Hyundai Motor onthult volgende generatie Fuel Cell Concept op het autosalon van Genève

Hyundai Motor onthult volgende generatie Fuel Cell Concept op het autosalon van Genève

De futuristische FE Fuel Cell Concept geeft een hint over de volgende fase van het programma rond ecologische voertuigen van Hyundai.

Hyundai Motor heeft vandaag zijn futuristische FE Fuel Cell Concept onthuld die vooruitkijkt naar de volgende generatie waterstofauto’s. Het bedrijf heeft zichzelf al gevestigd als de wereldwijde leider voor waterstofaandrijving en bevestigt op de Geneva Motor Show 2017 zijn toewijding aan de verdere ontwikkeling van brandstofcelauto’s. De FE Fuel Cell Concept vertegenwoordigt de volgende stap van Hyundai Motor naar zijn ultieme ambitie naar een uitstootvrije waterstofmaatschappij.

Begin 2017 op het Davos World Economic Forum nam Hyundai deel aan de opstart van de Hydrogen Council (Waterstofraad), een wereldwijd initiatief om de ontwikkeling en marktintroductie te promoten van brandstofcelauto’s als een alternatief voor voertuigen op fossiele brandstoffen. Die stap komt er na twee decennia te hebben gewerkt in de voorhoede van de ontwikkeling van waterstofvoertuigen. Heel recent nog uitte zich dat in de ix35 Fuel Cell (Tucson Fuel Cell op sommige markten), die in 2013 het eerste seriegebouwde waterstofvoertuig ter wereld werd en die vandaag in 17 landen van de wereld verkrijgbaar is.

Woong Chul Yang, Vice Chairman van Hyundai Motor Company, zei:

“Hyundai Motor heeft een geschiedenis in het maken van innovatieve, brandstofefficiënte voertuigen die de ecologische vooruitgang van de auto-industrie voortstuwen. Onze FE Fuel Cell Concept is een belangrijke evolutie in onze pioniersrol in waterstof en hij brengt ons dichter bij onze visie van een ‘waterstofmaatschappij’, waar transport schoon en efficiënt is en het leven van onze klanten verbetert”.

De FE Fuel Cell Concept zet Hyundai Motor’s toewijding aan de ontwikkeling van brandstofcelvoertuigen verder en vormt een onderdeel van het ecowagenprogramma van het bedrijf, dat tegen 2020 nog 14 nieuwe modellen met een ecologische roeping zal voortbrengen. Dit programma wordt aangevuurd door een groeiende wereldwijde vraag naar brandstofefficiënte, ecologische voertuigen en bouwt verder op het voorbeeld dat is gezet door IONIQ, de eerste auto die drie verschillende geheel of gedeeltelijk elektrische aandrijflijnen aanbiedt in één koetswerk.

De vloeiende vorm van de FE Fuel Cell Concept is geïnspireerd op de natuur en het water – de enige uitstoot van de auto – en zijn zuivere, rustige design benadrukt zijn niet-vervuilende aard. Over de hele auto volgt de vorm de functie om een minimalistische stijl te bereiken. Een voorbeeld van die aanpak komt van de opmerkelijk stijlvolle kofferspoiler en de geïntegreerde ventilatieroosters, die aerodynamische efficiëntie bieden door intelligent ingenieurswerk.

De naam van de conceptcar ‘FE’ staat voor Future Eco en weerspiegelt de innovatieve nieuwe technologieën die de milieuvriendelijke aard van de auto aanvullen – een erkenning van zijn unieke brandstof. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de nieuwe conceptcar is zijn interne luchtbevochtiger. Die hergebruikt het water dat door de schone brandstofcel van de auto wordt uitgestoten om een meer comfortabele omgeving te creëren in het interieur.

De FE Concept is een uitstalraam voor Hyundai Motor’s vierde generatie brandstofceltechnologie, die het resultaat is van onderzoek, ontwikkeling en evaluatieprogramma’s in het echte leven over de hele wereld. In vergelijking met de huidige generatie die in de Tucson/ix35 Fuel Cell wordt gebruikt, is de nieuwe technologie 20 procent lichter en haalt ze een 10 procent grotere efficiëntie. Bovendien wordt de energiedichtheid van de brandstofcel met 30 procent verhoogd, zodat het rijbereik van de auto gevoelig toeneemt.

Een andere bevestiging van de ecologische merites van dit model en van de nadruk op de klantervaring komt van de draagbare batterijen van de FE Concept, die worden opgeladen door de energieproductie van de auto en die allerlei toestellen van de passagiers van stroom voorzien. In de koffer is een bergruimte met laadmogelijkheid geïntegreerd voor een elektrische scooter, waarmee Hyundai Motor aantoont dat het werkt aan mobiliteitsoplossingen voor de toekomstige manier van leven.

De nieuwe conceptcar is niet alleen erg knap en innovatief, hij is ook bijzonder performant. De auto is ontwikkeld om meer dan 800 kilometer te kunnen rijden voor hij moet tanken, waarmee hij tegemoet komt aan de huidige beperkte waterstofinfrastructuur. Bepaalde elementen van de FE Fuel Cell Concept zullen we terugzien in een brandstofcel-SUV die in 2018 op de markt komt, die vooruitstrevende ‘Hyundai Smart Sense’-rijhulpsystemen zal bieden, naast een groot rijbereik op waterstof.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich