Hyundai IONIQ 5 met verbeterde functies en nieuw N Line-model

Hyundai IONIQ 5 met verbeterde functies en nieuw N Line-model

  • De verbeterde IONIQ 5 en de nieuwe IONIQ 5 N Line wordt toegevoegd aan de EV line-up en bieden productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades.
  • De vernieuwde IONIQ 5 biedt meer autonomie, verhoogt de batterijcapaciteit, en breidt het aanbod van geavanceerde klantcomfortfuncties uit
  • De nieuwe IONIQ 5 N Line biedt een sportieve en dynamische look en rijervaring. ​

SEOUL, 4 maart 2024 - Hyundai Motor Company kondigde vandaag de aanstaande release aan van een verbeterde IONIQ 5 en nieuwe IONIQ 5 N Line voor zijn bekroond gamma elektrische voertuigen (EV) die productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades bieden.

De vernieuwde IONIQ 5 gaat van een batterijcapaciteit van 77,4 kWh naar 84,0 kWh, waardoor het volledig elektrische rijbereik toeneemt.

De verbeteringen aan het koetswerk omvatten een verfijnde V-vorm en gerestylede voor- en achterbumpers die het lage en brede SUV-karakter van de IONIQ 5 benadrukken. De lengte van de IONIQ 5 is met 20 mm toegenomen tot 4.655 mm, terwijl de andere buitenafmetingen - breedte van 1.890 mm, hoogte van 1.605 mm en wielbasis van 3.000 mm - ongewijzigd zijn gebleven.

Om het dynamische uiterlijk en de aerodynamische prestaties van de IONIQ 5 verder te verbeteren, werd de achterspoiler met 50 mm verlengd en kreeg hij nieuwe aerodynamische wielen.

Het interieur biedt verbeterde gebruiksvriendelijkheid en -gemak met behoud van een comfortabele leefruimte. In de middenconsole is het bovenste deel van het Universal Island nu voorzien van een fysieke knop waarmee veelgebruikte functies kunnen worden bediend, zoals de verwarmde en geventileerde stoelen op de voorste rij, het verwarmde stuurwiel en de parkeerhulpfunctie. Ook het draadloze oplaadstation voor smartphones werd verplaatst van het onderste naar het bovenste deel, waardoor het gebruiksgemak aanzienlijk is toegenomen.

Verder kreeg het stuur een nieuw ontwerp met interactieve pixelverlichting en werden de bedieningselementen voor infotainment en airconditioning verplaatst voor een eenvoudigere bediening.

Met het oog op een verhoogd gebruiksgemak in het algemeen, implementeerde Hyundai Motor de connected car Navigation Cockpit (ccNC), een infotainmentsysteem van de volgende generatie. Nieuwe IONIQ 5 is uitgerust met draadloze Over-The-Air (OTA) software-updates om ervoor te zorgen dat de belangrijkste elektronische besturingselementen van de auto up-to-date blijven.

Verschillende nieuwe veiligheids- en gemaksfuncties werden geïntroduceerd, waaronder het Hands-On Detection (HOD) stuur, Lane Keeping Assist 2, Remote Smart Parking Assist 2 (RSPA 2) en Forward/Side/Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA-F/S/R). Al deze voorzieningen dragen bij aan een veiligere en aangenamere rijervaring.

Om de aantrekkelijkheid verder te versterken, werden verschillende functies zoals het Intelligent Front-Lighting System (IFS), Digital Key 2, Built-In Cam 2 en opklapbare zetels op de tweede rij met afstandsbediening toegevoegd.

Een aantal maatregelen werden genomen om de veiligheid en het rijcomfort verder te verhogen ten opzichte van vorige modellen.

De nieuwe IONIQ 5 heeft een schokdemper die trillingen van de weg helpt te verminderen, voor een nog soepelere rijervaring. De stijfheid van de dwarsbalk van de motorkap werd verhoogd om trillingen in het stuurwiel te verminderen. De verstevigingen bij het achterwiel en de onderkant van de wagen werden verdubbeld, wat resulteert in een verbeterde stabiliteit en wendbaarheid. De stijfheid van het koetswerk werd versterkt om laagfrequent dreunend geluid te verminderen en de geluidsbeheersing van de motor werd geoptimaliseerd. Extra geluidsisolatie voor de achterwielmotor verbetert de stilte in het algemeen.

Op het gebied van veiligheid werden het koetswerk, de voor- en achterportieren en de delen van de B-stijl versterkt om de bescherming bij laterale aanrijdingen te verhogen. De auto beschikt verder over een systeem met acht airbags, waaronder zijdelingse airbags op de tweede rij, voor nog meer veiligheid.

De IONIQ 5 N Line, die eveneens deel uitmaakt van de line-up, is een sportieve variant die tussen het vernieuwe basismodel en de krachtige IONIQ 5 N in komt te staan. De N Line-variant beantwoordt aan de toegenomen vraag naar een sportieve styling en zal klanten aanspreken die op zoek zijn naar een dynamische rijervaring.

De IONIQ 5 N Line heeft een agressiever en sportiever voor- en achterdesign met unieke bumpers, stijlvolle zijskirts en een set speciale 20-duims aluminium wielen om het sportieve uiterlijk van het model te benadrukken.

Het interieur heeft een exclusief N Line-design met een speciaal N Line-stuurwiel en -dashboard, N Line-exclusieve metalen pedalen, zwarte hemelbekleding, speciale sportstoelen met het N-logo, rode contrasterende stiksels en twee stoelbekledingsopties, die een sportieve en dynamische rijomgeving creëren.

De verbeterde IONIQ 5 en nieuwe IONIQ 5 N Line zijn vanaf maart 2024 beschikbaar voor Koreaanse klanten. Beide modellen worden tegen de zomer van 2024 in België verwacht.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich