Unieke Hyundai-levering zet waterstoftechnologie in de verf

Unieke Hyundai-levering zet waterstoftechnologie in de verf

Europees Parlement neemt 10 Hyundai NEXO waterstofwagens in gebruik

Kontich/Brussel, 14 juni 2022

Op 14 juni was het waterstoftankstation aan de Leuvensesteenweg, net buiten Brussel, het decor voor een wel heel bijzondere levering van wagens. Hyundai Belux overhandigde er, in samenwerking met Hyundai Motor Company Brussels Office, de sleutels van niet minder dan tien NEXO waterstofwagens aan vertegenwoordigers van het Europees Parlement. Een bijzondere gelegenheid, georganiseerd in samenwerking met Hydrogen Europe en Air Liquide, die werd opgeluisterd door Zijne Excellentie Soon-gu Yoon, Ambassadeur van Zuid-Korea, en Dominique Moorkens, Ere-consul van Zuid-Korea. ​

Grondig voorbereid project

Hyundai Motor Company Brussels Office legde al in 2019 de eerste contacten met het Europees Parlement om testritten met de Hyundai NEXO te organiseren. Dat was kort na de lancering van Hyundai’s waterstofauto van de tweede generatie, die ten opzichte van zijn voorganger een dermate belangrijke stap zette dat hij ook bij dit heel bijzondere doelpubliek in het vizier kwam.

Sinds mei 2021 werkt het Europese Parlement actief mee aan een EU Research and Technology Development Project, en waren al een tiental waterstofwagens in gebruik. Die vloot wordt vandaag dus letterlijk verdubbeld met de inschrijving van tien Hyundai Nexo die gebruik maken van diezelfde, veelbelovende technologie.

De partners bij Hydrogen Europe en Air Liquide speelden al die tijd een cruciale rol in het uitbouwen en ondersteunen van waterstofinfrastructuur die essentieel is om een succesvolle doorbraak van deze innovatie, milieuvriendelijke aandrijftechnologie te bereiken.

Story image

Inzet voor officiële gelegenheden

De sleutels van de tien Hyundai Nexo-wagens komen in handen van officiële chauffeurs, die Europese parlementsleden vervoeren bij het uitvoeren van hun politieke opdrachten. Daarnaast zullen ze ook worden ingezet als VIP-auto voor het vervoer van formele genodigden van de Protocol Service van het Europees Parlement.

De diensten van het Europees Parlement verwelkomen deze samenwerking :

“De overgang naar een zero-emissie wagenpark is volop aan de gang, en zal enkel mogelijk zijn door de inzet van elke mogelijke uitstootvrije technologie. ​ Daarin speelt waterstoftechnologie een cruciale rol, en het Europees Parlement steunt én gebruikt die vandaag dus al volop in personenwagens, en van zodra mogelijk ook in vrachtvervoer. Essentieel daarbij is de ontwikkeling van infrastructuur voor de verdeling van groene waterstof, niet alleen om onze vanaf nu twintig eenheden tellende vloot aan het rijden te houden, maar ook om een grotere marktdoorbraak van deze veelbelovende technologie te faciliteren.”

Sterk signaal

Bij Hyundai Belux toont Kaat Van Severen, Head of Fleet bij invoerder Astara Western Europe, zich bijzonder vereerd met deze samenwerking met het Europees Parlement :

“Hyundai is al jarenlang één van de absolute pioniers in innovatie en technologische ontwikkeling. Met het uitgebreidste aanbod aan geëlektrificeerde aandrijflijnen, van Hybrid over Plug-in Hybrid en Electric, bereiken we elke dag al bijzonder veel klanten. Met zijn fuel cell is de Nexo op technologisch vlak het paradepaardje. Maar in het licht van de beschikbare waterstof-infrastructuur in onze land, blijft hij vandaag nog op de achtergrond in de inschrijvingstabellen. Dat het Europees Parlement er vandaag ineens tien stuks van in gebruik neemt, is voor ons een hele eer én meteen ook een bevestiging van de investeringen die ons merk in deze technologie heeft gedaan, en nog zal doen.”

Voor Hyundai Motor Company Brussels Office besluit afgevaardigde Sungsoo Jung :

“Het is belangrijk dat we samen werk maken van een ambitieuze regulering rond infrastructuur voor alternatieve brandstoffen, en dat die samen met zero-emissiewagens overal in de EU gezamenlijk wordt uitgerold. Dat geeft vertrouwen aan alle stakeholders, van constructeurs over transportoperatoren tot aanbieders van infrastructuur. Daarbij gelooft Hyundai Motor Group heel sterk in het belang van zowel 350 bar als 700 bar infrastructuur, zodat zowel personenwagens als vracht- en transportvoertuigen van de technologie gebruik kunnen maken.”

 

 

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich