Hyundai Motor Group Executive Chair Euisun Chung krijgt de titel van Commander of the Order of the British Empire (CBE)

Hyundai Motor Group Executive Chair Euisun Chung krijgt de titel van Commander of the Order of the British Empire (CBE)

  • Erecommandant in de Most Excellent Order of the British Empire (CBE)-titel uitgereikt namens Zijne Majesteit Koning Karel III op de Britse ambassade in Seoul
  • Bestuursvoorzitter Chung koninklijk onderscheiden voor zijn bijdrage aan kunst, cultuur en milieuvriendelijke elektrische mobiliteit
  • Is de eerste Koreaan die geëerd wordt met de CBE-titel sinds de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III
  • Treedt in de voetsporen van oprichter Ju-yung Chung, die in 1977 de CBE-onderscheiding ontving

SEOUL, 15 november 2023 - Euisun Chung, Executive Chair van de Hyundai Motor Group (de Groep), is onderscheiden met de prestigieuze titel Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) voor zijn bijdrage aan kunst, cultuur en milieuvriendelijke elektrische mobiliteit.

Executive Chair Chung is de eerste Koreaan aan wie de titel CBE is toegekend sinds de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III.

Namens Zijne Majesteit overhandigde de Britse ambassadeur in de Republiek Korea, Colin Crooks, de onderscheiding aan Executive Chair Chung tijdens de Medal of Merit-ceremonie op 14 november op de Britse ambassade in Seoul.

Ambassadeur Colin Crooks : "Executive Chair Chung is, net als uw voorgangers die we op dezelfde manier hebben geëerd, een voorbeeld van deze uitmuntende traditie van commercieel en filantropisch leiderschap, een traditie die het partnerschap van de Hyundai Motor Group met ons land naar een ongekend niveau van samenwerking heeft getild."
"Het is mij een grote eer om u vanavond de onderscheiding van Honorary Commander of the Most Excellent Order of the British Empire toe te kennen - de eerste onderscheiding van deze aard aan een Koreaans staatsburger sinds de kroning van Zijne Majesteit Koning Charles III," voegde Crooks eraan toe.

In navolging van oprichtingsvoorzitter Ju-yung Chung zei Executive Chair Euisun Chung bij het ontvangen van zijn CBE: "Ik geloof dat deze eer mij niet is toegekend voor mijn individuele diensten, maar als erkenning voor de bijdragen van Hyundai Motor Group aan de samenwerking en vriendschap tussen onze twee naties," en voegde eraan toe: "We zullen verder bijdragen aan onze bilaterale samenwerking op het gebied van zaken, kunst, cultuur, sport en openbare dienstverlening."

"De geest van de Hyundai Motor Group is altijd geweest om te bereiken wat nu misschien onmogelijk lijkt, en om uit te blinken boven verwachting. En we weten dat dit mogelijk was omdat we vrienden zoals jullie hebben," voegde Chung eraan toe.

De titel Commandeur in de Orde van het Britse Rijk wordt toegekend aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Britse samenleving op nationaal of regionaal niveau en die zich onderscheiden door hun innovatieve prestaties op het gebied van technologie, wetenschap, sport, kunst, cultuur, politiek, industrie en economie.

Executive Chair Chung werd geselecteerd als ontvanger van de CBE award na de evaluatie van zijn betrokkenheid bij de economische en culturele samenwerking tussen Korea en het Verenigd Koninkrijk, een partnerschap dat werd gesmeed met de oprichting van de oorspronkelijke Hyundai Group en versterkt door de eerste auto's van de Hyundai Motor Group die in 1982 naar Groot-Brittannië werden geëxporteerd.

Hyundai Motor Company steunt Tate Modern - de wereldberoemde galerij voor internationale en moderne kunst in Londen - sinds 2014, waarbij het 12-jarige partnerschap is gewijd aan de groei van kunst en cultuur, niet alleen voor mensen in het Verenigd Koninkrijk, maar voor mensen over de hele wereld. De bijdragen van de Groep strekken zich ook uit tot de sportwereld als titelsponsor van de Genesis Scottish Open, een van de bekendste golftoernooien in Europa.

Met de toewijding van de Groep aan menselijkheid en waarden waarin de mens centraal staat, staat de voortdurende filosofie van Executive Chair Chung om een betere toekomst te creëren voor samenlevingen over de hele wereld centraal in de inspanningen van Hyundai, inclusief de focus van de Groep op toekomstige vormen van milieuvriendelijke, geëlektrificeerde mobiliteit.

Hyundai Motor Group heeft zijn relatie met Groot-Brittannië en UK PLC op dit gebied versterkt door in 2022 een MOU te ondertekenen met Rolls-Royce om het voortouw te nemen op de markt voor geavanceerde luchtmobiliteit met volledig elektrische aandrijving en waterstof-brandstofceltechnologie.

De impact van Hyundai Motor Group op het Verenigd Koninkrijk blijkt uit het succes van zijn autoproducten: auto's van Hyundai Motor en Kia hebben een aantal prestigieuze autoprijzen gewonnen, waaronder UK Car of the Year en WhatCar? Auto van het Jaar.

Executive Chair Chung kreeg eerder ook al de zeer gerespecteerde Issigonis Trophy uitgereikt door Autocar in het Verenigd Koninkrijk en werd in 2023 uitgeroepen tot MotorTrend 'Person of the Year' en in 2022 tot 'Visionary of the Year' tijdens Newsweek's World's Greatest Auto Disruptors.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich