Hyundai Prophecy

Hyundai Prophecy

Een nieuw elektrisch concept

  • nieuwe elektrische concept car
  • volgens de “Sensuous Sportiness”-designtaal van het merk

Offenbach – 3 maart 2020

Hyundai onthult zijn elektrische concept car Prophecy, een visionaire auto die de nieuwste interpretatie vormt van de “Sensuous Sportiness”-designtaal van het merk. 

Prophecy is tegelijk sensueel en sportief, en bouwt verder op de lijnen die al uitgezet werden door de revolutionaire elektrische 45 Concept. Die stelde Hyundai vorig jaar voor, en toonde als eerste de tot de essentie herleide lijnen en een minimalistische structuur.

Prophecy gaat verder op die ingeslagen weg, met een iconisch profiel en ideale proporties die overduidelijk de kaart van de aerodynamica trekken. Met een lange wielbasis en korte overhangen creëerden de designers een ultiem autoprofiel. Dat alles gebouwd op een nieuwe architectuur voor elektrische auto’s, waarbij alle aandacht gaat naar sobere oppervlakken, pure volumes en een doorgedreven harmonie, zowel esthetisch als functioneel.  

Koetswerkdesign 

De Sensuous Sportiness-designtaal van Hyundai toont de Prophecy in de eerste plaats met zijn flanken, gevormd als een perfect geërodeerde steen. Dat zorgt voor een uitstekende luchtweerstand, een onmisbare eigenschap voor een elektrische auto. De specifieke vorm van de velgen draagt verder bij tot die ideale luchtweerstand, door de lucht aan te zuigen en via de flanken van de auto weer af te voeren. Achteraan vervolledigt een geïntegreerde spoiler het hele aëro-pakket met extra neerwaartse druk voor een optimale stabiliteit bij hoge snelheden.   

Sommige onderdelen, zoals de spoiler, de lichtblokken en de camera’s zijn uitgevoerd in doorzichtige kunststof. Een specifiek designkenmerk waardoor de interne werking duidelijk zichtbaar is.  

De LED Pixel-lichtblokken, al bekend van de 45 Concept, zijn verder geëvolueerd. Deze avantgardistische verlichting krijgt Prophecy in de lichtblokken voor en achter, maar ook in de spoiler, als illustratie van de grote hoeveelheid energie die in de batterijen wordt opgeslagen. Deze LED Pixel-verlichting wordt op termijn één van de kenmerkende elementen van Hyundai-design.  

Dat Prophecy een elektrische auto is, zien we tot slot ook nog aan de grote luchthapper in de voorbumper, die zorgt voor een optimale koeling van de batterijen en, bijgevolg, nog betere prestaties.  

Interieur

Binnenin de Prophecy maakten de designers optimaal gebruik van de mogelijkheden van een elektrisch platform en van de technologie voor autonoom rijden. Veel meer dan in een klassieke auto gaat het interieur hier tot het uiterste op vlak van raffinement en comfort.

De technologie voor autonoom rijden biedt bovendien heel nieuwe perspectieven. Zo heeft Prophecy geen stuurwiel meer, maar wel twee joysticks die een volledig nieuwe, maar wel heel intuïtieve en vertrouwd aandoende manier van rijden bieden. De joysticks bewegen van links naar rechts, zijn ingeplant in het deurpaneel en op de middenconsole, en laten de bestuurder toe om de auto te besturen met een maximum aan comfort. Een hele reeks functies valt heel eenvoudig te bedienen via geïntegreerde knoppen.   

Dankzij het verdwijnen van het stuurwiel kunnen de designers zich ook maximaal richten op de visuele vrijheid van de inzittenden. In de “ontspanningsmodus” komt zo geen enkel object nog hun zicht belemmeren. Vanuit comfortabel gekantelde stoelen kunnen alle passagiers genieten van de beelden die worden getoond over de volledige breedte van de vleugelvormige boordplank.  

Met Prophecy heeft Hyundai een volledig eco-verantwoord interieur gecreëerd, met materialen die perfect de visie voor de elektrische auto van morgen illustreren. Specifieke luchthappers onderaan de deuren geleiden bovendien lucht naar een filtersysteem, waardoor het interieur permanent van verse, gezuiverde lucht kan worden voorzien. Kleuren en materialen binnen, gekoppeld aan een zachte binnenverlichting, nodigen uit tot ontspanning en rust.  

De naam Prophecy illustreert tot slot perfect het uiteindelijke doel van deze concept car: het vooruitblikken op vernieuwende mobiliteitsoplossingen voor de bestuurders van de elektrische auto’s van morgen.

Download hier het volledige persbericht in PDF-formaat 200203-Prophecy_NL.pdf - 236 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich