Hyundai IONIQ Hybrid voor Coca Cola Europacific Partners in België en Luxemburg

Hyundai IONIQ Hybrid voor Coca Cola Europacific Partners in België en Luxemburg

Drastische vlootvergroening, powered by Hyundai

  • Hyundai Belux levert eerste acht stuks van IONIQ Hybrid aan Coca-Cola Europacific Partners België en Luxemburg (CCEP)
  • Aanzet voor in totaal 120 energiezuinige hybrides over 2 jaar

Sint-Pieters-Leeuw/Kontich, 9 december 2021 — Dit najaar leverde Hyundai Belux via concessiehouder Duyck Halle een lot van acht identieke IONIQ Hybrid aan Coca Cola Europacific Partners België en Luxemburg. Acht stuks voor een omvangrijk wagenpark, dat lijkt op het eerste zicht niet héél groot nieuws, maar er is meer aan de hand.

Ambitieuze doelstellingen

Een jaar geleden heeft CCEP zijn klimaatstrategie gelanceerd, waarbij ze de ambitie hebben om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, en ook de nieuwe, ‘science based target’ om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) met 30% te verminderen voor de volledige waardeketen tegen 2030 (vs. 2019). In dit kader is voor alle auto’s van de vloot de transitie richting elektrisch of voertuigen met een lagere uitstoot ingezet. ​

Hyundai Belux als mobiliteitspartner

De samenwerking tussen CCEP en Hyundai Belux is dus niet geheel nieuw, want in het wagenpark rijden al geruime tijd een aantal Kona Electric. Maar met dit eerste lot van in totaal maar liefst 120 eenheden van de IONIQ Hybrid, krijgt de rol van Hyundai Belux als mobiliteitspartner ineens wel een veel ruimere invulling.

Kaat Van Severen, Fleetverantwoordelijke van Hyundai Belux en zijn overkoepelende Alcomotive-groep, is dan ook heel trots op deze samenwerking:

“Hyundai timmert al jaren aan de weg naar energievriendelijke mobiliteit. Het merk was bij de eerste op de markt met hybride en elektrische auto’s, investeert aan een gigantisch tempo in nieuwe technologieën en heeft zélfs al een tweede generatie waterstofauto in het aanbod. Dat we héél veel oplossingen in huis hebben voor wagenparkbeheerders, is dus niet nieuw. Maar toegegeven, het ontbrak ons soms nog wat aan merkimago en -bekendheid. Sinds de lanceringen van recente, heel opvallende modellen zoals de Tucson Plug-in Hybrid, of de 100% elektrische IONIQ 5, is ook daar een belangrijke evolutie ingezet. Dat we vandaag rond de tafel zitten met bedrijven als CCEP, die zo drastisch investeren in de energie-efficiëntie van hun wagenpark, maakt die evolutie van Hyundai in de fleetsector alleen maar sterker. En met deze 120 IONIQ Hybrid voor bestuurders die dagelijks grote afstanden afleggen, tonen we dat we ook voor dat segment pasklare technologie in huis hebben. Ik wens hen alvast héél veel fijne kilometers toe!”

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich