De gloednieuwe Hyundai Santa Fe heeft een gedurfd nieuw design, geoptimaliseerd voor een moeiteloze outdoor levensstijl.

De gloednieuwe Hyundai Santa Fe heeft een gedurfd nieuw design, geoptimaliseerd voor een moeiteloze outdoor levensstijl.

  • De binnen- en buitenkant van de volledig nieuwe midsize SUV vertonen een radicale transformatie, die mogelijk wordt gemaakt door een designtypologie die de laadcapaciteit achterin maximaliseert.
  • Het nieuwe concept verbindt stad en natuur op een naadloze manier en biedt 'uitbreiding van ervaringen' in het dagelijks leven.
  • Robuust koetswerkdesign met verfijnde details maakt een krachtig statement; H-lampen harmoniseren de voor- en achterzijde van Santa Fe en zorgen voor een gedifferentieerde aanwezigheid op de weg
  • Grote achterklep en ruim interieur bieden de beste terrasachtige ruimte in zijn klasse die geweldig is voor het stadsleven en nog beter voor het buitenleven
  • De binnen- en buitenkant zijn voorzien van unieke H-vormige designelementen en milieuvriendelijke materialen
  • Splinternieuwe Santa Fe beleeft wereldpremière in augustus via Hyundai's YouTube-kanaal

SEOUL, 17 juli 2023 - Hyundai Motor Company heeft vandaag de compleet nieuwe Santa Fe onthuld. De midsize SUV van de vijfde generatie zet zijn kenmerkende 'nature-meets-city'-uitstraling voort, terwijl hij belangrijke updates doorvoert op basis van big data rond de nieuwste trends op het gebied van outdoor lifestyle. ​

Voor de eerste volledige modelwijziging van de Santa Fe sinds 2018 heeft Hyundai Motor gekozen voor een onconventionele benadering, met een op lifestyle gebaseerde designtypologie om de laadcapaciteit achterin te maximaliseren en beter tegemoet te komen aan outdoor- en stedelijke activiteiten. Het resultaat is een krachtig nieuw model met een robuust maar subtiel gedetailleerd koetswerkdesign en een ruim, veelzijdig interieur dat voortvloeit uit de openheid van zijn vergrote achterklep en dat gebruikers een terrasachtige ruimte biedt waar en wanneer ze die nodig hebben.

"Volledig nieuwe Santa Fe is een SUV die een perfecte balans vindt tussen het leven in de stad en het buitenleven. Hij kan alles aan, van drukke gezinsroutes tot kampeeravonturen", zegt SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. "Met zijn langere wielbasis, ruime interieur en terrasachtige achterklepruimte leunt nieuwe Santa Fe op zijn SUV-sterkte om meer veelzijdigheid dan ooit tevoren te bieden, evenals een premium klantervaring."

Maximale aanwezigheid met een sterk, uniek koetswerkdesign

De hoekige vorm en het kenmerkende silhouet van nieuwe Santa Fe zijn afgeleid van de lange wielbasis en de brede achterklep.

De voorkant van de auto creëert een gevoel van grandeur met zijn hoge motorkap, H-vormige koplampen en gedurfde, scherpe spatborden. De H-vormige koplampen harmoniëren met het lagere frontdesign met H-motief voor meer visuele volledigheid. De H-vormige designelementen herinterpreteren het 'H'-embleem van Hyundai. ​ ​

In zijaanzicht biedt de verlengde wielbasis plaats aan een gedurfde daklijn, een krachtig volume rond de spatborden, scherp gedefinieerde wielkasten, een verkorte overhang vooraan en 21-inch wielen, wat deze SUV een robuuste, avontuurlijke look geeft.

De achterzijde, die wordt gedefinieerd door de grotere achterklep, is strakker en brengt het volledige koetwerkdesign in balans. De H-vormige achterlichten vormen een harmonieus geheel met de H-lampen voor en zorgen voor een kenmerkende aanwezigheid van de Santa Fe op de weg, dag en nacht.

De verlengde achterklep en het ruime interieur bieden de beste ruimte in hun klasse

Met voldoende ruimte voor avonturiers en hun uitrusting biedt het interieur van volledig nieuwe Santa Fe royale leefruimte voor een moeiteloze levensstijl buitenshuis. De accommoderende achterklep creëert een ruim interieur met een terrasachtig gevoel aan de achterzijde wanneer deze geopend is. De volledig neerklapbare stoelen op de tweede en derde rij bieden de beste binnenruimte in hun klasse. Al deze kenmerken maken het voor gebruikers mogelijk om op de gemakkelijkst mogelijke manier van het buitenleven te genieten.

Deze eigenschap maakt van nieuwe Santa Fe ook een blikvanger in stedelijke omgevingen, zodat jonge gezinnen het achtercompartiment voor allerlei doeleinden kunnen gebruiken, zoals boodschappen doen, klussen aan het huis, sport en recreatie, tuinieren, gezinsuitstapjes en het vervoer van huisdieren.

Het verfijnde interieur biedt een aangename verrassing door het contrast met de sterke buitenkant. Het interieurontwerp legt de nadruk op horizontale en verticale lijnen, met een H-motief op het dashboard en de ventilatieopeningen om het gevoel van openheid te versterken en een unieke sensibiliteit te creëren.

De verfijning van het interieur van gloednieuwe Santa Fe wordt geïllustreerd door een reeks hightech voorzieningen, waaronder een Panoramic Curved Display en dubbel draadloos opladen. Het gebogen display verbindt de 12,3-inch digitale cluster en het infotainmentsysteem en verbetert het zicht van de bestuurder terwijl het een gevoel van luxe geeft.

Daarnaast zorgen de felgekleurde stoelen en hemelbekleding voor een gevoel van ruimtelijkheid, terwijl de met houtmotief afgewerkte bekleding en de met Nappaleder beklede stoelen met delicaat borduursel voor een geraffineerde stijl zorgen.

De nieuwe SUV bevat ook een aantal duurzame materialen. De suède hemelbekleding, automatten en rugleuningen van de stoelen op de tweede en derde rij zijn gemaakt van gerecycled plastic, terwijl de crashpad en deurbekleding zijn gemaakt van milieuvriendelijk kunstleer. ​

De interieur- en koetwerkkleuren, geïnspireerd door natuurlijk licht, benadrukken de unieke stijl van nieuwe Santa Fe en geven inspiratie en vitaliteit aan het dagelijks leven en het avontuur in de stad en daarbuiten.

Nieuwe Santa Fe beleeft zijn wereldpremière in augustus op Hyundai's YouTube-kanaal.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich