Geef je oprit wat pit: Hyundai onthult de nieuwe i30 N Line

Geef je oprit wat pit: Hyundai onthult de nieuwe i30 N Line

Hyundai introduceert het eerste model in Europa met de nieuwe N Line-uitvoering. Nieuwe designkenmerken en technische verbeteringen maken de i30 nog dynamischer. De nieuwe N Line zal vanaf eind 2018 verkrijgbaar zijn in België en Luxemburg.

Na de succesvolle lancering van de eerste productieauto met het high-performance-logo 'N' - de i30 N - breidt Hyundai zijn modellengamma uit met de introductie van de N Line-uitvoering in Europa. De i30 N Line is het eerste model van Hyundai met de nieuwe uitvoering, die designelementen van de i30 N - zowel vanbuiten als vanbinnen - gebruikt om de visuele aantrekkingskracht van de i30 te vergroten. Ook de mechanische configuratie - zoals de ophanging, de remmen en de motorrespons - werd aangepast om de gewone i30 vijfdeurs wat extra pit te geven.

Story image

De designupgrades voor de i30 N Line komen overeen met een groot aantal elementen die geïntroduceerd werden op de succesvolle i30 N. Deze upgrades omvatten onder meer de voor- en achterbumper, die exclusief voor de N Line geaccentueerd worden met een zilverkleurige lijn. De lichtmetalen 18-duimvelgen, die voor het eerst verkrijgbaar zijn op de i30 vijfdeurs, dragen bij tot een dynamischer design. Ook de nieuwe dubbele uitlaat achteraan onderscheidt de i30 N Line van zijn broers. Op de voorvleugels maakt een nieuw ontworpen logo duidelijk dat dit de N Line-uitvoering is.

In het interieur kunnen klanten kiezen voor suède sportstoelen met N-logo en een betere zijdelingse steun. Het sportstuurwiel met geperforeerd leer, de metalen pedalen en de N-schakelpook bieden de bestuurder een meeslependere rijervaring. Het ruime en praktische interieur van de gewone i30 vijfdeurs biedt nog altijd een comfortabele ruimte voor alle inzittenden in de i30 N Line.

Story image

Met het oog op een sportievere rijdynamiek werden de ophanging, remmen en motorrespons bijgesteld voor de i30 N Line. Hij is uitgerust met PS4 Michelin Performance-banden, die perfect passen bij de getunede rijprestaties. De nieuwe voorremmen zorgen voor een nog betere rijdynamiek. Kopers van de i30 N Line kunnen kiezen tussen de 1.4 T-GDI-benzinemotor met 140 pk en de 1.6 CRDi-dieselmotor met 136 pk.

Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe, zegt: "Onze i30 N is van bij zijn lancering een groot succes en een perfect voorbeeld van onze capaciteiten op het vlak van high-performance engineering en het emotionaliseren van ons merk met zijn 'fun-to-drive'-factor. Nu breiden we dat gevoel met de nieuwe i30 N Line uit naar een breder publiek. Wij zijn ervan overtuigd dat het uitgebreide pakket van verbeteringen op het vlak van design en techniek nog meer nieuwe klanten naar Hyundai zal lokken in Europa."

Zo heet als chilisaus

Om de introductie van de N Line-uitvoering te vieren heeft Hyundai een nieuwe videoclip gemaakt die het design en het technische pakket van de nieuwe auto belicht. De video met autosportlegende Gabriele Tarquini, testrijder voor Hyundai Motorsport en bijzonder succesvol touringcarcoureur, geeft een eerste glimp van de i30 N Line in een grappig scenario.

In de video bestuurt hij achteloos de i30 N Line, waarbij hij vakkundig een constructie in gang zet die verbonden is met een fles chilisaus. Met een ongelooflijke rijprecisie zet hij zijn i30 N Line precies op de juiste plaats om de druppels chilisaus met zijn burger op te vangen en zijn eten wat meer pit te geven, net zoals de N Line-uitvoering de gewone i30 meer pit geeft.

De i30 N Line is vanaf november 2018 verkrijgbaar in België en Luxemburg.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich