Hyundai IONIQ 5 Robotaxi slaagt voor rij-examen

Hyundai IONIQ 5 Robotaxi slaagt voor rij-examen

  • In de nieuwe campagnefilm van Hyundai Motor is te zien hoe de IONIQ 5 robotaxi met succes een proces doorloopt dat lijkt op een examen voor een Amerikaans rijbewijs.
  • Gebaseerd op Hyundai's 'Progress for Humanity' visie, draagt de film ook de waarden van inclusiviteit uit, met als doel iedereen de vrijheid van mobiliteit te bieden.
  • Hyundai Motor's AI-gebaseerde autonome rijtechnologie, aangedreven door Motional, zal naar verwachting positieve verandering brengen in het dagelijks leven van de klanten van het merk.

SEOUL, 31 maart 2024 - Hyundai Motor Company heeft een campagnefilm uitgebracht waarin te zien is hoe de volledig elektrische, zelfrijdende IONIQ 5 robotaxi met succes een proces aflegt dat vergelijkbaar is met het examen voor een Amerikaans rijbewijs.

In de video, die is gemaakt om de veiligheid en betrouwbaarheid van de autonome technologie van de IONIQ 5 robotaxi over te brengen, is te zien hoe de IONIQ 5 robotaxi een reeks rijtests op openbaar niveau aflegt, waaronder een rit op de weg in Las Vegas, VS. Deze prestatie onderstreept de betrouwbaarheid van de IONIQ 5 robotaxi en de inclusiviteit van zijn autonome voertuigtechnologie, en benadrukt zijn potentieel om iedereen op een veilige manier de vrijheid van mobiliteit te bieden.

De film begint met een interview met Pearl Outlaw, een slechtziende Amerikaanse vrouw, en haar moeder, Ruth. Pearl heeft te maken met mobiliteitsbeperkingen door haar aandoening, Retinitis Pigmentosa genaamd, waardoor ze geen rijbewijs kan krijgen - een essentieel symbool van onafhankelijkheid en vrijheid voor veel mensen.

Pearl's verhaal belicht de dagelijkse mobiliteitsuitdagingen voor mensen met een lichamelijke beperking en benadrukt het belang van autonoom rijden voor onafhankelijkheid. De IONIQ 5 robotaxi belooft haar droom van onafhankelijke mobiliteit te vervullen en de vrijheid te bieden om op verkenning te gaan zonder afhankelijk te zijn van anderen.

"Ik ben een DMV gecertificeerde rijexaminator met 25 jaar ervaring. In die tijd heb ik duizenden studenten laten zakken in het belang van de openbare veiligheid", zegt Kandice Jones, de examinator die de IONIQ 5 robotaxi heeft getest. "Het worden dezelfde criteria - net als bij het testen van een mens. We controleren de snelheid, het wisselen van rijbaan. Ik beoordeel manoeuvres, volledig stoppen, links afslaan, op de rijstrook blijven en natuurlijk de reactietijd."

Tijdens de rijtest, die werd uitgevoerd door de zeer ervaren professionele examinator, blonk de IONIQ 5 robotaxi uit. Hij maakte indruk met zijn snelheidsbeheersing, veranderingen van rijstrook en manoeuvreren, zijn vermogen om nauwkeurig te stoppen bij een stopbord, links af te slaan en zijn reactietijd bij dreigend gevaar.

Op de videobeelden navigeerde de IONIQ 5 robotaxi moeiteloos over de Las Vegas Strip en de buitenwijken van de stad.

De IONIQ 5 robotaxi is de belichaming van transformatieve technologieën in mobiliteit die samenkomen in één voertuig. Het is het resultaat van de uitgebreide samenwerking tussen Hyundai Motor Group en ontwikkelaar van autonoom rijden-technologie Motional, die zich uitstrekt over jaren van ontwikkeling en rigoureuze tests van geavanceerde automotive platforms en zelfrijdende technologie. De IONIQ 5 robotaxi levert consistente rijprestaties in verschillende rijomgevingen dankzij de geavanceerde sensoren die LiDAR, radar en camera's combineren.

"Als bedrijf dat vrijheid van mobiliteit nastreeft, willen we bij Hyundai met deze campagne de veiligheid en betrouwbaarheid van de IONIQ 5 robotaxi laten zien", zegt Sungwon Jee, Senior Vice President en Global Chief Marketing Officer bij Hyundai Motor Company. "We zullen onze inspanningen voortzetten om onze AI-gebaseerde autonome rijtechnologie te communiceren, die het dagelijks leven van onze klanten positief zal veranderen."

De film 'Hyundai krijgt zijn rijbewijs' is te zien op het officiële YouTube-kanaal van Hyundai Motor Company (https://www.youtube.com/watch?v=WHLVt5s30i0).

 

**Let op: het rijbewijs in de film en op de foto is geen echt rijbewijs.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich