Volledig nieuwe SANTA FE geprezen voor uitstekende prestaties en comfort

Volledig nieuwe SANTA FE geprezen voor uitstekende prestaties en comfort

  • De radicaal gewijzigde SANTA FE van de vijfde generatie heeft een vergrote achterklepopening en een groter interieur
  • De eerste reviews zijn lovend over de de reactiesnelheid en prestaties van de aandrijflijn, de stabiliteit in bochten en bij hoge snelheden, het Europese rijgedrag, het comfort en de stilte, het opvallende design en nog veel meer
  • Met de steeds grotere interesse voor outdoor lifestyle is de komst van de gloednieuwe SANTA FE perfect getimed
  • Volledig nieuw model zal in de VS en Europa beschikbaar zijn vanaf de eerste helft van 2024

SEOUL, 29 November, 2023 – De volledig nieuwe SANTA FE van Hyundai Motor Company is een stoere maar verfijnde middelgrote SUV die de eisen van het gezinsleven naadloos integreert met het verlangen naar avontuur. ​

Nu de gloednieuwe SANTA FE in Zuid-Korea al de baan op ging, stromen de reviews binnen. Testrijders zijn onder de indruk van de reactiesnelheid en prestaties van de aandrijflijn, de stabiliteit in bochten en bij hoge snelheden, het Europese rijgedrag, het comfort en de stilte, het opvallende design en nog veel meer.

Bij de start van de ontwikkeling van het nieuwe model, vroeg Hyundai Motor jonge volwassenen naar hun autobehoeften en levensstijl en ontdekte dat er een grote interesse was voor outdooractiviteiten. Vooral millennials besteden meer tijd buiten en meer geld aan outdoorproducten dan de gemiddelde lifestyleconsument. ​

Volgens de Outdoor Industry Association1 is de deelname aan buitenactiviteiten in 2022 gegroeid tot een recordaantal van 168,1 miljoen personen, of 55% van de Amerikaanse bevolking. Ondertussen is er in Europa een vergelijkbare groei te zien, met naar verwachting 223 miljoen gebruikers in 20272 .

In Zuid-Korea wordt de belangstelling voor outdoor lifestyle concreet door de populariteit van 'Chabak' (kamperen met de auto), met registraties voor caravans die tussen 2015 en 2020 verviervoudigen3 .

Dergelijke inzichten vormden de basis voor het 'Open for More'-concept van de nieuwe SANTA FE, dat binnen en buiten met elkaar verbindt en de dagelijkse ervaringen van consumenten uitbreidt. ​ ​

Open for More' leefruimte met eersteklas comfort- en gemaksfuncties

De volledig nieuwe SANTA FE biedt ruimte voor buitenactiviteiten door een toonaangevende, terrasachtige leefruimte achterin te bieden, mogelijk gemaakt door zijn verlengde wielbasis en vergrote achterklepopening.

Deze langere wielbasis zorgt voor meer zitplaatsen op de derde rij, wat voor een comfortabele rit zorgt. Het model van de vijfde generatie zit boordevol eersteklas comfort- en gemaksfuncties, waarvan een aantal 's werelds eerste, eerste in zijn klasse of toonaangevend in zijn klasse is.

Een opvallend kenmerk is de relaxzetel op de eerste rij met beensteun, die de inzittenden in een comfortabele positie achterover laat leunen. In de variant met zes zitplaatsen is de achterbank voorzien van elektrisch verstelbare, onafhankelijke stoelen met armleuningen, die de achterpassagiers een ongeëvenaard gemak en comfort bieden.

De elektrisch inklapbare en neerklapbare stoelen op de tweede rij bieden nog meer comfort op de achterbank en zijn voorzien van een kussenhoekverstelling, een wereldprimeur waarmee passagiers een relaxstand kunnen creëren die is afgestemd op hun voorkeuren.

Het 6,6 inch display van de klimaatregeling vereenvoudigt het proces van het aanpassen van verwarmings- en koelingsinstellingen en zorgt voor een intuïtievere ervaring voor gebruikers.

Hyundai Motor introduceert 's werelds eerste Bilateral Multi-Console opbergruimte, toegankelijk voor zowel voor- als achterpassagiers. Dit innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat iedereen in de auto gemakkelijk bij zijn spullen kan.

De digitale middenspiegel is een doorbraak voor het zicht en de veiligheid van de bestuurder. Hij biedt niet alleen een duidelijk zicht op wat er achter de auto gebeurt, maar verbetert ook het zicht 's nachts met een helderder beeld.

Hyundai Motor heeft de nieuwste oplaadtechnologie opgenomen met een snel, dubbel draadloos oplaadsysteem voor smartphones, samen met USB C-poorten die tot 27 W vermogen kunnen leveren. Voor extra gemoedsrust zorgt het UV-C sterilisatiebakje bovenop het handschoenenkastje voor eenvoudige sterilisatie van veelgebruikte items, zoals mobiele telefoons en portemonnees, wat de netheid en hygiëne in het voertuig bevordert.

Hyundai Motor blijft innoveren met over-the-air (OTA) updates die ervoor zorgen dat voertuigsystemen altijd up-to-date zijn. Deze updates kunnen draadloos worden uitgevoerd, waardoor een bezoek aan een Hyundai servicecenter overbodig wordt.

De introductie van Digital Key 2 biedt toegang tot en starten van het voertuig, evenals afstandsbediening via de smartphone van de klant, wat een geavanceerd niveau van gemak biedt. Tot slot dient het op radar gebaseerde Rear Occupant Alert (ROA) als een cruciale veiligheidsfunctie door de bestuurder te herinneren aan inzittenden achterin nadat het contact is uitgeschakeld, waardoor de kans op ongevallen of veronachtzaming wordt verkleind.

Rijassistentie en veiligheidsfuncties zorgen voor een comfortabele en zelfverzekerde ervaring

De volledig nieuwe SANTA FE is uitgerust met een breed scala aan rijhulpsystemen en veiligheidsfuncties die de tussenkomst van de gebruiker tot een minimum beperken en tegelijkertijd zorgen voor een comfortabele en zelfverzekerde rijervaring, of het nu gaat om het dagelijkse woon-werkverkeer of een weekendje weg. ​

Forward Collision-Avoidance Assist 2 kan een waarschuwing geven en een noodstop uitvoeren als de voorligger plotseling vertraagt of als er een voorliggend botsingsgevaar wordt gedetecteerd.

Lane Following Assist 2 maakt gebruik van een op de voorruit gemonteerde camera om te helpen bij het herkennen van een afwijkende positie van de auto en helpt bij lichte stuurinspanningen om de auto terug te brengen naar het midden van zijn rijstrook.

Driver Attention Warning (DAW) analyseert de aandacht van de bestuurder en kan waarschuwingen geven om de oplettendheid achter het stuur te verbeteren.

Driver Monitoring System (DMS), het eerste systeem van Hyundai Motor in Noord-Amerika, analyseert de vitale functies van de bestuurder om te helpen veilig te rijden.

Navigatiegebaseerde Smart Cruise Control 2 helpt een veilige snelheid aan te houden tijdens het nemen van bochten op het hoofdgedeelte van een snelweg.

Highway Driving Assist 2 helpt een ingestelde snelheid en afstand tot de voorligger aan te houden. Het assisteert ook bij het wisselen van rijstrook tijdens het rijden op het hoofdgedeelte van een snelweg en helpt bij het centreren van de auto in zijn rijstrook tijdens het rijden.

Andere bestuurdersassistentie en veiligheidsvoorzieningen zijn: Intelligent Speed Limit Assist, Rear View Monitor, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Front/Rear Parking Distance Warning, Surround View Monitor, Remote Smart Parking Assist en Safe Exit Assist.

Genoeg zuinig vermogen voor dagelijks rijden en avonturen buitenshuis

In Korea en Noord-Amerika zal de volledig nieuwe SANTA FE verkrijgbaar zijn met twee aandrijflijnen:

  • 2,5 L turbomotor met maximaal vermogen van 281 ps en maximaal koppel van 43,0 kgf-m
  • 1,6 L Turbo Hybrid met maximaal vermogen van 180 ps en maximaal koppel van 27,0 kgf-m

In Europa wordt de volledig nieuwe SANTA FE leverbaar met twee aandrijflijnen: ​

  • 1,6 L Turbo Hybrid met maximaal vermogen van 180 ps en maximaal koppel van 27,0 kgf-m
  • 1,6 L Plug-in Hybrid met turbocompressor met een maximaal vermogen van 160 ps en een maximumkoppel van 27,0 kgf-m

In andere regio's zal de volledig nieuwe SANTA FE ook leverbaar zijn met een 2,5-liter benzinemotor, met een maximumvermogen van 194 pk en een maximumkoppel van 25,1 kgf-m44 .

Volledig nieuw interieur biedt toonaangevende comfort en laadcapaciteit

Het nieuwe interieur van de SANTA FE is een aanvulling op de designtaal van het exterieur, waarbij de nadruk ligt op zowel horizontale als verticale elementen om de algehele esthetiek te completeren. Een H-vormig design siert met name het dashboard en de ventilatieopeningen, wat een ruimtelijk gevoel en een onderscheidende uitstraling creëert.

Het eerste Panoramic Curved Display in zijn klasse omvat het 12,3-inch digitale cluster en infotainmentsysteem. Dit verbetert niet alleen het zicht voor de bestuurder, maar voegt ook een vleugje luxe toe aan de algehele ambiance.

Het nieuwe model biedt een toonaangevende laadcapaciteit en een ruime achterklepopening5 , die geweldig is voor stedelijke levensstijlen en indruk maakt bij outdoor gebruik, met voldoende ruimte voor alles van sportuitrusting tot kampeerspullen.

Het nieuwe model maximaliseert de outdoor functionaliteit met zijn verborgen hendel in de C-stijl voor een betere toegang tot het dak. Voor de volledig nieuwe SANTA FE heeft Hyundai leefruimte als prioriteit gesteld door de beenruimte op de tweede en derde rij te vergroten. De SUV biedt het beste comfort in zijn klasse op de derde rij (met verstelbare rugleuning) en verbeteringen aan de hoofdruimte als reactie op feedback van klanten.

De beenruimte op de tweede rij van de SANTA FE met benzinemotor is met 35 mm toegenomen tot 1.075 mm. De beenruimte op de tweede rij van de hybride is 20 mm langer geworden, tot 1.055 mm. De beenruimte op de derde rij is met 15 mm toegenomen tot 761 mm. De SUV biedt de beste hoofdruimte in zijn klasse op de derde rij, die met 69 mm is toegenomen tot 958 mm. De zithoogte op de derde rij is met 30 mm toegenomen tot 282 mm6 . De zitpositie op de derde rij is 10 graden verstelbaar, een verbetering ten opzichte van de vorige generatie.

De komst van de volledig nieuwe SANTA FE staat gepland voor Noord-Amerika/Europa gepland in de eerste helft van volgend jaar.

Technische kenmerken

* Voertuigspecificaties en -kenmerken kunnen per land/regio verschillen en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Specificaties

Volledig nieuwe SANTA FE

 

 

 

Aandrijflijn

Theta III 2.5 GDI (8AT)

Maximaal motorvermogen van 194 pk

en een maximumkoppel van 25,1 kgf-m

 

 

 

Theta III 2.5T GDI (8DCT)

Maximaal motorvermogen van 281 pk

en een maximumkoppel van 43,0 kgf-m

 

 

 

Gamma III 1.6T GDI HEV (6AT)

Maximaal motorvermogen van 180 pk

en een maximumkoppel van 27,0 kgf-m

 

 

 

Gamma III 1.6T GDI PHEV (6AT)

Maximaal motorvermogen van 160 pk

en een maximumkoppel van 27,0 kgf-m4

 

 

Afmetingen

Lengte

4.830 mm

 

 

 

Breedte

1.900 mm

 

 

 

Hoogte

Dak 1.720 mm / Dakdrager 1.770 mm

Dak 1.730 mm / Dakdrager 1.780 mm (Calligraphy Trim)

 

 

 

Wielbasis

2.815 mm

 

 

Hoofdruimte

(Normaal / schuifdak)

Voor

1.045 /1.020 mm

 

 

 

2e rij

1.030 / 1.007 mm

 

 

 

3e rij

958 mm

 

 

Beenruimte

Voor

1.052 mm

 

 

 

2e rij

1.075 mm

 

 

 

3e rij

761 mm

 

 

Schouder ruimte

Voor

1.511 mm

 

 

 

2e rij

1.475 mm

 

 

 

3e rij

1.360 mm

 

 

Laadvermogen / breedte achterklepopening

1.148 L1 / 1.275 mm
​(+120 L / +145 mm vergeleken met het vorige SANTA FE model)

 

 

 

Aandrijflijn

2.5 GDI

2.5 T-GDI

1.6 T-GDI HEV

1.6 T-GDI PHEV

Gewicht (kg)

2,060

2,155

2,225

2,295

0 - 100 km/u (sec)

11.5

8.0

9.5

9.1

Topsnelheid (km/u)

198

210 (F/C)

190

190

Banden

235/60R 18, 255/45R 20, 245/45R 21

 

 


1 Raadpleeg SAE-normen

* Opmerking: voor de tweede alinea van dit artikel hebben we verwezen naar onderstaande berichtgeving in de Koreaanse media.

https://www.sedaily.com/NewsView/29TJN68GP7https://sports.donga.com/article/all/20230828/120886720/2

https://www.viva100.com/main/view.php?key=20230830010008691https://view.asiae.co.kr/article/2023090814315061147

https://www.segye.com/newsView/20230908503986?OutUrl=naver

1 2023 Outdoor Participation Trends Report

2 https://www.statista.com/outlook/dmo/ecommerce/toys-hobby-diy/sports-outdoor/europe

3 https://www.ajudaily.com/view/20230411152404568

4 Maximum engine output and torque specifications may vary depending on country/region

5 Cargo capacity/opening width: 1,148 L / 1,275 mm (+120 L / +145 mm over than previous SANTA FE model)

6All compared to previous SANTA FE model

7 Refer to SAE standards

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich