Hyundai op de IAA 2017

Publieksdebuut voor drie modellen: Kona, i30 Fastback & i30 N.

  • Hyundai Motor pakt uit met zijn jonge, op Europa gerichte aanbod, met de volledig nieuwe i30 N, i30 Fastback, KONA en andere hoogtepunten op de 2017 Frankfurt Motor Show (IAA)
  • IAA is voor Hyundai in Europa een thuiswedstrijd aangezien de departementen Design, R&D, voertuigtests, motorsport en de commerciële afdeling allemaal in deze regio gevestigd zijn
  • De persconferentie van Hyundai vindt plaats op 12 september om 12 uur 55 in Hal 8, Stand C 29

Hyundai Motor stelt op het 67ste internationale autosalon van Frankfurt drie publieksdebuten voor: Hyundai’s eerste high-performancemodel i30 N, de elegante vijfdeurscoupé i30 Fastback en de gewaagde, gloednieuwe subcompacte SUV KONA. Deze nieuwe modellen vormen de jongste mijlpalen in de reis van Hyundai Motor om tegen 2021 het grootste Aziatische automerk van Europa te worden. Het publieksdebuut op de Frankfurt Motor Show wordt voor deze drie modellen een thuismatch. Het merk heeft namelijk zijn Europese en Duitse hoofdkwartier, zijn designafdeling, technisch centrum en testsite samen met zijn motorsportfiliaal allemaal in deze regio gevestigd.

De Hyundai Motor-persconferentie vindt plaats op dinsdag 12 september om 12 uur 55 Europese tijd op de Hyundai-stand in Hal 8, Stand C 29.

“Met de nieuwe Hyundai i30 N, i30 Fastback en de volledig nieuwe KONA stellen we op de 2017 Frankfurt Motor Show, het autosalon in onze achtertuin, met trots een breed spectrum aan nieuwe modellen en innovatieve technologieën voor die zijn afgestemd op de noden van onze klanten,” zegt Thomas A Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe. “Door onze sterke productlijn te vergroten in combinatie met onze digitale en intelligente diensten geven we het merk emotionele waarde en trekken we nieuwe soorten klanten aan”.

Naast deze drie nieuwe modellen stelt Hyundai op zijn stand in Frankfurt nog andere hoogtepunten voor van zijn op Europa gerichte aanbod.

De i30 N is het eerste high-performancemodel van Hyundai Motor onder het N-programma, dat zijn inspiratie haalt in de autosport. De auto is van nul af ontwikkeld op basis van de Nieuwe Generatie i30 om zoveel mogelijk rijplezier te bieden, zowel onder alledaagse omstandigheden op de weg als op het circuit. De i30 N wordt aangedreven door een 2.0-turbomotor in twee vermogensversies: de Standard Package-motor ontwikkelt 250 pk terwijl de Performance Package-motor is opgevoerd tot 275 pk. Ze halen allebei een maximumkoppel van 353 Nm en een topsnelheid van 250 km/h. De 250 pk-versie sprint naar 100 km/h in 6,4 seconden, de 275 pk in 6,1 seconden. Hyundai’s nieuwe high-performanceauto is volledig toegespitst op precisie, controle, veiligheid en duurzaamheid wanneer het gaat over zijn scherpe prestaties en opwindende rijgedrag. De belangrijkste rijeigenschappen van het eerste N-model van Hyundai Motor zijn toonaangevend in het segment en kunnen door de bestuurder individueel worden aangepast aan zijn of haar humeur.

Met de i30 Fastback treedt Hyundai Motor toe tot het compacte segment met een klassevolle premium vijfdeurscoupé. De i30 Fastback wordt gekenmerkt door zijn sterke uitstraling en zijn sportieve, gestrekte lijnen. Door uit te pakken met de jongste Hyundai SmartSenseTM-systemen voor actieve veiligheid en rijondersteuning democratiseert de i30 Fastback technologie even sterk als de andere leden van het i30-aanbod. Het motorenpalet van de i30 Fastback bestaat uit twee gedownsizede turbobenzinemotoren die zijn overgenomen van de Nieuwe Generatie Hyundai i30. Met de i30 Fastback maakt Hyundai Motor de eigenschappen van een premium-design toegankelijk voor iedereen.

De volledig nieuwe KONA is een echte SUV met een gewaagd en vooruitstrevend design, premium eigenschappen, toegankelijke connectiviteit en de jongste veiligheidstechnologie. De Hyundai KONA biedt een knap, scherp design met dubbele full-ledkoplampen, een dak in twee kleuren en de keuze uit tien verschillende lakkleuren. Deze nieuwe SUV combineert een optionele inschakelbare vierwielaandrijving, 7DCT en Hyundai’s meest recente motoren. Hij drukt de levensstijl uit van moderne, stedelijke klanten.

De i30 N TCR, het eerste project van Hyundai Motorsport dat specifiek is ontwikkeld voor racen op circuit, wist al heel wat aandacht te trekken tijdens zijn debuut op het recente ADAC TCR-kampioenschap van Duitsland. Op de 2017 Frankfurt Motor Show wordt de i30 N TCR voor het eerst voorgesteld aan een breder publiek. De i30 N TCR is gemaakt volgens de specificaties van het TCR die in 2015 werden geïntroduceerd en is ontwikkeld om te worden verkocht aan klanten die willen kampen in het steeds grotere aantal nationale en internationale reeksen waar TCR-afgestelde auto’s toegelaten zijn. De i30 N TCR is een aanvulling op de toekomstige N-high-performancelijn en moet de high-performance-ingenieurscapaciteiten van het merk aantonen.

Volgens de TCR-regelgeving wordt de i30 N TCR aangedreven door een 2.0-turbomotor die is gekoppeld aan een zesversnellingsbak met bediening via hendels aan het stuur. De 100 liter grote brandstoftank is uitgerust met een snelvulkit voor uithoudingsraces zodat klanten zowel aan korteafstandsraces als aan wedstrijden over langere afstanden kunnen deelnemen.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich