Sterke prestatie in Rally di Roma

Sterke prestatie in Rally di Roma

Grégoire Munster en Louis Louka maken indruk

Rome – 27 juli 2020

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun BMA Hyundai i20 R5 op een knappe 7de plaats algemeen geëindigd in de Rally di Roma Capitale, de openingswedstrijd van het ERC. Een sterke prestatie van het Belgische duo in wat nog maar hun tweede wedstrijd was met de Hyundai i20 R5. Volgend weekend starten Munster - Louka in de Rally di Alba, opnieuw met de steun van Hyundai Motorsport en Hyundai Belux.

Voor zijn afreis naar Italië liet Grégoire Munster weten dat hij ging om te presteren en de wagen beter te leren kennen. Een goede ingesteldheid van de immer ambitieuze en leergierige Belg.

Story image

Na een bevredigende testsessie en shakedown reed Munster vrijdag de 13de tijd in de kwalificatieproef. Zaterdag begon hij met een 12de en een 11de tijd eerder voorzichtig om dan in de tweede ronde van drie ritten progressie te maken en de dag als 8ste af te sluiten.

“Ik ben tevreden over het verloop van deze dag, al moet ik toegeven dat mijn eerste ronde niet echt geweldig was,” vertelde Grégoire Munster na afloop. “Op dit uitdagende parcours waren we in het begin op zoek naar de juiste setup. Tijdens de middagassistentie hebben we, in samenspraak met onze ingenieur, de afstelling van de wagen verfijnd waardoor ik me een pak comfortabeler voelde, wat ook bleek uit de tijden. We sluiten de dag af als achtste algemeen, vijfde Junior en tweede Hyundai. Eerlijk: daar had ik vooraf voor getekend. Vergeet niet dat dit nog maar mijn tweede rally ooit is met deze fantastische wagen.”

Munster houdt Europees Junior Kampioen Mares af

Onder het goedkeurend oog van Andrea Adamo, teammanager van Hyundai Motorsport, ging het duo Munster-Louka zondagochtend vol vertrouwen van start. Met een 21ste en een 14de tijd kreeg dat vertrouwen meteen een flinke knauw, maar de jonge Belg rechtte de rug, perste opnieuw enkele top 10-tijden uit zijn Hyundai en eindigde in een sterk bezette wedstrijd uiteindelijk 7de algemeen en 4de Junior. In de allerlaatste rit reed hij de 4de tijd algemeen en de scratch bij de Junioren.

Story image

 

“Die tijd toont de constante evolutie aan die we gedurende het weekend gemaakt hebben en dat stemt mij bijzonder tevreden,” glimlacht Grégoire Munster. “Waar ik ook bijzonder trots op ben, is dat we tijdens de slotdag in een felle strijd verwikkeld waren met Mares, de Europese Kampioen bij de Junioren van 2019. Een strijd die we met succes tot een goed einde gebracht hebben want hoe fel hij ook aandrong, we zijn niet geplooid en hebben met succes onze positie weten te verdedigen.”

Volgend weekend neemt Grégoire Munster deel aan de Rally di Alba waar hij 1 van de in totaal 16 ingeschreven Hyundai’s is. “Behalve het goede resultaat hebben we het voorbije weekend heel veel ervaring opgedaan, veel afstellingen geprobeerd en heel veel data verzameld waardoor we goed voorbereid aan de start komen van de Rally di Alba.”

Download hier het persbericht 200727-RallyRoma-Review_NL.pdf - 244 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich