Hyundai onthult designschets van de gloednieuwe Tucson

Ontwerpschets onthuld in een nieuw teaserfilmpje

 

  • Ontwerpschets onthuld in een nieuw teaserfilmpje.
  • Voorsmaakje reveleert uitgesproken atletische SUV-uitstraling.
  • Eén en dezelfde naam wereldwijd onderstreept belang van nieuwe model.

Hyundai Motor heeft vandaag een tipje van de sluier over zijn toekomstige Tucson gelicht. De nieuwe generatie van Hyundai’s compacte SUV wordt op 3 maart onhuld tijdens het autosalon van Genève 2015.

“Met onze nieuwe compacte SUV zal het merk wereldwijd een grote stap voorwaarts zetten,” aldus Peter Schreyer, President & Chief Design Officer van Hyundai Motor Group. “De gloednieuwe Tucson gaat prat op een markante, atletische presence en straalt zelfvertrouwen uit. Zijn ontwerp wordt gekenmerkt door vloeiende oppervlakken, fascinerende proporties, scherpe lijnen en – uiteraard – de voor ons merk zo typische zeshoekige grille.”

De krachtige en sportieve SUV-uitstraling wordt nog versterkt door het energieke silhouet en de ranke karakterlijn. Aan de voorzijde loopt het merkeigen chroomomrande hexagonale radiatorrooster door in de lichtblokken, voor een potente uitstraling.

Sinds de introductie van de eerste Santa Fe aan het begin van dit millennium heeft Hyundai Motor ruim één miljoen SUV’s aan de man gebracht in Europa en daarmee een stevige reputatie opgebouwd als dé specialist ter zake.

Via de bijgevoegde link kunt u een teaserfilmpje bekijken dat de totstandkoming van de eerste designschets van de nieuwe Tucson belicht, met uitleg door Peter Schreyer. De gloednieuwe Tucson maakt zijn werelddebuut tijdens de persconferentie van Hyundai Motor op het autosalon van Genève 2015. Die vindt plaats op 3 maart 2015.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich