Hyundai Motor verhoogt productie Kona Electric

Hyundai Motor verhoogt productie Kona Electric

Meer capaciteit voor kortere levertermijnen

  • Hyundai gaat de levertermijn voor Kona Electric in Europa drastisch inkorten
  • Vanaf maart 2020 wordt Kona Electric mee gebouwd bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) in Tsjechië
  • Hyundai kan de grootste leverancier van zero-emissie-auto’s in Europa worden, met meer dan 80.000 beschikbare eenheden voor 2020

Offenbach – 30 januari 2020  

Nu de vraag naar auto’s zonder uitstoot voortdurend blijft stijgen, wil Hyundai Motor het aantal beschikbare Kona Electric voor Europese klanten verdrievoudigen. Vanaf maart 2020 rolt de Kona Electric van de band in de Tsjechische Hyundai-fabriek, en wordt ook de bevoorrading vanuit de Zuid-Koreaanse vestiging in Ulsan opgedreven. Hierdoor zal de levertermijn in Europa drastisch inkorten.

De beslissing om extra productie van de Kona Electric te voorzien in Europa kwam er om de Europese Hyundai-klanten beter van dienst te zijn. Sinds zijn lancering in 2018 overtreft de vraag naar de Kona Electric de verwachtingen, en deze extra capaciteit moet daaraan tegemoet komen.  

In 2020 zal Hyundai meer dan 80.000 stuks van zero-emissie-auto’s beschikbaar maken voor Europese klanten, met de Kona Electric, Ioniq Electric en de Nexo brandstofcelauto. Hyundai verwacht daarmee in 2020 de grootste leverancier van zero-emissie-auto’s in Europa te worden. 

Dong Woo Choi, President en CEO van Hyundai Motor Europe, legt uit:
​“We luisteren naar onze klanten en namen deze beslissing om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar elektrische auto’s. Steeds meer mensen maken een autokeuze in functie van de impact op het milieu, en we zien dan ook een enorm potentieel voor elektrische auto’s op de Europese markt. Hiermee tonen we eens te meer onze progressieve mindset en versterken we onze rol als voortrekker in de mobiliteit van de toekomst.” 

Naast zijn uitstootloze auto’s, blijft Hyundai ook marktleider met zijn heel uitgebreide gamma aan geëlektrificeerde aandrijftechnologieën. Met 48V mild hybrids, full hybrids én plug-in hybrids maakt Hyundai milieuvriendelijke mobiliteit toegankelijk voor steeds meer klanten.

Download hier het persbericht in PDF. 200130-Kona-production_NL.pdf - 80 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich