Nieuw innovatiecentrum Hyundai Motor Group Singapore

Nieuw innovatiecentrum Hyundai Motor Group Singapore

  • Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS) opent en herbepaalt de toekomstige mobiliteitsproductie en klantervaring
  • Celgebaseerde productie en digital twin-technologie zorgen voor ongekende mensgerichte productie, met integratie van mensen, robotica en AI-technologie.
  • Transformatieve en immersieve merkervaring door flexibele voertuigaanpassing, VR-fabrieksrondleiding, testritten op Skytrack en duurzame Smart Farm
  • De hub voor slimme stedelijke mobiliteit streeft naar gedeelde groei met Singaporese lokale bedrijven en academici en creëert zo een open innovatie-ecosysteem
  • HMGICS Grand Opening markeert de volgende fase in ontwikkeling van mobiliteit en innovatie van Hyundai Motor Group, naast de bouw van de Ulsan EV-fabriek

SEOUL/SINGAPORE, 21 november 2023 - Hyundai Motor Group (de Groep) opent vandaag officieel het Hyundai Motor Group Innovation Center Singapore (HMGICS).

De faciliteit introduceert een nieuw 'smart urban mobility hub'-concept, dat een sterk geautomatiseerd flexibel productiesysteem omvat en kopers van elektrische voertuigen (EV's) ongekende mogelijkheden biedt voor interactie met hun voertuigen en het merk Hyundai. HMGICS symboliseert de vastberadenheid van de Groep om verder te gaan met zijn wereldwijde leiderschap in het creëren van duurzame, innovatieve mobiliteitsoplossingen en vooruitstrevende klantervaringen.

Na de nieuwe EV-fabriek in Ulsan, wordt HMGICS één van de twee innovatiepijlers van de Hyundai Motor Group die de toekomst van het bedrijf in het elektrificatie-tijdperk zullen leiden in de komende 50 jaar, als onderdeel van de uitdaging om een 100-jarig bedrijf te worden.

Gezien zijn wereldwijde reputatie op het gebied van innovatie en diversiteit, heeft de Hyundai Motor Group Singapore gekozen als de ideale thuisbasis voor zijn eerste baanbrekende smart urban mobility hub. HMGICS biedt een mensgerichte productiebenadering en tilt de samenwerking tussen mensen, robotica en kunstmatige intelligentie (AI) naar een nieuw niveau van synchronisatie. Daarnaast zorgt de digital twin Meta-Factory technologie voor ultrasnelle reacties op veranderende eisen van klanten en productie-eisen.

De zeven verdiepingen tellende HMGICS-fabriek van 86.900 m2 is naadloos geïntegreerd in het stedelijke landschap van het Jurong Innovation District en het bredere ecosysteem van smart city Singapore, en heeft de capaciteit om tot 30.000 EV's per jaar te produceren. HMGICS is operationeel sinds begin 2023 en produceert nu al de IONIQ 5 en de volledig autonome IONIQ 5 robotaxi. Volgend jaar zal HMGICS de IONIQ 6 toevoegen aan zijn portfolio van modellen die ter plekke worden gebouwd. De faciliteit zal dienen als testbed voor de ontwikkeling van toekomstige mobiliteitsoplossingen - waaronder Purpose Built Vehicles (PBV's) - dankzij de geavanceerde productiecapaciteit.

"HMGICS is een open en verbonden stedelijke innovatiehub die creativiteit en samenwerking aanmoedigt en omarmt. Het wil het concept van productie volledig herdefiniëren," zei Euisun Chung, Executive Chair van de Hyundai Motor Group, tijdens de grote openingsceremonie van HMGICS.
"We hebben goed nagedacht over hoe we aan de uiteenlopende behoeften van onze vele klanten kunnen voldoen," voegde hij eraan toe. "Door onze productie-expertise en de nieuwste geavanceerde technologieën te combineren, is dit Innovation Center het resultaat - een nieuw paradigma voor productie."

Als onderdeel van de voortdurende samenwerking met Singapore zal HMGICS samenwerken met het Nationaal Museum van Singapore door de eerste IONIQ 5 te schenken die in de fabriek is gemaakt. Deze voorgestelde donatie is bedoeld voor opname in de National Heritage Board's National Collection.

Uiterst geautomatiseerde, flexibele celproductie

HMGICS is ontworpen om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop EV's en andere vormen van slimme mobiliteitsoplossingen - waaronder robotaxi's en PBV's - worden geleverd. De sleutel hiertoe is een celgebaseerd productiesysteem dat de traditionele lopende band productiemethode achter zich laat om onovertroffen standaarden van flexibiliteit en automatisering te bereiken.

Ongeveer 50 procent van alle taken wordt uitgevoerd door 200 robots, waarbij mensen, robotica en AI-systemen ongekende samenwerkingsniveaus bereiken dankzij de integratie die mogelijk wordt gemaakt door het digital twin-platform.

HMGICS werkt als een Digital Twin Meta-Factory en synchroniseert de virtuele en fysieke wereld in realtime. Hierdoor kunnen mensen en robots samenwerken op een manier die nog niet eerder is vertoond. Werknemers kunnen taken simuleren in de digitale virtuele ruimte - of metaverse - terwijl robots fysiek onderdelen verplaatsen op de productielijn.

Robots voeren assemblage-, inspectie- en productiefaciliteiten uit en nemen meer dan 60 procent van het beheer, de bestellingen en het transport van onderdelen voor hun rekening. Hierdoor worden mensen bevrijd van repetitieve en arbeidsintensieve taken en kunnen ze zich richten op creatievere en productievere taken.

"De compactere aard van faciliteiten zoals HMGICS maakt het gemakkelijker om ze te integreren in lokale gemeenschappen, met name in stedelijke gebieden met beperkte ruimte," zegt Alpesh Patel, Vice President en Head of Technology Innovation Group, HMGICS. "Met behulp van robotica, AI en het Internet of Things (IoT) hebben we een mensgericht productie-innovatiesysteem gebouwd dat flexibel kan reageren op veranderingen in mobiliteit, processen en producten. Deze innovaties zetten nieuwe maatstaven voor efficiëntie en maatwerk," voegde hij eraan toe.

Transformatieve en meeslepende klantervaring

HMGICS levert nieuwe normen voor klantervaringen door middel van de allesomvattende slimme stedelijke mobiliteitsoplossingen die het ontwikkelt, waarbij het de reis van de klant herdefinieert vanaf de eerste interactie met het merk, tot het verkoopproces, de levering en het eigenaarschap. Met een verhoogde flexibiliteit dankzij het celgebaseerde productiesysteem van de hub, biedt HMGICS een nog hoger niveau van maatwerk.

Met de handige thuis-bestelservice kunnen klanten de specificaties van hun auto aanpassen door de kleur van het exterieur en de bekleding van het interieur te kiezen en deze direct op hun auto aan te brengen voordat ze de eerste aanbetaling en de betaling van het resterende bedrag via beveiligde online betalingsmethoden uitvoeren om hun aankoop te bevestigen.

Voorafgaand aan hun eerste bezoek aan HMGICS kunnen klanten een virtual reality (VR) rondleiding door de faciliteit boeken (afhankelijk van beschikbaarheid), terwijl er ter plekke persoonlijke 'goeroes' beschikbaar zijn voor bezoekers die meer willen weten over Hyundai en het mobiliteitsaanbod van het merk.

De guru's van HMGICS begeleiden klanten tijdens hun rondleiding door de faciliteit en geven inzicht in de auto van hun keuze door proefritten te maken in het Jurong Innovation District. Voor een extra sensatie kunnen klanten genieten van een meeslepende testrit op de prachtige 618 meter lange Skytrack op het dak van de fabriek. Een unieke overhandigingszone, gecreëerd om het moment dat klanten eigenaar worden van hun nieuwe auto zo speciaal en gedenkwaardig mogelijk te maken, is ook een belangrijk kenmerk van de HMGICS hub.

Om de klantervaring compleet te maken, presenteert een nieuwe Smart Farm een futuristische oplossing om de voedselproductiecapaciteit van Singapore te verbeteren, als voorbeeld van de visie van de Groep op duurzame stedelijke groei.

Met slechts één procent van het land bestemd voor landbouw vanwege de rotsachtige geologie, importeert Singapore 90 procent van het voedsel dat in de regio wordt geconsumeerd. Om de zelfvoorziening op voedselgebied te vergroten heeft de Singaporese regering het 30 voor 30-beleid geïntroduceerd, waarbij alternatieve landbouwtechnologieën worden gepromoot, waaronder slimme boerderijen. De HMGICS Smart Farm richt zich niet alleen op productiviteit in een compacte omgeving, maar ook op het vergroten van het bewustzijn van de klant door bezoekers interactief het hele landbouwproces te laten ervaren.

Door de synchronisatie van menselijke inspanningen en een geautomatiseerd transportsysteem met geavanceerde robotica produceert de Smart Farm tot negen verschillende gewassen binnen de faciliteit. De geoogste producten worden aan klanten gegeven als aandenken aan hun bezoek en worden gedoneerd aan lokale gemeenschappen in Singapore. De gewassen zullen ook op het menu staan van de proeverijlounge en het aankomende farm-to-table restaurant - dat in het tweede kwartaal van 2024 wordt geopend - zodat klanten kunnen genieten van duurzame gerechten.

"De ideeën en producten die hier worden gecreëerd, worden geïnnoveerd in Singapore, niet alleen gemaakt in Singapore", zegt Jay Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company. "Het belangrijkste is dat HMGICS een innovatiefaciliteit is waar R&D centraal staat. Gefundeerd op Singapore's toekomstgerichte beleid en infrastructuur, zullen we fungeren als een wereldwijde incubator voor Singapore's talenten en bedrijven door middel van ons Corporate Lab Program."

Gedeelde groei met Singapore

Ondersteund door Singapore zal HMGICS werken met lokaal talent, toekomstige bedrijven in Singapore opzetten en relaties met onderzoeksinstellingen en universiteiten bevorderen via een open innovatie-ecosysteem. Deze kennisuitwisseling zal de rol van HMGICS als R&D-faciliteit versterken voor de ontwikkeling van diverse toekomstgerichte bedrijfsmodellen en duurzame productieoplossingen voor EV's en slimme mobiliteit.

Als onderdeel van het streven van de Groep om te groeien met Singapore, werden er bij de opening van HMGICS meerdere MOU's getekend. In samenwerking met de Nanyang Technological University, Singapore (NTU Singapore) en het Agency of Science, Technology and Research (A*STAR) - een statutaire directie onder het Singaporese ministerie van Handel en Industrie - zal HMGICS het eerste tripartiete 'Corporate Lab' in Singapore creëren. Het Lab zal innovaties in en de toepassing van nieuwe technologieën versnellen om een samenwerkend toekomstig mobiliteitsecosysteem in Singapore te creëren.

Een MOU, ondertekend met de Singapore Business Federation (SBF) en de Singapore Manufacturing Federation (SMF), zal Singaporese kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) in staat stellen om samen geavanceerde productieoplossingen te ontwikkelen, waardoor de mobiliteitsindustrie van Singapore een uniek perspectief krijgt dat haar onderscheidt van het traditionele autolandschap.

De Groep tekende ook een MOU met PTC Logistics, de grootste logistieke dienstverlener van Singapore, om een ecosysteem voor hernieuwbare waterstofenergie op te zetten in Singapore. Op basis van deze overeenkomst zal HMGICS dienen als een innovatiehub om Singapore te ondersteunen bij het verwezenlijken van waterstofinitiatieven, zoals de Nationale Waterstof Strategie, om tegen 2050 50 procent waterstof te gebruiken in de landelijke energievoorziening.

"Hyundai Motor Group leidt de paradigmaverschuiving in mobiliteit, maar we zijn vastbesloten om nog meer te innoveren. HMGICS zal ons in staat stellen om de toekomst van mobiliteitsproductie vorm te geven, en zelfs de productie-industrie, in samenwerking met de cultuur van open innovatie en toekomstgericht beleid waar Singapore wereldwijd bekend om staat," aldus Hong-Bum Jung, Senior Vice President en CEO van HMGICS.

Het vermogen van HMGICS om de productie en de klantervaring te transformeren, versterkt de strategische visie van de Hyundai Motor Group, die het deelt met Singapore, om gelijke tred te houden met het creëren van toonaangevende, innovatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen die iedereen ten goede komen.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich