World Car Awards

World Car Awards

IONIQ 5 grote winnaar

De Hyundai IONIQ 5 gaat aan de haal met de overwinning in de drie categorieën van de World Car Awards waarin hij genomineerd was. Het 100% elektrische model van Hyundai draagt het komende jaar de titels ‘World Car of the Year’, ‘World Electric Vehicle of the Year’ en ‘World Car Design of the Year’! ​

Met deze nieuwe onderscheidingen, die IONIQ 5 achter zijn naam mocht schrijven tijdens de uitreiking op New York International Auto Show, wordt de lijst van overwinningen van het model nog wat langer. IONIQ 5 werd in de drie categorieën tot winnaar verkozen door een jury van 102 autojournalisten uit 33 landen. Diezelfde jury bekroonde in februari Luc Donckerwolke, Hyundai Motor Group’s Chief Creative Officer, al tot ‘2022 World Car Person of the Year’, onder andere omwille van zijn bijdrage aan IONIQ 5.

Veelbelovend toekomstperspectief

De bekroningen zijn een welgekomen blijk van appreciatie voor IONIQ 5 in het algemeen en specifiek voor zijn technische concept en grensverleggende design, dat ingegeven is door de ‘Parametric Dynamics’ filosofie voor het koetswerk en het ‘Living Space’ ideologie met ecologisch verantwoorde materialen voor het interieur. Voor Hyundai zijn de prijzen een opsteker, want het model is het eerste van een nieuwe generatie van 17 elektrische modellen die de groep tegen 2030 op de markt brengt, goed voor een verwacht jaarlijks verkoopvolume van 1.87 miljoen voertuigen.

Het nieuw ontwikkelde 100% elektrische E-GMP platform, dat zijn debuut maakte met IONIQ 5, zal daarbij als basis zal dienen en bulkt van het technisch vernuft. Met zijn batterijpakket van 77.4 kWh biedt IONIQ 5 een rijbereik tot 480 km (WLTP) met één laadbeurt. Dankzij zijn 800 Volt architectuur en ultrasnelladen neemt opladen van 10 tot 80 procent bovendien amper 18 minuten in beslag, en beschikt hij als één van de weinige op de markt over innovatieve Vehicle-to-Load technologie. Op praktisch vlak biedt het E-GMP platform bovendien de mogelijkheid om modellen te ontwerpen met een ruim en innovatief interieur dat optimaal inspeelt op de noden van hedendaagse gebruikers. Net één van de redenen waarom IONIQ 5 in de prijzen viel!

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich