ERC Rally Hungary

ERC Rally Hungary

Beste Junior én tweede algemeen !

Kontich/Nyíregyháza – 9 november 2020 ​

Grégoire Munster en zijn corijder Louis Louka (Hyundai i20 R5) zijn het voorbije weekend schitterend tweede geëindigd in de rally van Hongarije, de vierde van in totaal zes wedstrijden die meetellen voor het Europese ERC-rallykampioenschap. Behalve die sterke tweede plaats won het duo ook de juniorencategorie en nemen ze na vier rally’s in die categorie de leiding in de EK-tussenstand. Andermaal een ijzersterke prestatie!

Story image

Grégoire Munster blijft internationaal hoge ogen gooien. Tijdens zijn debuutseizoen zou Munster, gesteund door Hyundai Belux en Hyundai Motorsport Customer Racing, de focus op het Jobfixers Belgian Rally Championship richten. Maar toen haalden overheidsmaatregelen allerhande het volledige autosportseizoen door elkaar, waardoor een ‘oneshot’ in het ERC uitgroeide tot voorlopig vier wedstrijden. En hoe!

Enkele weken geleden wonnen Munster-Louka in de Rally Fafe Montelongo de juniorencategorie. Die prestatie deden ze gisteren nog eens over.

Story image

 

“Ik blik zeer voldaan terug op deze rally,” zegt Grégoire Munster. “Op papier was het een asfaltrally met hier en daar een strook onverhard. Omdat de koorden al snel heel diep werden uitgereden lag het parcours er bijzonder verraderlijk bij en was het risico op lekke banden zeer groot. Het parcours deed me bij momenten terugdenken aan de legendarische klassementsrit van de Clémentine in Spa. Zaterdag hebben we echt gepusht om zo onze positie bovenaan het klassement te bestendigen. Voormalig WK-rijder Andreas Mikkelsen en huidig WK-rijder Craig Breen hadden na de eerste volledige wedstrijddag al een mooie voorsprong. Maar op mijn beurt had ik ook al een interessante kloof op mijn eerste achtervolger waardoor ik op zondag kon controleren. Eigenlijk kan ik deze wedstrijd samenvatten als een ideale mix van snelheid en risicomanagement. Een tweede opeenvolgende zege bij de junioren is fantastisch, de leidersplaats bij de junioren is dat natuurlijk ook!”

In de algemene tussenstand van het EK staat Munster nu onverwacht mooi derde. Bij de junioren neemt hij zelfs de leiding over van Oliver Solberg. De kloof tussen beide rijders bedraagt één punt in het voordeel van Grégoire. Opmerkelijk is de rust en zelfzekerheid die de jonge piloot uitstraalt en de vrijwel constante progressie in zijn resultaten. “We hebben dit seizoen toch al heel wat wedstrijden kunnen rijden waardoor we de Hyundai beter leren kennen. Ik hoop dat we de lijn nog een beetje kunnen doortrekken dit seizoen.”

De volgende ERC-wedstrijd is de Rally Islas Canarias (26 – 28 november). De slotwedstrijd van het EK is de Spa Rally half december.

Download hier het volledige persbericht 201109-ERCHungary-review_NL.pdf - 262 KB

 

Tussenstand European Rally Championship na vier rally's

1. Alexy Lukyanuk ​ ​ 116 punten ​ ​ ​

2. Oliver Solberg ​ ​ ​ 89 punten

3. Grégoire Munster ​ ​ 83 punten

 

Tussenstand ERC Junior-klassement na vier rally's

1. Grégoire Munster ​ ​ 125 punten

2. Oliver Solberg ​ ​ ​ 124 punten

3. Efrén Llarena ​ ​ ​ 79 punten

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich