Hyundai Belux mee in de bres voor propere stranden

Hyundai Belux mee in de bres voor propere stranden

Partnership met Eneco Clean Beach Cup

In het kader van de inspanningen die Hyundai wereldwijd doet om de zeewateren afvalvrij te maken, draagt ook Hyundai Belux zijn steentje bij. De Belgische invoerder doet dat door logistieke steun te verlenen aan de “Eneco Clean Beach Cup” én ook zelf de handen uit de mouwen te steken tijdens dit opruimevent op zondag 20 maart.

 

Door de internationale samenwerking tussen Hyundai en de organisatie Healthy Seas (zie ook Hyundai announces its further commitment to marine protection by extension of partnership with Healthy Seas) werd tijdens het afgelopen jaar al 78 ton plasticafval uit de zee gehaald bij verschillende opruimacties. Een deel van dat plasticafval wordt trouwens bewerkt om gebruikt te kunnen worden als milieuvriendelijke bekleding (Econyl) in een aantal auto’s van het merk, waaronder de 100% elektrische IONIQ 5. Op die manier wordt de productie van extra plastic vermeden.

Ook in België: Eneco Clean Beach Cup

Hyundai Belux levert nu ook in ons land inspanningen om de internationale acties van de autobouwer lokaal kracht bij te zetten. Het doet dat door de Eneco Clean Beach Cup te steunen, een jaarlijkse actie waarbij Belgische en Nederlandse surf- en beachclubs de kustlijn van beide landen afvalvrij proberen te krijgen. Er wordt randanimatie voorzien en iedereen is welkom om mee te komen zorgen voor propere stranden! Hyundai stelt een aantal exemplaren van de 100% elektrische IONIQ 5 ter beschikking aan de organisatie. En vrijwilligers van Hyundai Belux helpen op zondag 20 maart bovendien ook zelf mee tijdens de opruimactie.

Story image

Vorig jaar werd tijdens de Eneco Clean Beach Cup niet minder dan 17 ton (!) afval verzameld. De organisatoren verwachten dat resultaat dit jaar te overtreffen, aangezien aantal deelnemende locaties is uitgebreid naar 20 in België en 8 in Nederland. De opkomst van vrijwilligers wordt dus waarschijnlijk nog groter en meer handen ruimen natuurlijk meer afval! Daarnaast heeft de Eneco Clean Beach Cup ook tot doel om de deelnemers en het grote publiek te sensibiliseren rond het afvalprobleem, waarmee het op lokaal vlak perfect aansluit op de internationale missie van Hyundai en Healthy Seas.

Alle informatie over de ​ Eneco Clean Beach Cup en hoe je kan deelnemen, vind je op Eneco Clean Beach Cup - Grote strandopruimactie.

Story image

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich