Grégoire Munster presteert zeer constant en eindigt tweede in South Belgian Rally

Grégoire Munster presteert zeer constant en eindigt tweede in South Belgian Rally

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) zijn zaterdagavond in Vresse-sur-Semois als tweede geëindigd in de South Belgian Rally, de tweede manche van het BRC. De officiële piloot van Hyundai Belux, die ook de steun van Hyundai Motorsport Customer Racing geniet, reed een zeer constante rally en wist tijdens de wedstrijd de afstelling van zijn wagen verder te verfijnen. Het Hyundai-duo eindigde uiteindelijk op een knappe tweede plaats.

De piloten kregen drie lussen van telkens vier klassementsritten, goed voor 151 competitieve kilometers, voor de wielen geschoven. Vanaf de eerste rit was Grégoire Munster in zijn Hyundai bij de pinken. “In vergelijking met de andere deelnemers hebben wij eerder in de week geen testsessie georganiseerd omdat deze rally voor ons een voorbereiding was op mijn deelname aan de volgende WRC-rally, die van Kroatië”, zegt Grégoire Munster. “Wij hebben wel deelgenomen aan de shakedown en die verliep vlot.”

Van de twaalf klassementsritten eindigde Munster tien keer in de top 3 en won hij 1 rit. “Vanaf de eerste meters waren de tijdsverschillen zeer klein”, zegt Grégoire Munster. “De afstelling van de shakedown was goed, maar in aanloop van de tweede lus hebben we enkele dingen kunnen verfijnen. Met succes want de tijden werden meteen scherper. Bij het ingaan van de laatste lus reed ik de snelste tijd en verkleinde ik de kloof tot onder de 10 seconden. Uiteindelijk wint Stéphane Lefebvre, maar ben ik heel tevreden met de geleverde prestatie. De concurrentie met Stéphane was een goede zaak en haalde het beste in mij boven. Die concurrentie is goed! ​ Uiteraard had ik liever gewonnen, maar de voorbereiding op Kroatië was dit ideaal want Stéphane Lefebvre neemt eind april ook deel aan de Rally van Kroatië. Voor mij is hij een kandidaat voor het podium. Deze prestatie prikkelt me en geeft me een boost in aanloop van die rally.”

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich