Hyundai Motor Group brengt wijzigingen aan in de Design Divisie

Hyundai Motor Group brengt wijzigingen aan in de Design Divisie

  • Hyundai Motor Group (de groep) richt Global Design Division op, geleid door Luc Donckerwolke, President en Chief Design Officer
  • De Global Design Division is de speerpunt van de inspanningen van de groep om de weg te bereiden voor toekomstige designtrends en zo de wereldwijde mobiliteitsindustrie te transformeren.
  • De divisie omvat de Hyundai & Genesis Global Design Technical Unit en de Kia Global Design Technical Unit.
  • Nieuw Genesis Design Center, opgericht onder Hyundai & Genesis Design Technical Unit, gaat zich richten op design dat de positie van het merk als leider in het wereldwijde luxesegment versterkt

SEOUL, 27 oktober 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) heeft de oprichting aangekondigd van de Hyundai Motor Group Global Design Division, waarmee het zijn ontwerpcapaciteiten verder versterkt. De nieuwe divisie zal het voortouw nemen bij de inspanningen van de Groep om volledig elektrische voertuigen en toekomstige mobiliteitsoplossingen te ontwerpen, waaronder speciaal gebouwde voertuigen (PBV's), robotica en geavanceerde luchtmobiliteit (AAM).

Luc Donckerwolke, President van Hyundai Motor Group, wordt benoemd tot Chief Design Officer (CDO) en leidt de Global Design Division. Hij behoudt ook zijn huidige rol als Chief Creative Officer (CCO), die de leiding heeft over alle aspecten van designcreatie voor de merken van de Hyundai Motor Group, waaronder toekomstige mobiliteit, AAM en Robotics.

"In mijn 32-jarige carrière als auto-ontwerper werden mijn prestaties vaak mogelijk gemaakt door het teamwork van mijn organisatie. Ik geloof dat het mijn rol is om een omgeving te creëren waarin ontwerpers creatief kunnen zijn en leiding kunnen geven aan transformaties," aldus Donckerwolke. "Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe organisatie de Groep in staat zal stellen om voorop te blijven lopen bij het bepalen van de toekomst van de wereldwijde mobiliteitsindustrie."

De nieuwe Global Design Division omvat de Hyundai & Genesis Global Design Technical Unit, geleid door SangYup Lee, Executive Vice President en hoofd van Hyundai & Genesis Global Design en de Kia Global Design Technical Unit, geleid door Karim Habib, Executive Vice President en hoofd van Kia Global Design. De twee leiders, die al erkenning hebben gekregen voor het vergroten van de merkwaarde door hun designwerk, zullen de designrichting van hun merken bepalen en er tegelijkertijd voor zorgen dat elk merk zich onderscheidt.

Naast de organisatorische veranderingen wordt een nieuw Genesis Design Center opgericht onder de Hyundai & Genesis Global Design Technical Unit, waardoor elk mobiliteitsmerk binnen de Groep - Hyundai, Kia en Genesis - kan profiteren van zijn eigen designethos en een sterke designidentiteit kan opbouwen.

Hyundai streeft momenteel een designfilosofie na van 'Sensuous Sportiness', Kia 'Opposites United' en Genesis 'Athletic Elegance'.

Simon Loasby, Vice President, die eerder projecten heeft geleid waarin de designvisies voor de Hyundai IONIQ line-up en het merk N werden vastgelegd, is benoemd tot hoofd van het Hyundai Design Center.

Ilhun Yoon, Vice President, zal het nieuw opgerichte Genesis Design Center leiden. Vice President Yoon staat bekend om zijn werk aan de Genesis X Trilogy en het huidige design van de Genesis line-up, maar ook om de toekomstige designvisie van het merk Genesis. Yoon zal zich richten op het creëren van ontwerpen die de Genesis klantervaring verbeteren.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich