IONIQ 5 N bij de drie finalisten voor de 2024 World Car Awards

  • Hyundai’s volledig elektrische IONIQ 5 N behoort tot de Top Drie Wereld Finalisten voor de 2024 World Performance Car
  • Hyundai Motor’s IONIQ 5 en IONIQ 6 waren achtereenvolgens drievoudige titelwinnaars bij de World Car Awards in respectievelijk 2022 en 2023

SEOUL/GENEVE, 27 februari 2024 - De IONIQ 5 N van Hyundai Motor Company behoort tot de drie beste finalisten ter wereld voor de World Performance Car van 2024.

De World Car Awards heeft tijdens een ceremonie tijdens de Autosalon van Genève de top drie van de finalisten van dit jaar bekendgemaakt. De World Car Awards is een jaarlijks evenement waarbij meer dan 100 internationale juryleden een testrit maken en hun stem uitbrengen op een aantal in aanmerking komende voertuigen. ​

De nominaties van Hyundai Motor voor de competitie van dit jaar weerspiegelen de groeiende status van het bedrijf op het wereldtoneel en bouwen voort op eerdere successen bij de World Car Awards. Eerder waren de IONIQ 5 en IONIQ 6 van Hyundai Motor drievoudige winnaars van respectievelijk de World Car of the Year 2022 en 2023, World Electric Vehicle en World Car Design of the Year.

De IONIQ 5 N, die in juli 2023 wordt geïntroduceerd, vertegenwoordigt een nieuw segment van EV's met hoge prestaties dankzij nieuwe technologieën en verhoogde circuitcapaciteiten. Het is de eerste stap in de elektrificatiestrategie van N. Hij combineert het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van de Hyundai Motor Group met de motorsporttechnologieën van N en maakt gebruik van N's expertise van geëlektrificeerde 'Rolling Labs' om de high-performance capaciteiten van de EV te maximaliseren.

De uiteindelijke winnaars van de 2024 World Car Awards worden bekendgemaakt tijdens een live prijsuitreiking tijdens de 2024 New York International Auto Show (NYIAS) op 27 maart 2024.

Meer informatie over de IONIQ 5 N vindt u hier in het officiële persbericht.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be