De volledig vernieuwde en nog veelzijdigere KONA versnelt Hyundai's visie op elektrificatie met een groter rijbereik en geavanceerde functies.

  • De volledig vernieuwde KONA, met KONA Electric voorop, biedt één van de meest uitgebreide productpakketten in het B-SUV-segment.
  • De nieuwe KONA Electric, levert met zijn Long Range batterij van 65,4 kWh, volgens de WLTP-cyclus en gebaseerd op Europese specificaties, een volledig elektrisch rijbereik van 490 km.
  • Autobezitters kunnen met behulp van de nieuwste Over-the-Air (OTA) software updates kosten en tijd besparen voor onderhoud en reparaties.
  • KONA Electric is voorzien van een frunk opbergruimte, actieve luchtkleppen, Vehicle-to-Load (V2L) stopcontacten, Head-up Display, i-PEDAL rijmodus, Smart Regenerative System, electronic-Active Sound Design (e-ASD) en bijkomende veiligheidsvoorzieningen.

SEOUL / KONTICH, 7 maart 2023 - Hyundai Motor Company organiseerde vandaag een digitale wereldpremière om de volledig vernieuwde KONA te onthullen, die geavanceerde veiligheids- en comfortfuncties en een toonaangevend rijbereik combineert.

De tweede generatie KONA biedt één van de meest uitgebreide productpakketten in het B-SUV-segment. Zo kunnen klanten kiezen uit een EV (Standard of Long Range) of hybride (HEV) -variant en een versie met verbrandingsmotor (ICE), met van elk ook een sportieve N Line versie.

Hyundai Motor ontwikkelde de nieuwe KONA eerst als EV, wat ongebruikelijk is maar in lijn ligt met de in maart 2022 aangekondigde versnelde elektrificatiestrategie van het bedrijf dat tegen 2030 niet minder dan 11 nieuwe Hyundai EV's op de markt zal brengen.

"Naast onze IONIQ-modellen is een belangrijke rol weggelegd voor de KONA Electric bij het versterken van Hyundai's leiderschap op het vlak van EV's. Het nieuwe model kan steunen op de geweldige reputatie van de eerste generatie KONA Electric en is met tal van uitstekende eigenschappen ontworpen en gebouwd om de concurrentie een stap voor te blijven", aldus Jaehoon Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company.

Chang voegde daaraan toe: "Bij Hyundai zien we de EV-revolutie niet alleen als de nieuwste trend. We geloven dat het een scharnierpunt is, niet alleen voor de industrie maar ook voor de maatschappij. Door de implementatie van milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen zoals onze EV's hopen we de overgang naar een schone mobiliteit te versnellen en vooruitgang te boeken voor de mensheid."

Met zijn robuuste, dynamische design en opgewaardeerde afmetingen behoudt de volledig vernieuwde KONA zijn iconische karakter. ​ Nieuwe technologieën en comfortfuncties zorgen voor een veilige, geconnecteerde en comfortabele ervaring. Dubbele 12,3-duims panoramische displays, een Digital Key 2 Touch, Over-the-Air (OTA) updates en Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) maken deel uit van de upgrades.

KONA Electric kan het beste volledig elektrische rijbereik in het B-SUV-segment voorleggen (WLTP-schatting op basis van Europese specificaties: 490 km). EV-specifieke designelementen zoals een opbergruimte in de frunk, actieve luchtkleppen, binnen- en buitenstopcontacten voor Vehicle-to-Load (V2L), een Head-up Display (HUD), een i-PEDAL rijmodus, een Smart Regenerative System, een Electronic-Active Sound Design (e-ASD) en een Eco Package zijn op het voertuig terug te vinden.

De volledig vernieuwde KONA beschikt over het Hyundai's SmartSense Advanced Driver Assistance System (ADAS) en een reeks veiligheidssystemen, waaronder autonoom rijden op niveau 2, Forward Collision Avoidance Assist (FCA), Blind-spot View Monitor (BVM), Remote Smart Parking Assist (RSPA) en Driver Status Monitor (DSM).

In vergelijking met de vorige generatie KONA, is het nieuwe model een stuk gegroeid. De lengte van de EV-variant bedraagt nu 4.355 mm, wat 175 mm langer is dan de vorige generatie uit 2017, met een wielbasis van 2.660 mm (+60 mm). Nieuwe KONA is nu 1.825 mm breed (+25 mm), en 1.575 mm hoog (+20 mm).

Afmetingen:

 

Volledig vernieuwde KONA Electric

Lengte

4.355 mm (N Line 4.385 mm)

Breedte

1.825 mm

Hoogte

1.575 mm (17/19" velgen)

Wielbasis

2.660 mm

Hoofdruimte vooraan / achteraan

1.015 mm / 972 mm

Beenruimte vooraan / achteraan

1.059 mm / 925 mm

Schouderruimte vooraan / achteraan

1.435 mm / 1.402 mm

Kofferruimte (VDA-standaard/SAE-standaard)

tot 466 liter ​ / tot 723 liter

Frunk opbergruimte

27 liter

Een EV-georiënteerd koetswerkdesign met een robuuste en dynamische uitstraling

Voor de vernieuwde KONA heeft Hyundai Motor gebroken met het conventionele ICE-to-EV-ontwikkelingsproces en een EV-to-ICE-proces gevolgd. Het resultaat is een futuristisch EV-georiënteerd koetswerk dat het pure volume van de SUV accentueert en een stoere en dynamische uitstraling geeft.

Met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,27 blinkt nieuwe KONA uit in aerodynamische prestaties zonder aan stijl in te boeten. Tussen de neus en de achterklep zorgen robuuste wielkasten en een parametrisch getekende flank voor extra karakter. Chromen sierlijsten die van de gordellijn tot de spoiler met in ingebouwd stoplicht (HMSL) lopen, maken het geheel af. Op de EV-variant zorgen een Pixelated Seamless Horizon Lamp en Pixel graphics voor een uniek accent. Levendige koetswerkkleuren benadrukken het iconische design van KONA, geïnspireerd door de diverse levensstijlen van het brede spectrum van klanten van het model.

De N Line-versies beschikken afhankelijk van de markt en variant, over zwarte spiegels en een optioneel zwart dak, een agressiever voor- en achterdesign, dubbele uitlaten en zilverkleurige zijskirts.

Een ruimer en veelzijdig interieur, ontworpen voor een bredere reeks levensstijlen

Op basis van de opgewaardeerde afmetingen van het model en de van de EV afgeleide universele architectuur kon Hyundai Motor een grotere 'leefruimte' ontwerpen in het interieur om een breder scala aan levensstijlen aan te spreken. De bestuurdersgerichte cockpit wordt geaccentueerd door een zwevend horizontaal C-Pad met geïntegreerde dubbele 12,3-duims panoramische beeldschermen die het hightech karakter van KONA benadrukken.

Als onderdeel van de nieuwe indeling van KONA is de shift-by-wire schakelhendel verplaatst van de middenconsole naar achter het stuurwiel, waardoor meer opbergruimte ontstaat in de open consolezone. De indeling benadrukt het grotere, bredere interieur van KONA, die een veelzijdige en comfortabele interieurruimte biedt voor bestuurder en passagiers. Deze indruk wordt nog versterkt door de plaatsing van alle bedieningselementen voor de bestuurder rond het stuur, waardoor een open consolestructuur met draaibare bekerhouders mogelijk wordt.

De relax-comfortzeteloptie op de eerste rij is geoptimaliseerd voor een 'gewichtloze' lichaamsdrukverdeling om vermoeidheid na het rijden te helpen verlichten. De Curveless Bench Seat op de tweede rij maximaliseert de ruimte achterin en een tweetrapsvergrendeling maakt het mogelijk om de rugleuning van de achterbank te verstellen.

Dankzij de volledig neerklapbare achterbank biedt de koffer achteraan tot 466 liter laadruimte (op basis van de VDA-norm) met verbeterd laadgemak om aan de hoogste eisen van klanten te voldoen. Met de handige aanpasbare Smart Power Tailgate die de toegang tot de laadruimte verbetert, is het laden van bagage of boodschappentassen gemakkelijker dan ooit.

Een assortiment EV-specifieke kenmerken

Naast de Pixelated Seamless Horizon Lamp en de Pixel graphics biedt KONA Electric bijkomende functies voor een nog betere klantervaring. Batterijpreconditionering zorgt voor veilig opladen en een optimaal rijbereik in de winter. Een preventiesysteem dat een vastgevroren oplaadklep voorkomt, laat de gebruiker toe de oplaadpoort te openen bij temperaturen tot -30° C. Een nieuwe omgevingsverlichting aan de oplaadpoort verzekert de zichtbaarheid 's nachts.

Het Head Up Display (HUD) toont de meest relevante informatie voor de bestuurder als een 12-duims projectie op de voorruit. Zo kan de bestuurder informatie snel verwerken terwijl hij zijn aandacht bij de weg houdt. En de e-ASD creëert een virtueel geluid dat EV's aantrekkelijker maakt voor de bestuurder. Er wordt gezorgd voor een optimaal geluid in de cabine, rekening houdend met variabelen zoals rijsnelheid, koppel, toestand van de motor en acceleratie. De bestuurder kan het volume regelen en het geluid in de cabine aanpassen.

De V2L-functie (Vehicle-to-Load) kan elk apparaat van stroom voorzien of elektrische apparatuur opladen, met zowel binnen- als buitenstopcontacten voor extra comfort. Wanneer de EV is ingeschakeld, kunnen apparaten binnen worden aangesloten op een standaard stopcontact achteraan op de middenconsole. Buiten kunnen apparaten en huishoudelijke toestellen worden aangesloten met behulp van een V2L-adapter om de batterij te gebruiken wanneer de auto geparkeerd is. ​

Het nieuwe i-PEDAL systeem maakt een rijmodus mogelijk waarmee de bestuurder kan versnellen, vertragen en stoppen door enkel het gaspedaal te gebruiken. Het Smart Regenerative System past automatisch de hoeveelheid regeneratief remmen aan op basis van informatie van de verkeersstroom.

Connectiviteit met Over-the-Air updates en een scala aan technologieën

De volledig vernieuwde KONA tilt connectiviteit naar een hoger niveau met Over-the-Air (OTA) software-updates, waardoor autobezitters kosten kunnen besparen en hun auto steeds beschikt over de nieuwste software.

KONA kan voor nog meer gebruiktsgemak worden vergrendeld, ontgrendeld en gestart via de Digital Key 2 Touch, met behulp van near-field communication (NFC) op smartphones of smartwatches, wat een hoog veiligheidsniveau garandeert. Binnenin zijn twee 12,3-duims panoramische displays geïntegreerd in het audio-video navigatie (AVN) systeem om bestuurders een immersieve digitale ervaring te bieden.

Nieuwe KONA zal het eerste Hyundai model zijn dat de nieuwe Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) toepast, die geavanceerde graphics en een perfecte eenheid tussen de displays biedt. Bij het parkeren toont de Surround View Monitor (SVM) het voertuig vanuit verschillende gezichtspunten voor veilig en gemakkelijk parkeren, terwijl efficiënte, breed geprojecteerde LED-koplampen de weg verlichten.

Het Bose Premium Sound System met acht luidsprekers en een subwoofer is door de specialisten van Bose afgesteld voor een rijke en meeslepende luisterervaring. De bestuurder en de passagiers hebben toegang tot twee USB-C laadpoorten (waaronder één met dataondersteuning) en een 12V stopcontact voorin en twee USB-C laders achterin. KONA is ook uitgerust met de nieuwste versie van Hyundai's connectiviteitstechnologie en Bluelink® Streaming Service voor muziek en video's komt later.

SmartSense ADAS-functies

De tweede generatie van KONA is uitgerust met het volgende niveau van Hyundai SmartSense ADAS-functies die niet beschikbaar zijn op de meeste andere B-segment SUV's, waardoor het hoogste niveau van veiligheid en gemak op de weg wordt gegarandeerd.

De Driver Status Monitor (DSM) gebruikt de interne camera van het voertuig om het gezicht van de bestuurder te analyseren en, in geval van slaperigheid of onvoorzichtigheid, hem te waarschuwen of zo nodig in te grijpen. En Remote Smart Parking Assist (RSPA) helpt bestuurders bij het in- en uitparkeren vanop afstand. Met een druk op de smart key-knop rijdt de auto voor- of achteruit.

Blind-spot View Monitor (BVM) helpt wanneer de bestuurder van rijstrook verandert door te waarschuwen voor het risico op een aanrijding met voertuigen in de dode hoek. Indien nodig wordt er automatisch geremd om een aanrijding te voorkomen.

KONA Electric biedt extra veiligheidsvoorzieningen, zoals Forward Collision-avoidance Assist 2.0 (FCA 2.0). Hij heeft ook Highway Driving Assist 2 (HDA 2), die de bestuurder helpt om een veilige afstand te bewaren tot de voorligger en helpt bij het inhalen van langzamere voorliggers.

Nieuwe KONA zit boordevol geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Lane Keeping Assist (LKA), Blind-Spot Collision Avoidance Assist (BCA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW) en High Beam Assist (HBA). Hij is ook uitgerust met diverse rijcomfortfuncties, zoals Smart Cruise Control (SCC), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Lane Following Assist (LFA) en Highway Driving Assist (HDA).

De vele functies van KONA Electric ter ondersteuning van diverse levensstijlen zullen verder worden gepromoot in de wereldwijde lanceringscampagne "Move with the vibe" na de release van de lanceringsvideo op 7 maart. De wereldpremièrevideo kan hier worden bekeken.

Prestaties KONA Electric

Maxium Rijbereik (WLTP-schatting 490 km)

Vermogen

Koppel

Long Range: 65,4 kWh batterij (2WD)

160 kW

255 Nm

Standard Range: 48,4 kWh batterij (2WD)

114,6 kW

255 Nm

400 V laden wordt ondersteund; het laden van 10 % tot 80 % neemt 41 minuten in beslag met een snellader.

De eerste leveringen van de ICE en HEV-varianten zijn deze zomer gepland. De komst van KONA Electric is voorzien voor het najaar.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be