Je hoeft geen BV te zijn om Hyundai-ambassadeur te worden.

Je hoeft geen BV te zijn om Hyundai-ambassadeur te worden.

Blogpost van alleenstaande moeder inspireert Hyundai tot unieke actie. Het merk stelt 1 jaar lang gratis een wagen ter beschikking aan een onbekende ambassadeur of ambassadrice, die de wagen écht nodig heeft.

Zaterdag 23 januari 2016 — Er was de laatste dagen heel wat te doen over automerken die gratis wagens ter beschikking stellen aan bekende Vlamingen. Onder andere Hyundai Belux werd daarover aangesproken op Twitter door Sigrid Lapiere, een alleenstaande moeder die er in haar blog op wees dat er ook gewone mensen zijn die meer nood hebben aan een wagen. De blogpost kan je hier lezen.

Sociaal engagement

De blog heeft de invoerder van Hyundai in België en Luxemburg aan het denken gezet. Hoewel Hyundai blijft geloven in het merk- en imagoversterkende effect van bekende ambassadeurs, vonden we het een uitstekend idee om (zoals Sigrid Lapiere suggereert) ook een niet bekend persoon als ambassadeur in te lijven. Ze schrijft: “Zie het investeren in een onbekende ambassadeur als een privilege dat u iemand biedt om uw merk, uw inhoud ook, kracht bij te zetten.”.

Deze unieke actie onderschrijft ook het sociaal engagement dat we als merk willen uitdragen.

Hyundai neemt verschillende initiatieven die de minder bedeelden in onze maatschappij ten goede komen. Deze actie kadert dan ook perfect in onze overtuiging dat we als bedrijf ook op sociaal vlak ons steentje moeten bijdragen.

Schrijf iemand in

De actie “Je hoeft geen BV te zijn om Hyundai-ambassadeur te worden” start met onmiddellijke ingang. Tot en met 19 februari kunnen mensen zich inschrijven voor de actie via de facebookpagina van Hyundai Belgium.

We vertrekken van het idee dat je vooral iemand anders nomineert voor een gratis wagen, maar wie wil kan ook gewoon zichzelf nomineren. Bij het indienen van de nominatie kan ook een suggestie gegeven worden over welk model Hyundai ter beschikking moet stellen, al naargelang de specifieke noden van de persoon in kwestie. Begin maart zal een jury (waarin ook bekende ambassadeurs zullen zetelen) dan beslissen wie een jaar lang een gratis wagen ter beschikking krijgt.