Rally Poland - review

Rally Poland - review

“Deze Rally van Polen uitrijden is een overwinning op zich”

Kontich, 20 juni 2021

In de Orlen Rajd Polski 2021 begonnen Grégoire Munster en Louis Louka aan hun internationale rallyprogamma van 2021. Onder een loden zon en op bijzonder lastige klassementsproeven op onverhard wisten onze landgenoten zich in de kijker te rijden.

Na zes maanden gedwongen inactiviteit was Grégoire Munster er zich terdege van bewust dat hij eerst en vooral opnieuw wedstrijdritme moest opdoen. Zeker in een rally uit het Europese kampioenschap, waar zowel lokale specialisten als enkele tenoren uit het wereldkampioenschap aan de start stonden.

“Gelukkig hadden mijn corijder Louis en ikzelf weinig moeite om opnieuw de juiste automatismen te vinden”, stelde Munster aan het eind van de wedstrijd.

Story image

“Onze zesde startpositie op de zaterdagproeven vormde echter wel een grote handicap. Voor deze editie van de Rally van Polen, die zijn 100ste verjaardag vierde, hadden de organisatoren een parcours samengesteld dat voor 80 procent nieuw was. Op het gros van de wegen was er nog nooit een rallywagen gepasseerd. Dat had als gevolg dat er nogal wat stof van de baan moest worden geveegd, en hoe later je kon starten, hoe beter. We hebben die hele eerste lus dan ook wat achterstand opgelopen.”

Bij de tweede doortocht over dezelfde klassementsproeven wist het duo in de kleuren van Hyundai Belux duidelijk progressie te maken, tot ze door een lekke band werden gestuit.

“Het loopvlak van de band was losgekomen en blokkeerde de deur rechtsachter. Dat betekende dat we bij het wisselen van het wiel het nodige gereedschap via de koffer uit de wagen moesten halen, en dat heeft ons wel wat tijd gekost.”

Op zondag lieten Grégoire Munster en Louis Louka aan het stuur van hun Hyundai i20 Rally2 enkele interessante tijden optekenen.

“We hadden ongetwijfeld nog beter gekund”, stelde Munster. “Maar jammer genoeg zat er aan de start amper een minuut tussen de wagens, en wij haalden systematisch de net voor ons gestarte rijder in. Meer dan eens kwamen we in de door hem opgeworpen dikke stofwolken terecht. We zagen geen steek voor ogen, en hem inhalen was in die omstandigheden al helemaal geen optie. Goed, onze 20ste plaats in de einduitslag is misschien wel een ontgoocheling, maar toch hadden we het gevoel dat we de hele wedstrijd lang vooruitgang wisten te boeken. We hebben het hoofd nooit laten hangen. Dat we deze lastige wedstrijd hebben kunnen uitrijden is zo een kleine overwinning op zich. Nu leggen we ons helemaal toe op de South Belgian Rally, die volgende zaterdag in de mooie streek rond Vresse-sur-Semois wordt verreden. Het parcours zou er heel selectief zijn, en we staan te popelen van ongeduld om ons te meten met de tenoren van het Belgische rallykampioenschap.”

Story image

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich