Hyundai IONIQ 5: ‘over the air’ updates

De ‘World Car of the Year’ 2022, de Hyundai IONIQ 5, is voortaan compatibel met ‘over the air’ updates. Klanten krijgen daardoor op een eenvoudige manier steeds toegang tot de nieuwste software. De IONIQ 5 is de eerste Hyundai in Europa die deze service biedt.

De IONIQ 5 is voortaan compatibel met OTA updates, kort voor ‘over the air’. Concreet betekent dit dat bestuurders van een IONIQ 5 voortaan via een dataverbinding automatisch en draadloos de nieuwste updates kunnen ontvangen voor de Bluelink® infotainment software, maar ook voor de navigatiekaarten. De updates moeten niet meer gedownload en manueel geïnstalleerd worden, en hiervoor langsgaan bij de dealer is ook niet meer nodig. De IONIQ 5 wordt daarmee de eerste Hyundai die deze OTA-functionaliteit biedt in Europa.

Heel wat voordelen

De OTA updates bieden heel wat voordelen, onder andere tijdswinst, maar ook een sterk verhoogd gebruikerscomfort. Eigenaars kunnen immers waar en wanneer ze dat willen, beslissen om draadloos hun Bluelink® app te updaten. Klanten kunnen er bovendien ook zeker van zijn dat ze steeds genieten van de meest recente software- en kaartupdates, alsook de nieuwste infotainmentfuncties en elke kwaliteitsverbetering van de dienstverlening.

Hoe ervan gebruikmaken

Om van deze nieuwe OTA-functie gebruik te maken, kunnen eigenaars van de IONIQ 5 naar hun plaatselijke dealer gaan of hun Bluelink® infotainmentsysteem handmatig bijwerken via een USB-stick met de basissoftware (minimum versie 220211) die ze via de website van Hyundai kunnen downloaden.

Als dat gebeurd is, downloadt en installeert het Bluelink® infotainmentsysteem automatisch alle nieuwe beschikbare updates. Dit downloadproces gebeurt op de achtergrond, zodat bestuurders tegelijkertijd alle voorzieningen van het systeem kunnen blijven gebruiken zonder onderbreking.

Twee keer per jaar

Hyundai zal twee OTA updates per jaar bieden. De eerste update zal vanaf half juni beschikbaar zijn. De tweede update wordt verwacht in de tweede helft van 2022

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be