Hyundai i30 krijgt update: gewaagder design en meer high-tech

  • Nieuwe Hyundai i30 onthuld met gewaagder design en opgewaardeerde connectiviteits- en veiligheidskenmerken
  • Beschikbaar in verschillende koetswerkvarianten en uitvoeringen om tegemoet te komen aan de verschillende smaken van klanten

Kontich/Offenbach, 25 maart 2024 – Hyundai Motor heeft de nieuwe i30 familie onthuld met een update op vlak van design en technologie. Met de hatchback, fastback, en wagon koetswerkvarianten, en de sportief ogende N Line uitvoering, hebben klanten een ruime keuze binnen de i30 line-up.

De nieuwe i30 is uitgerust met opgewaardeerde connectiviteits- en comfortkenmerken. Dit maakt hem niet alleen competitiever maar ook nog interessanter voor de klant.

Vernieuwd, gedurfd design

De huidige i30 werd in 2007 gelanceerd en is al toe aan zijn derde generatie.

De buitenkant is meteen herkenbaar aan de opvallende voorkant en gestroomlijnde achterkant. Vooraan werden het patroon van het radiatorrooster, de bumperinzet onder de kentekenplaat en de behuizing van de mistlampen hertekend. Aan de achterkant van de hatchback en wagon, kreeg het chromen inzetstuk een meer hoekige look.

De LED koplampen en achterlichten, die vroeger als optie verkrijgbaar waren, zijn nu standaard op de i30. Het model krijgt eveneens nieuwe 16-duims lichtmetalen velgen.

De nieuwe i30 is beschikbaar in 10 koetswerkkleuren, waarvan er zes nieuw zijn: ​ Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl, en Sailing Blue Pearl. De kleuren die reeds beschikbaar waren zijn: Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey, en Engine Red.

Design updates zijn ook in het interieur te vinden. Een speciale lak is aangebracht op het crashpad om het een aangenamer en gladdere gevoel te geven; de middentunnel is glanzend zwart geworden.

Het zwarte interieur kan worden gecombineerd met drie moderne zetelbekledingen: volledig stof, ​ stof en leder, volledig leder, of nog suède & leather. Er zijn nu ook twee nieuwe zetelpatronen. Bij het stoffen interieur heeft de rugleuning een patroon van horizontale lijnen.

Voor de designupgrade heeft de i30 N Line nog sportievere esthetische elementen gekregen. Dit is duidelijk te zien in de gedurfdere grille mazen. Drie horizontale lijnen in rood sieren het lederen en textielsuède interieur. De inzetstukken van de zijopeningen in de voorbumper van de i30 N Line, die voordien volledig zwart waren, zijn nu voorzien van een donker metalen accent. De nieuwe zijskirt is voorzien van een donker metalen inzetstuk. Klanten kunnen kiezen tussen de nieuwe 17 en 18-duims lichtmetalen velgen voor de N Line.

Ervaring in de auto houdt passagiers veiliger en meer verbonden

De connectiviteitstechnologieën in de nieuwe i30 bieden klanten een handigere ervaring in de auto. Nieuwe functies zijn onder andere een standaard 4,2-duims LCD-kleurencluster, drie USB type-C oplaadpoorten voor en achter, Over-the-Air (OTA) kaartupdates en een optioneel 10,25-duims digitaal cluster.

De nieuwe i30 is nu standaard uitgerust met nog meer Hyundai Smart Sense veiligheidsvoorzieningen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) helpt bij het detecteren en vermijden van mogelijke ongelukken met obstakels voor de auto. Voor veiliger rijden op snelwegen houdt Lane Following Assist (LFA) de auto op de huidige rijstrook en waarschuwt Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) de bestuurder met hoorbare en zichtbare waarschuwingen wanneer de auto de maximumsnelheid overschrijdt. De Rear Occupant Alert (ROA)-logica waarschuwt de bestuurder als de achterklep tijdens het rijden is geopend met een melding op het display van de bestuurder - om te voorkomen dat iemand of iets op de achterbank achterblijft.

Klanten hebben de optie om FCA aan te vullen met Junction Turning voor extra voorzichtigheid bij het links afslaan op kruispunten. Een ander optioneel veiligheidssysteem, Highway Driving Assist (HDA) 1.5, houdt afstand tot een voorligger, past de snelheid van de auto automatisch aan de limiet en in bochten aan en houdt de auto op zijn huidige rijstrook.

Meer comfort voor klanten

Compleet met nog meer gemaksfuncties is de nieuwe i30 ontworpen als een auto voor iedereen. Het interieur en de kofferruimte zijn voorzien van LED-verlichting voor een betere verlichting. Met standaard parkeersensoren voor en achter - Parking Distance Warning (PDW) - worden bestuurders gewaarschuwd als er een obstakel wordt gedetecteerd wanneer de auto bij lage snelheden vooruit of achteruit rijdt.

Om de brandstofefficiëntie te verbeteren, kunnen klanten kiezen voor een aandrijflijn met een 48 V mild hybride systeem. Dit systeem ondersteunt de verbrandingsmotor door elektrische energie toe te voegen tijdens verschillende fasen van het rijden, zoals starten, accelereren en recupereren.

De productie van de nieuwe i30 staat gepland voor april 2024 in de Hyundai-fabriek in Nošovice, Tsjechië.

 

Hyundai’s i-gamma

Het i-gamma van Hyundai - bestaande uit de i10, de i20 en de i30 - is een succesverhaal voor het bedrijf in Europa. Als drie van de in Europa geproduceerde modellen van het merk richt de i-range zich sterk op het gevarieerde klantenbestand van Hyundai in Europa. In de loop der tijd heeft het i-gamma wijzigingen ondergaan om te kunnen bogen op een dynamische styling, geavanceerde connectiviteitsfuncties en compromisloze toegankelijkheid en comfort.

Disclaimer: CO2- en emissiegegevens

  • De nieuwe i30 is momenteel nog niet te koop. CO2-waarden voor dit model zijn nog niet vastgesteld.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be