Hyundai Motorsport viert dubbele podiumplaats in Rally Zweden

Hyundai Motorsport viert dubbele podiumplaats in Rally Zweden

  • Hyundai Motorsport viert een fantastisch dubbel podiumresultaat in Rally Zweden na een competitief weekend voor de Hyundai i20 N Rally1 Hybrid.
  • Craig Breen en James Fulton zorgden samen voor hun eerste podiumplaats met een vastberaden rit naar de tweede plaats, voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe.
  • Esapekka Lappi en Janne Ferm, vroege podiumkandidaten, pakten de hoogste eer in de Power Stage om ervoor te zorgen dat alle drie de equipes in Zweden een etappe-overwinning behaalden.

Umea / Kontich - 12 februari 2023. De Belgen voltooiden een sensationele rally op de derde plaats en vochten zich vastberaden terug na een zware openingsdag. Het resultaat markeert Neuville's 50e WRC-podium met Hyundai Motorsport in het tiende kampioenschapseizoen van het team.

Esapekka Lappi en Janne Ferm, die eerder in het weekend podiumkandidaten waren, eindigden het evenement als zevende; het duo maakte een flinke inhaalslag nadat ze zaterdagmiddag zeven minuten hadden verloren in een sneeuwbank en sloten de rally af met een assertieve Power Stage-overwinning.

Op zondag stond een herhaling van de 26,48 km lange Västervik-etappe op het programma, alvorens terug te keren naar de 10,08 km lange Umeå Sprint, die zaterdagavond in het donker werd verreden. ​ Alle drie de equipes stonden te popelen om de rally in stijl uit te rijden, nadat ze het hele evenement een competitief tempo hadden laten zien.

Neuville pakte nog een ritzege in SS17, de tweede passage van de Västervik-etappe, en leidde een Hyundai 1-2 met Breen vlak daarachter. Op weg naar de Power Stage stelde het team zich drie doelen: Lappi in een positie brengen om te vechten voor maximale punten in de Umeå Sprint, een dubbele podiumplaats veiligstellen en Neuville's campagne voor het rijderskampioenschap ondersteunen door hem in de stand te laten stijgen.

Meer info over de Rally van Zweden vindt u hier :

Sweden Rally 2023.pdf 1 MB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich