Hyundai verfijnt het i30-gamma met een nieuwe motor en een designupdate

Hyundai verfijnt het i30-gamma met een nieuwe motor en een designupdate

Het i30-gamma van Hyundai Motors is voortaan verkrijgbaar met de nieuwe Smartstream 1,6-liter dieselmotor. De i30 krijgt daarbij meteen de allernieuwste connectiviteitsfuncties en een gemoderniseerd design.

Dankzij de update van de aandrijflijn voldoen de Hyundai i30 vijfdeurs, i30 Wagon, i30 Fastback en i30 N aan de recentste uitstootnormen. De nieuw ontwikkelde Smartstream 1,6-liter viercilinderdiesel reduceert de CO2-uitstoot en verbetert de brandstofefficiëntie. Hij is verkrijgbaar in drie vermogensversies: 96 pk (70 kW) in combinatie met een manuele zesversnellingsbak (6MT), 116 pk (85 kW) met 6MT of de zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (7DCT) en 136 pk (100 kW) met 6MT of 7DCT.

Met de komst van de nieuwe Smartstream-motor rust de constructeur de i30 vijfdeurs, i30 Wagon en i30 Fastback diesel uit met een vloeibare uitlaatgasnabehandeling. Deze vloeistof voor uitlaatgasnabehandling bestaat uit een mengeling van ureum en water en helpt om de uitstoot van stikstofoxide te verminderen. Tegelijk zijn alle benzinemotoren van het i30-gamma uitgerust met een deeltjesfilter.

Naast deze technologische update heeft Hyundai ook het koetswerk van de i30 vijfdeurs en Wagon opgefrist met een nieuwe voorbumper. Beide modellen krijgen voortaan de knappe bumper van de i30 Fastback, die met zijn strakke en elegante lijnen de moderne en tijdloze uitstraling van de i30 vijfdeurs en Wagon versterkt en het design van het i30-gamma harmoniseert. Verder heeft Hyundai het aanbod aan koetswerkkleuren voor de i30 vijfdeurs en Wagon uitgebreid met de tinten Stellar Blue en Olivine Grey.

“Het i30-gamma is een fundament voor ons succes in Europa”, zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. “Om tegen 2021 de grootste Aziatische autobouwer ter wereld te worden, investeren we niet enkel in spitstechnologie, zoals in onze Kona Electric of de volledig nieuwe NEXO, maar we streven er ook naar om onze bestverkopende modellen constant te verbeteren om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten op het vlak van brandstofverbruik en aantrekkelijk design”.

Vooruitstrevende connectiviteit geeft meer comfort

Klanten kunnen voortaan kiezen voor het 8 duim grote Display Audio, dat Android Auto en Apple Car Play omvat voor een naadloze verbinding tussen de smartphones van de passagiers en de auto. Gebruikers sluiten gewoon hun telefoon aan om de functies van de smartphone op het 8 duim grote scherm weer te geven. De bestuurder kan het systeem bedienen via stemcontrole, het aanraakscherm of knoppen op het stuurwiel, zodat afleiding tijdens het rijden tot een minimum wordt beperkt.

Ontworpen, ontwikkeld en getest in Europa: het i30-gamma

Het gamma van de Hyundai i30 bestaat uit vier verschillende afgeleiden: de i30 vijfdeurs, de i30 Wagon, de i30 N en de i30 Fastback. Het i30-gamma is ontworpen, ontwikkeld en getest in Europa en biedt de jongste SmartSense-veiligheidsfuncties, een tijdloos design en efficiënte aandrijflijnen. De i30 vijfdeurs, i30 Wagon en i30 Fastback kwamen in 2017 op de markt en ondergaan nu hun eerste productverbetering, zodat ze nog aantrekkelijker worden voor klanten op het vlak van stijl en efficiëntie. Klanten kunnen de Hyundai i30 vijfdeurs ook bestellen met de N Line-afwerking. De i30 N Line, die werd voorgesteld in de zomer van 2018, is de het eerste model van Hyundai met deze nieuwe afwerking, die voor het koetswerk en interieur designelementen overneemt van de i30 N om de visuele aantrekkingskracht van de i30 te versterken. De mechanische setup – de ophanging, remmen en motorrespons – werd bovendien aangepast om de ‘gewone’ i30 vijfdeurs wat extra pit te geven.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich