Hyundai x Boston Dynamics

Hyundai x Boston Dynamics

Robots voor een beter leven

Sinds vorig jaar is Hyundai meerderheidsaandeelhouder van Boston Dynamics, wereldleider in mobiele robotica. Daarmee investeert de Koreaanse autobouwer in zijn ‘Progress for Humanity’ doelstelling. Maar hoe precies? Daarover hadden we een gesprek met Marc Theermann, Chief Strategy Officer bij Boston Dynamics.

 

Theermann is ervan overtuigd dat robots op een dag naadloos geïntegreerd zullen zijn in onze samenleving, er het menselijk potentieel versterken en het leven voor iedereen beter maken, ook op het vlak van mobiliteit.

“De toekomst van mobiliteit focust op het bieden van een naadloze, propere en meer efficiënte reis voor passagiers. Robotica en mobiliteit vullen elkaar aan en versterken elkaar, robotten zullen dienstdoen als elementaire fundering voor toekomstige mobiliteitsoplossingen,” aldus Theermann.

Hij denkt daarbij onder andere aan elektrisch rijden, voertuigen zonder chauffeur en synergieën tussen transportmodi in steden.

Story image

Robots in het dagelijks leven

Boston Dynamics ontwikkelt robots die het leven van mensen veiliger, aangenamer en productiever maken. En dat zullen ze volgens Theermann ook doen buiten de industriële context, waar ze vandaag al ingezet worden:

“We zien een wereld waarin robots een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijkse leven. We verwachten dat ze ooit gemeengoed zullen worden in onze kantoren, scholen, ziekenhuizen en uiteindelijk zelfs onze huizen.”

Boston Dynamics heeft zelf drie robotten voor in zijn portfolio. De meest bekende is ongetwijfeld ‘Spot’, een vierpotige robot die breed ingezet wordt voor commercieel en industrieel gebruik. ‘Stretch’ is dan weer voorzien van een grijparm, en wordt bij een aantal ‘early adopters’ in de logistieke wereld ingezet. ‘Atlas’, een robot met twee poten, is eerder een platform voor onderzoek en ontwikkeling. Maar ook meer persoonlijke toepassingen behoren volgens de Chief Strategy Officer van Boston Dynamics tot de mogelijkheden.

“We werken ook samen met het Hyundai Motor Group Robotics Lab en zijn begonnen met onderzoek naar technologie rond interacties tussen mensen en robots, waaronder embedded AI, technologie voor mobiliteitsplatformen en wearables, robots die je kan aantrekken.”

Complementair

Voor Theermann is de samenwerking met Hyundai bijzonder waardevol:

“Deze samenwerking is groter dan de som van de delen. Boston Dynamics en Hyundai hebben complementaire sterktes, waardoor we technologische synergieën creëren. Terwijl Boston Dynamics beweeglijke mobiele robotten ontwikkelt voor industriële en logistieke sectoren, focust Hyundai Robotics Lab op de ontwikkeling van dienstvaardige, mensgerichte technologieën als AI, robots met draaiende gewrichten, servicerobots en mobiele platformen.”

Kortom, alles om het leven van mensen in de toekomst op alle mogelijke manieren en in alle levensfases aangenamer te maken.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich