Verfrissend design en nieuwe kenmerken: de nieuwe i10 en i10 N Line

Verfrissend design en nieuwe kenmerken: de nieuwe i10 en i10 N Line

  • Nieuwe i10 met gedurfd design, nieuwe kleurencombinaties en een vernieuwde N Line-variant
  • Model uitgerust met een reeks slimme technologieën die normaliter vooral in hogere segmenten te vinden zijn
  • Betrouwbare en praktische keuze met tal van comfort-en gebruiksvriendelijke functies

Offenbach, 27 februari 2023 - Hyundai Motor heeft de nieuwe i10 met een opgewaardeerd en opgefrist design onthuld. Klanten kunnen ook kiezen voor een sportieve i10 N Line-variant, die geïnspireerd is op Hyundai's high-performance N-modellen.

Het bedrijf heeft geavanceerde connectiviteitsfuncties, comfortelementen en technologieën toegevoegd die gewoonlijk voornamelijk in hogere segmenten te vinden zijn. Deze vooruitstrevende zet maakt het model nog competitiever in zijn klasse.

Gedurfd en uniek design

De nieuwe i10 werd zowel van binnen als van buiten opgewaardeerd ten opzichte van het originele model, dat in 2019 op de markt kwam. Het model heeft nu een sportievere uitstraling en geeft een gedurfder gevoel dankzij het lage dak en de lange wielbasis.

Hij zal verkrijgbaar zijn in negen koetswerkkleuren - waarvan er twee nieuw zijn: Lumen Grey, een heldere en lichtgrijze kleur met parelmoerafwerking, en Meta Blue met zijn blauwviolette kleurreflecties en parelmoerafwerking - en een zwart tweekleurig dak.

De binnenkant van de multi-face reflectorkoplampen en de LED-signatuur voor en achter werden hertekend. De LED Day Running Lights (DRL) vooraan zijn geïntegreerd in het sportieve brede radiatorrooster, met een nieuw honingraatmotief. De gecombineerde LED-achterlichten zijn nu voorzien van een 'H' op de horizontale achterkleplijn. Het model heeft ook nieuw ontworpen 15-duims lichtmetalen velgen.

De i10 N Line neemt designelementen over die zijn geïnspireerd op autosport, zoals op maat gemaakte bumpers, inzetstukken en rode accenten. De rugleuningen van de zetels zijn voorzien van stof met drie rode lijnen en het model wordt geleverd met nieuwe lichtmetalen 16-duimswielen.

Slimme technologie

Naadloze connectiviteitsfuncties maken de nieuwe i10 niet alleen technologisch geavanceerder, maar maken de beleving in de auto ook comfortabeler. Nieuwe technologieën in het model zijn onder meer een standaard 4,2-duims LCD- instrumentencluster, USB type-C voor en achter, de tweede generatie eCall op basis van het 4G-netwerk en Over The Air (OTA) kaartupdates. Het model biedt een 8 inch beeldscherm, Audio Video Navigation (AVN), Apple CarPlay en Android Auto, draadloze lader en de laatste update van Bluelink® telematica.

Het model krijgt standaard meer Hyundai Smart Sense veiligheidsvoorzieningen. Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) voor 'City', 'Interurban' en 'Pedestrian' werd uitgebreid met 'Cyclist'. FCA helpt bij het detecteren en vermijden van mogelijke ongevallen met voorliggers. Lane Following Assist (LFA) gebruikt stuurcontrole om de auto in de gekozen rijbaan te houden. Rear Occupant Alert (ROA) herinnert de bestuurder met een bericht in de cluster als de achterdeur tijdens de rit is geopend - om te voorkomen dat iemand of iets op de achterbank achterblijft.

Meer comfort en gemak

De nieuwe i10 blijft een praktische keuze voor Europese bestuurders. Het vooruitstrevende model in het A-segment is uitgerust met elektrisch inklapbare spiegels. En net als zijn voorganger biedt hij een bagageruimte van 252 liter of 1.050 liter met de zetels neergeklapt. ​ Een tweeledige bagageplank, een achterbank die met één beweging kan worden opgeklapt en een achteruitrijcamera maken het aanbod compleet. ​

De productie van de nieuwe i10 staat gepland voor april 2023 in de Hyundai-fabriek in Izmit, Turkije. De eerste exemplaren worden in de tweede helft van het jaar op de Europese wegen verwacht.

Hyundai's i-gamma

Het i-gamma van Hyundai - dat bestaat uit de i10, i20 en i30 - is een succesverhaal voor het bedrijf in Europa. Het i-gamma heeft altijd gestaan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en praktische bruikbaarheid. In de loop van de jaren heeft de i-range een aantal veranderingen ondergaan om tot een nog dynamischere styling te komen en geavanceerde connectiviteitsfuncties, compromisloze toegankelijkheid en comfort te kunnen bieden.

Disclaimer: CO2- en emissiegegevens

- De nieuwe i10 is momenteel (nog) niet gehomologeerd. CO2-waarden en emissies voor dit model zijn nog niet vastgesteld.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich