Hyundai Motor onthult 'NPX1' concept op Tokio Auto Show

Hyundai Motor onthult 'NPX1' concept op Tokio Auto Show

  • NPX1' is het eerste conceptmodel van N Performance Parts, gebaseerd op de bekroonde elektrische IONIQ 5 N.
  • Het conceptmodel is een voorproefje van een reeks verbeteringen van N Performance Parts die klanten in de nabije toekomst zullen kunnen kopen.
  • Het plan van het N-merk is om de IONIQ 5 N's N Performance Parts in 2024 uit te brengen en de productlijn voor alle modellen van het merk N uit te breiden.

SEOUL, 12 januari 2024 - Hyundai Motor Company onthulde vandaag op de Tokyo Auto Show 2024 de 'IONIQ 5 N NXP1', een concept uitgerust met prototype N Performance Parts.

Hyundai Motor Company is van plan om de user experience van high-performance elektrische voertuigen (EV's) te verbeteren met N Performance Parts, dat oorspronkelijk begon in 2019 en doorgaat met het ontwikkelen van hoogwaardige tuningonderdelen voor klanten. Voortbordurend op ICE-auto's, zoals de Elantra N, i30 N en i20 N, voorziet Hyundai N om gespecialiseerde tuningonderdelen aan te bieden voor volledig elektrische N-modellen, waaronder de IONIQ 5 N.

Het 'NPX1' conceptmodel is een voorproefje van een reeks N-specifieke verbeteringen die in de nabije toekomst verkrijgbaar zullen zijn via een catalogus van N Performance Parts. Het model is voorzien van een carbon frontsplitter, side skirts, diffuser achter, achtervleugel spoiler, lichtgewicht hybride carbon wielen, high-performance remblokken en verlagingsveren. Het interieur van het conceptmodel is verder uitgerust met Alcantara-materiaal en racekuipstoelen.

Het prototype van de N Performance Parts die op het NPX1-concept zijn toegepast, worden verder ontwikkeld voor productie ter voorbereiding op de verkoop in 2024. Vanaf de IONIQ 5 N zal Hyundai N de beschikbaarheid van N Performance Parts-producten voor alle N-modellen uitbreiden.

"In 2024 zal Hyundai Motor Company een stap voorwaarts zetten als leider in nieuwe tuningonderdelen die geschikt zijn voor het high-performance EV-tijdperk, zoals gedemonstreerd met het 'NPX1'-conceptmodel," zegt Joon Park, Vice President van N Brand Management Group. "We beperken ons niet tot tuningonderdelen, maar ontwikkelen ook softwareaanpassingen zoals geluid en voertuigkalibratie via OTA-updates die een compleet nieuwe categorie van EV-aanpassingen zullen openen voor een opwindende toekomst voor de tuninggemeenschap."

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich