WaterstofNet en Hyundai Belux

WaterstofNet en Hyundai Belux

Samenwerking bekroond met een Hyundai Nexo

  • Hyundai Belux is al jarenlang vast lid van de Waterstof Industrie Cluster (WIC)
  • WaterstofNet, organisatie achter dat Cluster, zet Hyundai Nexo in voor dagelijks gebruik

Kontich, 19 juli 2021 — Als sturend orgaan achter de Waterstof Industrie Cluster, wil WaterstofNet een voortrekkersrol spelen in het gebruik van waterstof als brandstof voor zero-emissie-mobiliteit. In het kader van hun samenwerking, stelt Hyundai Belux voor één jaar een exemplaar van zijn brandstofcelauto Nexo ter beschikking aan WaterstofNet.

De Waterstof Industrie Cluster is een industrieel samenwerkingsverband op vlak van waterstof. De cluster verenigt bedrijven, overheden en kennisinstellingen die willen samenwerken rond waterstof als opslagmedium voor hernieuwbare energie en het gebruik ervan voor zero-emissie-mobiliteit, warmte- of industriële toepassingen. De cluster moedigt samenwerking aan, detecteert en faciliteert mogelijke waterstofprojecten en vormt een spreekbuis ten aanzien van het beleid.

Story image

Als één van de weinige merken met een op waterstof aangedreven model, is Hyundai Belux al geruime tijd lid van de Waterstof Industrie Cluster. In het verleden liepen proefprojecten met de Hyundai iX35 Fuel Cell, maar vandaag bekronen Hyundai en WaterstofNet hun samenwerking met de inzet van een nieuwe Hyundai Nexo, de tweede generatie brandstofcelauto van het merk.

Story image

Matthijs Keersmaekers, Head of Future Mobility bij de Alcomotive-groep waar Hyundai Belux deel van uitmaakt:

“Gezien hun immense netwerk in de sector is WaterstofNet dé partner bij uitstek om de investeringen van Hyundai in deze technologie mee in de verf te zetten op de Belgische markt. Hyundai speelt al jaren een voortrekkersrol in ontwikkeling en onderzoek van waterstoftoepassingen en wil, naast elektrische wagens, ook actief blijven inzetten op waterstof als groene aandrijving. De verkoopvolumes van de Nexo blijven – vooral door de beperkte tankinfrastructuur in ons land – voorlopig nog beperkt, maar we zijn ervan overtuigd dat dit aardig zal toenemen de komende jaren en dat waterstof zijn aandeel zal kennen bij de verdere vergroening van het Belgische wagenpark.”
Adwin Martens, Managing Director van WaterstofNet, en Matthijs Keersmaekers, Future Mobility Manager bij Alcomotive
Adwin Martens, Managing Director van WaterstofNet, en Matthijs Keersmaekers, Future Mobility Manager bij Alcomotive

Het inzetten van de Hyundai Nexo is ook voor WaterstofNet een belangrijke stap, vindt zijn Managing Director Adwin Martens:

“Met de iX35 konden we de afgelopen jaren de eerste waterstofauto van Hyundai al succesvol gebruiken, maar met deze Nexo heeft het merk enorme vooruitgang in de technologie geboekt. Er beweegt nu heel veel rond waterstof in ons land. Dat Hyundai daarbij vooral uitkijkt naar de opening van extra tankstations, ligt voor de hand. Precies op dat vlak gaat het nu steeds sneller, met de recente opening van het eerste multimodale station in Antwerpen, en nog eens vier extra stations die op korte termijn zullen kunnen openen. Hoe meer verspreid waterstof getankt zal kunnen worden, hoe sneller mensen geïnteresseerd zullen raken in fuel cell-auto’s. En na één testrit met dit soort auto, ben je meteen overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van deze technologie. Als WaterstofNet, zetten we actief in op de verdere uitrol van waterstoftankinfrastructuur en -voertuigen in ons land. Met het gebruik van de Nexo, voegen we de daad bij het woord.”
Download hier het persbericht in PDF-formaat 210719-WaterstofNet-HyundaiBelux_NL.pdf - 266 KB

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich