Grégoire Munster: “De verschillen werden steeds kleiner”

Belgische rallyrijder 14de in de Rally di Roma Capitale

Kontich, 26 juli 2021

Rallyrijders wordt weinig rust gegund. Deze keer mochten Grégoire Munster en Louis Louka hun leerschool verder zetten op het verschroeiende Italiaanse asfalt. Een lastige wedstrijd, waarin de vertegenwoordigers van Hyundai Belux steeds beter voor de dag kwamen en zo ook steeds dichter bij de leiders geraakten. Na de rally in Rome ligt de focus nu volledig op de Renties Ypres Rally Belgium, waar het duo het voor de Belgische rallyfans opneemt tegen de mondiale elite.

Het rijk gevulde programma van Grégoire Munster en Louis Louka schiet goed op. Afgelopen weekend stonden onze landgenoten samen met het Europese kruim van het rallywereldje aan de start van de Rally di Roma Capitale, een wedstrijd waarin de Italiaanse specialisten er een punt van maken om zich van hun allerbeste kant te laten zien.

“De rally werd verreden in een drukkende hitte”, stelde Grégoire Munster aan het finishpodium. “Gelukkig begon het asfalt niet te smelten, en hoewel sommige stroken wat minder grip gaven, was het toch nog altijd meer dan op onze rallywegen.”

Na als 14de te zijn geëindigd stelde Munster met gemengde gevoelens een eindbalans op.

“Eerlijk, ik kan niet echt tevreden zijn over dit resultaat”, bevestigde hij. “Vorig jaar kon ik nog heel dicht in de buurt van de besten komen, maar dat was nu niet het geval. In de aanvangsfase moest ik ongeveer een seconde per kilometer toegeven. Ik was dan ook niet helemaal blij met de afstellingen van mijn bolide. We lieten de moed echter niet zakken. Chronorit na chronorit bleek onze Hyundai efficiënter te worden, en ik voelde me steeds beter achter het stuur, wat dan weer betere tijden opleverde. Dat is dan ook het positieve punt van onze deelname hier: we zijn er in geslaagd om steeds in de juiste richting verder te werken. Aan het eind van de rally bedroeg het verschil met de besten nog vijf tienden van een seconde per kilometer.”

Voor Grégoire Munster en Louis Louka wacht nu geen zomervakantie. Over een tweetal weken gaan ze aan de slag in de belangrijkste wedstrijd van deze eerste seizoenshelft.

“Louis en ik staan te trappelen van ongeduld om in Ieper aan de start te komen”, geeft de rijder van de Hyundai i20 Rally2 toe. “Deelnemen aan een manche van het wereldkampioenschap is al bijzonder op zich. Maar dat dan ook nog eens op de rallywegen van ons landje kunnen doen, dat is een droomscenario. Bovendien krijgen we niet alleen de lastigste chronoritten van de Westhoek voorgeschoteld, maar ook enkele uitdagende proeven in en rond Francorchamps. Ik ben er zeker van dat het spektakel heel wat bijval zal krijgen.”

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be