ERC Rally Liepaja - Review

ERC Rally Liepaja - Review

ERC-podium bij de junioren voor Grégoire Munster en Louis Louka

Liepaja - 16 augustus 2020

Grégoire Munster en Louis Louka zijn in de Rally Liepaja bij hun debuut op onverhard met de Hyundai i20 R5 meteen op het podium geëindigd bij de junioren. Een sterke prestatie, goed voor de zevende plaats algemeen. Voor Munster-Louka is het hun eerste podium in ERC1.

Grégoire Munster kan bij zijn debuut met de Hyundai i20 R5 op gravel terugblikken op een leerrijke wedstrijd en een prima resultaat. Na de goede testsessie van afgelopen woensdag verliep op vrijdag de shakedown niet naar wens en slaagde de jonge crew er niet in om de kwalificatierit af te werken. Als gevolg daarvan ging het duo op zaterdag als laatste van start bij de ERC1 rijders, iets wat op onverhard niet meteen een nadeel hoefde te zijn.

Story image

 

Het was al van 2019 en de rally van Finland geleden dat Grégoire Munster nog eens met een R5 op onverhard had gereden. En dus moest hij wat aanpassen, niet alleen aan de wagen, de nota’s en de bandenslijtage maar ook aan de snelle en technische Letse gravelwegen. Iets wat bijvoorbeeld Solberg, Breen, Lukyanuk en andere Lindholm’s gezien hun grotere ervaring niet hoefden te doen. Desondanks reed Munster zich op het einde van de eerste wedstrijddag netjes in de top 10, op de zevende plaats algemeen en derde junior. In de slotrit van de dag perste Munster, ondanks een lekke band, een sterke zesde tijd uit zijn Hyundai op slechts 8,8 sec van ritwinnaar Lukyanuk.

“Ik voelde in het begin dat het een tijdje geleden was dat ik nog eens met een rallywagen op onverhard had gereden. Om op dit soort parcours te presteren heb je kilometers nodig om jezelf en je wagen te pushen. Anderzijds kon ik het tijdverlies beperkt houden. Dankzij een goede startpositie zijn we er toch in geslaagd om enkele snelle tijden te rijden waardoor we gisterenavond virtueel op het podium stonden in ERC1,” zegt Grégoire Munster.
Story image

 

Het klassement na dag 1 resulteerde zondag in de vierde startplaats. Het werd een leerrijke dag met een flinke portie veegwerk. Een moeilijke taak die Munster met brio volbracht en bekroonde met de derde plaats bij de junioren, zijn eerste podium in ERC1, en de zevende plaats algemeen. “Het schoonvegen was nieuw voor mij niet evident. Al bij al hebben we niet heel veel tijd verloren en onze podiumplaats vastgehouden. Dit is een mooie beloning, zeker op een ondergrond waar ik niet veel ervaring heb. De kloof met tweede junior Lindholm is niet zo groot. Een opsteker, zeker omdat hij veel ervaring heeft op gravel. Een andere leuke referentie is Llarena. Vorig jaar moest ik in hem in de R2-auto’s mijn meerdere erkennen, nu houd ik hem achter mij. Dat toont aan dat ik de stap van R2 naar R5 goed verteerd heb. Tijdens de rally maakte ik opnieuw progressie en deed ik een pak ervaring op,” besluit Grégoire Munster. Dankzij deze prestatie schuiven Grégoire Munster en Louis Louka in de tussenstand van het ERC1 juniorkampioenschap op naar de tweede plaats.

Download hier het persbericht 200816-RallyLiepaja-Review_NL.pdf - 244 KB

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich