de toprijders start, die met hun Rally1 de koorden hebben uitgereden en nog meer modder op de baan hebben geworpen, wordt het extra moeilijk”, zegt Grégoire Munster. “Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik vrijdag mijn moeilijkste wedstrijddag ooit in een rally heb beleefd. In de zesde rit reed ik links vooraan en niet veel later rechts achteraan lek. Het is me een raadsel hoe het gebeurde maar ik was lang niet de enige. Los van die lekke banden hebben we tijdens de dag de afstelling verfijnd waarna de tijden volgden. De dag afsluiten met de negende tijd algemeen, de derde tijd in WRC2 en de tweede tijd in WRC Junior gaf me een goed gevoel met het oog op zaterdag.”

Story image

Maar zaterdag werd één grote ontgoocheling. Op weg naar de start van de eerste klassementsrit van de dag moest Grégoire Munster zijn Hyundai aan de kant zetten. “Rally is en blijft een mechanische sport en soms gebeurt zoiets. Fijn is het niet, maar zo’n zaken maken deel uit van mijn job. Zaterdagavond werd duidelijk dat het wegvallen van de benzinedruk de oorzaak van onze opgave was. Het team heeft er alsnog alles aan gedaan om mij een competitieve wagen te schenken voor de slotdag. Ik wou die vier ritten absoluut rijden om ervaring op te doen, zeker op zo’n atypisch parcours als dat in Kroatië.”

Ervaring opdoen is één zaak. Op het einde van de rally je naamkaartje afgeven is een andere. En dat deden Grégoire Munster en Louis Louka. Op een moment dat er vooraan gestreden werd voor het podium reed het duo naar de achtste tijd algemeen, de tweede tijd in WRC 2 en de derde tijd in WRC 2 Junior. Na vrijdag was het de tweede keer dat Grégoire en Louis zich op een dergelijke manier in de kijker reden. “Drie van de vier ritten op zondag stonden in het teken van ervaring opdoen. In de laatste rit wilden we écht nog iets proberen. Met succes, want we reden de achtste tijd algemeen. Zo sluiten we een teleurstellende wedstrijd toch nog mooi af, en hebben we zeker kunnen tonen wat we waard zijn”, besluit Grégoire Munster.

Download hier het persbericht 220425-WRC2Croatia-Review_NL.pdf - 285 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich