Studie bevestigt toprestwaarden voor hoog aangeschreven nieuwe Hyundai IONIQ Hybrid en IONIQ Electric

De IONIQ Hybrid eindigt in nagenoeg alle Europese landen op de eerste plaats qua restwaarde. Die positieve voorspelling is onder meer te danken aan de onovertroffen garantie op de hoogspanningsbatterij. Het hoogwaardige, ruime interieur en het toonaangevende rijbereik zijn dan weer sterke argumenten voor de IONIQ Electric.

Recente onderzoeken door onafhankelijke Europese studiebureaus gespecialiseerd in de autosector geven aan dat de gloednieuwe Hyundai IONIQ een topscore behaalt in de restwaardevoorspellingen. De IONIQ Hybrid en IONIQ Electric, die begin oktober werden gelanceerd in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, werden geëvalueerd door EurotaxGlass’s in Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Nederland en door CAP in het Verenigd Koninkrijk. De IONIQ Hybrid eindigde daarbij in nagenoeg alle Europese landen op de eerste plaats qua restwaarde. De elektrische versie is tweede beste en behaalt gemiddeld bijna dezelfde restwaarde en waardebehoud als de nummer één.

De volledig nieuwe Hyundai IONIQ is 's werelds eerste auto die onder eenzelfde koetswerk een hybridemotor, oplaadbare hybridemotor en zuiver elektrische motor aanbiedt. Die vernieuwende benadering van Hyundai Motor maakt emissiearme tot zelfs emissievrije mobiliteit toegankelijk voor een ruimer publiek.

Zaken die in het voordeel spelen van de IONIQ Electric zijn zijn lage energieverbruik, zijn hoge kwaliteitsniveau, zijn ruime interieur, zijn uitstekende zichtbaarheid en zijn superieure acceleratie en deceleratie in vergelijking met de concurrentie.

Hyundai Motor levert beide modellen met een toonaangevende garantie van vijf jaar zonder kilometerbeperking in combinatie met acht jaar en 200.000 kilometer voor de hoogspanningsbatterij. Dat had een erg gunstige invloed op de score. Bovendien werd het rijgedrag van de IONIQ Hybrid hoger ingeschaald dan bij zijn diesel- en hybrideconcurrenten.

De ideale keuze voor vloten

"Onze ongeëvenaarde garantie op de hoogspanningsbatterij neemt de onzekerheid weg en geeft kopers meer gemoedsrust, waardoor de IONIQ zich duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten," aldus Thomas Schmid, Chief Operating Officer bij Hyundai Motor Europe. "Met zijn praktische rijbereik van 280 kilometer per laadbeurt en zijn korte laadcycli die bestuurders meer flexibiliteit bieden, vormt de IONIQ Electric een perfect alternatief voor wagenparken."

Behalve zijn hoge restwaarde en beperkte waardevermindering vormen ook de lage onderhoudskosten van elektrische auto's een sterk argument voor vlootbeheerders. Met zijn toonaangevende garantie en competitieve prijs werpt de IONIQ zich op als een van de voordeligste ecowagens op de markt. Een van de technische hoogtepunten van de productfamilie is dat de IONIQ Hybrid een uitzonderlijk laag verbruik kan voorleggen, goed voor een CO2-uitstoot van nauwelijks 79 g/km.

 

Restwaardecijfers (RW)

Duitsland*

EV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

47

BMW i3

49

Volkswagen e-Golf

43

HEV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

48

Toyota Prius

49

Toyota Auris

46

Frankrijk*

EV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

31

Volkswagen e-Golf

29

Nissan Leaf

27

HEV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

47

Toyota Prius

47

Toyota Auris

46

Nederland*

EV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

42

Volkswagen e-Golf

44

Mercedes B-Klasse

39

HEV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

47

Toyota Auris

42

Lexus CT200

42

VK**

EV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

27

BMW i3

29

Renault ZOE

18

HEV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

49

Toyota Prius

48

Lexus CT

34

Spanje*

HEV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

50

Toyota Prius

53

Toyota Auris

50

Italië*

HEV-modellen

RW (%)

Hyundai IONIQ

41

Toyota Prius

41

Toyota Auris

37

*Bron: Eurotax, 36 maanden / 60.000 km (gegevens van september 2016)
**Bron: CAP, 36 maanden / 60.000 mijl (gegevens van september 2016)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be