IONIQ 6 behaalt vijf sterren veiligheidsscore van Euro NCAP

  • Hyundai's langverwachte IONIQ 6 Electrified Streamliner heeft de maximale score van vijf sterren behaald in de Euro NCAP veiligheidstest.
  • Het nieuwste model in de volledig elektrische IONIQ line-up van Hyundai blonk uit in de categorieën 'bescherming van volwassenen', 'bescherming van kinderen' en 'Safety Assist'.
  • De IONIQ 6 is uitgerust met het volgende niveau van Hyundai SmartSense Advanced Driver Assistance Systems, dat de veiligheid van bestuurders, passagiers en alle weggebruikers garandeert.

Offenbach, 16 November 2022 – Hyundai`s IONIQ 6 Electrified Streamliner heeft de hoogste beoordeling gekregen van de onafhankelijke voertuigbeoordelingsorganisatie European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). Het nieuwste model in de IONIQ line-up van Hyundai voegt zich bij de IONIQ 5 in het leveren van de hoogste veiligheidsnormen en het bereiken van de maximale vijf sterren EURO NCAP beoordeling.

Voertuigen die de veiligheidstest van Euro NCAP ondergaan, worden beoordeeld in vier categorieën: 'bescherming van volwassen', 'bescherming van kinderen', 'bescherming van kwetsbare weggebruikers' en 'Safety Assist'. De Hyundai IONIQ 6 met vijf sterren blonk uit in de categorieën 'bescherming van volwassenen', 'bescherming van kinderen' en 'Safety Assist'.

"Het feit dat de IONIQ 6 na de IONIQ 5 de maximale veiligheidsscore van vijf sterren van Euro NCAP heeft behaald, bewijst dat Hyundai niet alleen toonaangevend is op het gebied van toekomstige mobiliteit, maar ook dat onze modellen tot de veiligste in Europa behoren", zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product bij Hyundai Motor Europe. "Hyundai zet zich in om onze klanten en alle weggebruikers een hoog niveau van veiligheid en technologiegedreven mobiliteitsoplossingen te garanderen, en de nieuwste vijfsterrenbeoordeling van EURO NCAP onderlijnt ons succes in het bereiken van dat doel."

Geavanceerde rijhulpsystemen bieden een hoog veiligheidsniveau voor IONIQ 6-klanten.

De IONIQ 6 is uitgerust met het volgende niveau van Hyundai SmartSense Advanced Driver Assistance Systems, die zorgen voor veiligheid en gemak op de weg. Deze omvatten Highway Driving Assist 2 (HDA 2), dat helpt om een bepaalde afstand en snelheid tot de voorligger aan te houden tijdens het rijden op een snelweg en helpt om de auto in de rijbaan te centreren tijdens het rijden, zelfs door een bocht.

Smart Cruise Control (SCC) helpt afstand te houden tot de voorligger en te rijden met een door de bestuurder ingestelde snelheid door de aangeleerde rijstijl van de bestuurder te weerspiegelen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) helpt botsingen met objecten voor de auto tijdens het rijden te voorkomen door een waarschuwing te geven en te assisteren bij de noodstop.

Het omvat ook verbeterde functies als Junction Crossing, Lane-Changing Oncoming en Lane-Changing Side en Evasive Steering Assist. Andere semi-autonome rijfuncties zijn Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), die de snelheid van het voertuig aanpast aan de maximumsnelheid, en High Beam Assist (HBA), die 's nachts kan helpen bij het in- en uitschakelen van grootlicht bij naderende voertuigen op de tegenoverliggende rijstrook.

De IONIQ 6 heeft diverse functies die verband houden met de aandacht van de bestuurder, zoals Driver Attention Warning (DAW), dat de aandacht van de bestuurder tijdens het rijden analyseert, waarschuwt wanneer tekenen van onoplettendheid worden gedetecteerd en zo nodig een rustpauze aanbeveelt. Tijdens een stop wordt de bestuurder gewaarschuwd als het leidende voertuig vertrekt.

Bepaalde functies werken samen om in verschillende rijsituaties aanrijdingen te helpen voorkomen. Blind-Spot Collision-avoidance Assist (BCA) helpt aanrijdingen aan de achterzijde van het voertuig te voorkomen bij het wisselen van rijstrook. Een andere functie, Blind-Spot View Monitor (BVM), toont videobeelden van de dode hoek voor een veilige rijstrookverandering. Evenzo helpt Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) aanrijdingen met tegenliggers links of rechts van de auto te voorkomen tijdens het achteruitrijden.

Het nieuwste lid van de IONIQ line-up verzekert ook de veiligheid van de passagiers op de achterbank met Safe Exit Warning (SEW), dat een waarschuwing geeft wanneer een voertuig van de achterzijde nadert tijdens het uitstappen. Diverse parkeerhulpfuncties maken parkeren in uiteenlopende omstandigheden eenvoudiger en veiliger dan ooit tevoren, waaronder Forward/Side/Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA), dat botsingen met voetgangers en voorwerpen rondom de auto helpt voorkomen tijdens het parkeren of uitstappen.

Energie te over met een bereik van 614 km

Klanten van de IONIQ 6 zullen profiteren van de inzet van de Hyundai Motor Group om geavanceerde batterijtechnologie te ontwikkelen die stressvrije rijprestaties en een grote actieradius mogelijk maakt. Met een WLTP-rated energieverbruik van 13,9 kWh/100 kilometer is de IONIQ 6 een van de meest energie-efficiënte elektrische voertuigen (EV) op de markt, terwijl hij met 614 kilometer (WLTP-rated) een van de langste volledig elektrische actieradius per lading biedt.

De indrukwekkende actieradius wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de speciale Electric-Global Modular Platform (E-GMP)-architectuur van de Hyundai Motor Group en de ultralage windweerstand van de Electrified Streamliner. E-GMP levert optimale elektrische prestaties en zorgt voor 800V ultrasnel laden, waarmee in slechts 15 minuten tot 351 kilometer bereik wordt bereikt, of 10 tot 80% in 18 minuten, terwijl ook 400V laden wordt ondersteund zonder dat er extra componenten of adapters nodig zijn.

Net als de IONIQ 5 biedt de IONIQ 6 de innovatieve functie Vehicle-to-Load (V2L) waarmee klanten alle elektrische apparaten kunnen opladen - ideaal voor het voeden van benodigdheden tijdens een stroomstoring, kamperen of buitenprojecten. V2L wordt ingeschakeld met behulp van een beschikbare accessoire-adapter en gaat in de buitenlaadpoort. Naast het stopcontact buiten is er een tweede stopcontact onder de achterbank voor het opladen van laptops, smartphones en andere apparaten.

De IONIQ 6 wordt ook het eerste model van Hyundai met de Over-the-Air (OTA) Software Update-functie voor verschillende controllers. Met deze technologie kunnen bestuurders de controllers van de auto upgraden voor elektrische apparaten, autonoom rijden, de batterij en meer, voor een veiligere en handigere rijervaring. Bestuurders kunnen ook kaarten en mediasoftware bijwerken met de OTA-functie.

Het cocon-achtige interieur biedt een doordachte persoonlijke ruimte op wielen

Het cocon-achtige interieur van IONIQ 6 doet dienst als comfortabel toevluchtsoord en persoonlijke ruimte, met een overvloed aan praktische snufjes en duurzame materialen die een bewuste en ecologisch verantwoorde mobiliteitservaring en levensstijl mogelijk maken.

Het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van Hyundai Motor Group zorgde ervoor dat de ontwerpers het interieur konden uitrekken, zowel voor- als achteraan, om op die manier de beenruimte en het ruimtegevoel te optimaliseren om de inzittenden te laten genieten van comfort. Het platform maakt ook een volledig vlakke vloer mogelijk, wat zorgt voor een gevoel van ruimte.

De op de gebruiker gerichte binnenarchitectuur wordt geïllustreerd door een ergonomisch ontworpen en centraal geïntegreerd controlecentrum dat aanzet tot veilig en intuïtief rijden. Het modulaire dashboard-aanraakscherm bevat een 12 duim groot infotainmentdisplay en een 12 duim grote tellerpartij. Een brug-achtige middenconsole biedt een praktische en overvloedige opbergruimte.

Dual Color Ambient Lighting interieurverlichting biedt een globale verlichting van het interieur van IONIQ 6. Gebruikers kunnen kiezen uit een spectrum van 64 kleuren en zes tweevoudige kleurenthema’s die ontwikkeld werden door kleurenexperts om bestuurders en passagiers te helpen om zich comfortabeler en meer op hun gemak te voelen. De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuur vergemakkelijken de communicatie tussen de bestuurder en het voertuig.

Door knoppen van de voorportieren te verwijderen, is er meer adem- en opbergruimte. Transparante accenten op de dashboardafwerking, de kaartenvakken in de deuren en de afdekking voor het lagere gedeelte van de middenconsole benadrukken nog meer het gevoel van ruimte en het unieke karakter.

221116 EuroNCAP Persbericht NL.pdf

PDF - 257 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be