Nieuwe Hyundai i40

Nieuwe Hyundai i40

Op alle vlakken verfijnd om aan de Europese smaak te voldoen. Primeur voor Hyundai: nieuw ontwikkelde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling verhoogt efficiëntie en rijcomfort.

Woensdag 10 december 2014 — Sinds hij in juli 2011 op de markt kwam, heeft de in Europa ontwikkelde i40 het merkimago van Hyundai op het Oude Continent aanzienlijk versterkt. Hij wist klanten in het D-segment te verleiden met een prachtig koetswerk- en interieurdesign, een hoogtechnologische uitrusting en echte topkwaliteit tegen een betaalbare prijs.

Voor 2015 introduceert Hyundai zijn opvolger, de nieuwe i40-generatie met opgefriste stijl, opgewaardeerde motoren, een nieuwe transmissie, een verbeterd rijgedrag en tal van nieuwe veiligheids- en comfortvoorzieningen.

Net als de ix35, de compacte SUV van het merk, heeft de i40 een cruciale rol gespeeld in de merkperceptie bij zowel particulieren als fleetklanten. Sinds zijn lancering werden al bijna 100.000 exemplaren van de i40 verkocht, goed voor een marktaandeel van ruim 5 procent in het D-segment.

Klik op de bijlage voor het volledige perscommuniqué.