Hyundai Motor Group stelt zijn visie op Advanced Air Mobility voor op het 2023 Bloomberg New Economy Forum

Hyundai Motor Group stelt zijn visie op Advanced Air Mobility voor op het 2023 Bloomberg New Economy Forum

  • De Groep presenteert zijn visie op Advanced Air Mobility (AAM) aan wereldleiders op het Bloomberg New Economy Forum in Singapore, 8-10 november.
  • Onder het thema 'Hyundai versnelt de nieuwe economie door zijn slimme mobiliteitsoplossingen' communiceert de groep over zijn AAM-visie en vooruitgang.
  • Jaiwon Shin, president van Hyundai Motor Group en CEO van Supernal, neemt deel aan de plenaire vergadering van het forum om de noodzaak te benadrukken van publiek-private samenwerking bij het opzetten van een ecosysteem dat de AAM-visie van de groep realiseert
  • Supernal onthult zijn nieuwste eVTOL-voertuigconcept op de CES in januari 2024.

 

SINGAPORE / SEOUL, 8 november 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) presenteert zijn visie op Advanced Air Mobility (AAM) samen met zijn AAM-bedrijf Supernal op het 2023 Bloomberg New Economy Forum (het Forum) in Singapore, 8-10 november.

Het Forum werd opgericht in 2018, met de Groep als een van de stichtende partners, en trekt meer dan 400 van 's werelds meest invloedrijke CEO's, leiders, visionairs, wetenschappers, ondernemers en beleidsmakers aan om oplossingen te vinden voor de urgente uitdagingen van de mensheid, waarbij de discussies live worden gestreamd over de hele wereld. Het zesde jaarlijkse thema van het Forum, dat wordt gepresenteerd door Michael R. Bloomberg, is 'Embracing Instability'.

Het deelnemende thema van de Groep is 'Hyundai versnelt de nieuwe economie door zijn slimme mobiliteitsoplossingen'. Ter ondersteuning van dit thema zal de Groep deelnemen aan een plenaire sessie op 9 november getiteld 'Getting from Point A to Point B in 2033' met Jaiwon Shin, President van AAM Division, Hyundai Motor Group en CEO van Supernal, als een van de panelleden.

Supernal, onderdeel van Hyundai Motor Group, is een Amerikaanse mobiliteitsdienstverlener met een missie om de manier waarop mensen zich verplaatsen, met elkaar in contact komen en leven opnieuw te definiëren. Het bedrijf ontwikkelt een Advanced Air Mobility eVTOL-voertuig en werkt aan een verantwoord co-creëren van het ondersteunende ecosysteem en de integratie ervan in bestaande vervoersopties. Supernal is van plan om het erfgoed van de Groep op het gebied van autoproductie te gebruiken om Advanced Air Mobility toegankelijk te maken voor de massa.

Via de plenaire sessie wil de groep de nadruk leggen op de noodzaak van publiek-private partnerschappen om duurzame en transformatieve mobiliteitsverbeteringen in gang te zetten - allemaal ontsloten door verbeteringen op het gebied van energie, netwerken en infrastructuur. Er zal worden benadrukt hoe innovaties in solid-state batterijen, waterstofbrandstofcellen, autonoom rijden en andere technologieën de evolutie in AAM stimuleren. Als onderdeel van deze discussie zal de Groep haar AAM-visie delen voor elektrische verticale start- en landingsvoertuigen (eVTOL/'elektrische luchttaxi's') om een veilige, betrouwbare optie te worden voor dagelijkse transportbehoeften.

"De integratie van AAM in intermodaal transport - waarbij meerdere transportmodaliteiten worden gebruikt tijdens één reis - vereist een aanzienlijke samenwerking met gemeenten, regelgevende instanties, lokale bedrijven en leden van de gemeenschap. Daarom gelooft de Groep in de ontwikkeling van het hele ecosysteem voordat we de markt op gaan," zei president Shin. "AAM heeft het potentieel om gemeenschappen te transformeren door efficiënte routes binnen de stad mogelijk te maken, toegang te bieden tot locaties die tot nu toe onderbediend en afgelegen zijn, en meer naadloze reizen mogelijk te maken."

Op 9 november organiseert de groep ook een Hyundai Partner Session onder de naam 'Crawl, Walk, Fly -Realizing Advanced Air Mobility', waaraan president Shin en John llson, Chief Safety Officer (CSO) van Supernal, deelnemen als sprekers.

Tijdens de partnersessie van Hyundai bespreken de panelleden de rol die lokale overheden en investeerders kunnen spelen bij het opbouwen van een basis en markt voor innovatieve en duurzame luchtmobiliteit. De Groep wil deze discussie gebruiken om dieper in te gaan op hoe elektrische luchttaxi's waarde kunnen toevoegen aan de maatschappij.

Elektrische luchttaxi's zullen de huidige vervoerswijzen niet vervangen. Ze zullen eerder integreren met bestaande opties en deze aanvullen om hiaten op te vullen en capaciteit toe te voegen aan overbelaste transitnetwerken. Wanneer toekomstige klanten bijvoorbeeld een kaartapplicatie gebruiken om hun reis in kaart te brengen, zullen ze AAM zien als een van hun vervoersopties. In de toekomst kunnen AAM-gebruikers verwachten dat de 4-passagiers/1-piloot eVTOL voertuigen van Supernal rond 2028 beschikbaar worden via dienstverleners.

Om de AAM-markt actief te laten groeien, moeten de kosten van eVTOL-voertuigen omlaag. Met zijn "juiste product en juiste markt op het juiste moment"-aanpak investeert Supernal veel tijd en middelen in het creëren van een nieuwe vorm van luchtvaartproductie die de hoge certificeringsnormen van de lucht- en ruimtevaart combineert met de snelle productietechnologieën van de auto-industrie.

De Groep is van plan om in de toekomst nauw samen te werken met belanghebbenden in zowel de publieke als de private sector en erkent de noodzaak van brede samenwerking om de efficiëntie van het net te verbeteren. Deze samenwerking is van cruciaal belang om AAM op grotere schaal te promoten en de bestaande uitdagingen van andere vervoerswijzen te verlichten.

Sinds de oprichting werkt Supernal samen met verschillende private en publieke partners om het AAM-ecosysteem te ontwikkelen, terwijl het zijn eigen ontwikkelde vliegtuig ontwikkelt dat in 2028 zal worden gebruikt voor de commercialisering van AAM. Als onderdeel van deze voortdurende inspanningen zal Supernal zijn nieuwste eVTOL-voertuigconcept onthullen op de CES in januari 2024.

Bij de start van het Forum introduceerde Hyundai een nieuwe film die ingaat op de paradigmaverschuiving in mobiliteit en de visie van de Groep voor AAM. De video werd geproduceerd in samenwerking met Bloomberg Media Studios.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich