Hyundai maakt prijzen bekend i30 Wagon

De nieuwe i30 Wagon is de jongste telg van de i30 familie. Het prijsverschil met de i30 5-deurs bedraagt 890 €.

Hyundai Belux maakt het finale gamma bekend van de veelzijdige i30 Wagon.  Net zoals bij de 5-deurs werd er vooral op toegezien dat er niet beknibbeld wordt op de veiligheidsuitrusting. Bovendien pakt de i30 Wagon uit met één van de grootste koffers in het segment.

Het uitgesproken gestroomlijnde ontwerp van de i30 Wagon staat een functionele kofferruimte niet in de weg: met 602 liter ruimte (VDA 211) en 1.650 liter (VDA 214) met de zetels neer gevouwen, heeft het model één van de grootste koffers in het segment. De veelzijdigheid wordt nog versterkt door de extra opbergruimte onder de vloer van de koffer met meerdere compartimenten.

De lengte van de Wagon bedraagt 4.585 mm (5-deursversie: 4.340 mm), de hoogte is 1.465 mm (1.475 mm met dakrails). De totale breedte van 1.795 mm en de wielbasis van 2.650 mm zijn identiek aan de vijfdeurs-versie.

3 uitrustingsniveaus, 2 packs

Hyundai Belux voorziet 3 uitrustingsniveaus en 2 interessante Packs, waardoor de klant in de praktijk kan kiezen uit 5 verschillende configuraties op het vlak van de uitrusting.

De i30 Air is de instapversie, is enkel leverbaar met de 1.4i van 100 pk en de 1.6 CRDi van 110 pk (de 95 pk dieselversie is niet leverbaar op de Wagon). De Air krijgt een stevige standaarduitrusting waarbij vooral opvalt dat alle belangrijke veiligheidsuitrustingen meteen werden weerhouden:

 • ABS
 • Hill Start Assist
 • Electronic Stability Control (ESC)
 • Autonomous Emergency Braking (AEB)
 • Cruise control met snelheidsbegrenzer
 • Lane Departure Warning System
 • Lane Keeping Assist (rijstrookassistent)
 • Driver Attention Alert (waakzaamheidsassistent)
 • Automatische koplampen met grootlichtassistent
 • Airconditioning
 • Elektrische bediende en verwarmde buitenspiegels
 • Boordcomputer

Specifiek voor de Wagon-versies krijgt elke i30 Wagon ook nog standaard:

 • Dakrails
 • Safety barrier net (scheidingsnet dat ook gebruikt kan worden met de achterzetels neergeklapt)
 • Dubbele kofferbodem

Het tweede uitrustingsniveau is Twist, dat nog kan uitgebreid worden met het Techno Pack. Wie voor de Sky topuitvoering kiest kan dat nog vervolledigen met het Leder Pack.

5 Motorisaties, beperkte meerprijs van 890 €.

De nieuwe Hyundai i30 Wagon is leverbaar met 5 verschillende motoren waaronder 2 nieuwe turbobenzinemotoren. Alle motorisaties worden overgenomen van de gekende i30 5-deurs, enkel de kleinste diesel met 95 pk, is niet leverbaar. Maar liefst 3 motoren kunnen gecombineerd worden met de in-house ontwikkelde automaat 7-DCT versnellingsbak met dubbele koppeling en 7 verhoudingen.

Vergeleken met de i30 5-deurs bedraagt de meerprijs voor de Wagon altijd 890 € BTW inclusief. De basisprijs van de nieuwe i30 Wagon bedraagt dus 20.389 € BTW inclusief, voor de 1.4i Air. Wie wil dieselen kan dat vanaf 23.389 € BTW inclusief. Klik hier voor de volledige prijslijst.

Zoals steeds geniet de nieuwe i30 Wagon eveneens van het ongeëvenaarde waarborgpakket van 5 jaar totale waarborg, met onbeperkte kilometers. Een sterke troef voor zowel particuliere- als fleetklanten.

Gemaakt in Europa

De nieuwe i30 Wagon werd ontworpen in het Technical Centre van Hyundai Motor Europe in Rüsselsheim, hij wordt geproduceerd in Nošovice (Tsjechië) en hij is getest op de Nürburgring. De derde generatie i30 familie is met andere woorden gebouwd op de fundamenten die Hyundai de voorbije 25 jaar in Europa heeft ontwikkeld. Het model wil het succes van de twee voorgaande generaties verder uitbreiden.

Prijslijst i30 Wagon

4204_HYU_Prijslijst_Newi30Wagon_NL-low.pdf

PDF - 2.7 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be