New Grand Santa Fe: doorgedreven upgrade voor Hyundai SUV-vlaggenschip

New Grand Santa Fe: doorgedreven upgrade voor Hyundai SUV-vlaggenschip

Hyundai heeft haar SUV topmodel getrakteerd op een doorgedreven facelift. Dat is vooral te merken aan het nieuwe design en de verhoogde veiligheid van het model.

Naast de i20 Active, de Tucson, de ix35 Fuel Cell en de Santa Fe, is de nieuwe Grand Santa Fe het onvolprezen vlaggenschip in de indrukwekkende SUV line-up van het Zuid-Koreaanse merk. Het model krijgt nu een doorgedreven facelift, waarbij vooral de klemtoon ligt op nieuwe designkenmerken en een verbeterde veiligheidsuitrusting.

stijlvol design

De Hyundai-designers hebben gezorgd voor een frisse, dynamische en solide look met opvallende kenmerken. Het grondig vernieuwde front krijgt een meer prominent hexagonaal radiatorrooster en hertekende (verticale) LED dagrijverlichting geïnspireerd op recente modellen (zoals Ioniq). Achteraan zien we een hertekende achterpartij met nieuwe lichtblokken en dito bumpers met geïntegreerde dubbele uitlaat. Zowel voor- als achteraan onderscheidt de nieuwe Grand Santa Fe zich qua look duidelijk van de gewone Santa Fe.

Het koetswerk van de Grand Santa Fe is 20,5 cm langer dan dat van zijn kleinere broer, de Santa Fe en ook de wielbasis groeide met 100 mm, wat het plaatsaanbod en comfort binnenin ten goede komt.

Op het vlak van design zijn de veranderingen binnenin eerder beperkt. De Grand Santa Fe blijft natuurlijk zweren bij hoogwaardige materialen en een luxueuze afwerking. Wat wel meteen opvalt is het nieuwe multimediasysteem met groter aanraakscherm. De Grand Santa Fe krijgt standaard GPS met (7 jaar gratis) Tom Tom Live services, premium surround QuantumLogic Surround en 10 speakers goed voor 630 watt aan concertkwaliteit.

200 pk en hoogwaardige bescherming

In tegenstelling tot de gewone Santa Fe, zal de Grand Santa Fe in de Belux leverbaar zijn in slechts 1 combinatie met onder de kap een licht verbeterde 2,2-liter Euro 6 dieselmotor die voortaan 200 pk levert en 440 Nm koppel dat integraal beschikbaar is tussen 1.750 en 2.750 opm.. De Grand Santa Fe is ook altijd uitgerust met het intelligente 4WD-systeem en een sequentiële 6-trapsautomaat.

De nieuwe Grand Santa Fe wordt ook altijd “full option” geleverd.

Dat betekent dat zaken als leder, een elektrisch panoramisch open dak, 7 zitplaatsen (2 wegklapbare stoeltjes in de koffer), een elektrische intelligente achterklep, bi-xenonverlichting, GPS en verwarmde en geventileerde stoelen standaard zijn.

Nieuw voor de Grand Santa Fe is de opmerkelijk uitgebreide veiligheidsuitrusting. Zo krijgt het Hyundai vlaggenschap voortaan een Around View Monitor (camera die 360° rondom de wagen kijkt), Smart Parking Assist (automatische parkeerfunctie), Advanced Smart Cruise Control (radargestuurde snelheidsregelaar met file-assistent), Autonomous Braking met voetgangerdetectie, Rear Cross Traffic allert dat waarschuwt voor aankomend verkeer bij het manoevrereren, Blind Spot Detection (dodehoekwaarschuwing), en tot slot een High Beam Assist dat automatisch de grootlichten bedient indien mogelijk.

De nieuwe Grand Santa Fe kan met onmiddellijke ingang besteld worden en kost 56.999 € incl. BTW. De enige opties zijn metaalkleur aan 750 €, anderskleurig leder aan 300 € (zwart leder is standaard) en een Safety Pack (omvat Blind Spot Detection System, adaptieve cruise control, Autonomous Emergency Braking en de Around View Monitor) aan 1.999 €.

Vanzelfsprekend genieten klanten ook van het ongeëvenaarde waarborgpakket van 5 jaar totale garantie met onbeperkte kilometers.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich