Euro NCAP beloont Hyundai Tucson met vijf sterren

De Europese onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Hyundai Tucson beloond met vijf sterren. Daarmee behoort de crossover tot de veiligste auto’s in zijn klasse.

Het onafhankelijke veiligheidsinstituut beloont de bescherming van de bestuurder en zijn passagiers met een score van 86 procent. Voor de bescherming van kinderen behaalde de nieuwe Hyundai Tucson een score van 85 procent en voor de bescherming van voetgangers 71 procent. Ook voor de aanwezige veiligheidsassistentiesystemen kreeg de Hyundai Tucson een score van 71 procent.

Betaalbare veiligheidssystemen

Het hoge veiligheidsniveau van de Hyundai Tucson is deels te danken aan veiligheidssystemen als Autonomous Emergency Braking (AEB) waarmee de SUV voor een betaalbare prijs is uit te rusten. Het Active Hood System (AHS) is zelfs standaard op de Hyundai Tucson. In geval van een aanrijding met een voetganger brengt dit systeem de motorkap iets omhoog om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

De Hyundai Tucson is uitgerust met diverse voorzieningen die de kans op een ongeval verminderen. Als er onverhoopt toch iets misgaat, beschikt hij over tal van actieve en passieve veiligheidssystemen die de inzittenden en de omgeving beschermen.

Zo krijgen de bestuurders en de passagiers maximale bescherming dankzij de nauwgezet ontworpen carrosserie, waardoor de kans op letsel bij een onverhoopte aanrijding zo klein mogelijk is.

Veiligheid voetgangers

Om de kans op letsel bij voetgangers in het geval van een onverhoopte aanrijding aanzienlijk te verkleinen, is er behalve het Active Hood System (AHS) ook Autonomous Emergency Braking (AEB). Dit zorgt ervoor dat de auto automatisch remt als er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd – ongeacht de rijsnelheid. Tot een snelheid van 70 km/ voorkomt AEB kop-staartbotsingen.

Compleet uitgerust

In zijn klasse is de Hyundai Tucson wat betreft veiligheid één van de meest compleet uitgeruste voertuigen. Zo is de SUV bijvoorbeeld te voorzien van Speed Limit Identification Function (SLIF), dat onder meer verkeersborden scant en waarschuwingen geeft, en Vehicle Stability Management (VSM) dat samenwerkt met ESP en stuurcorrecties uitvoert om een slip te voorkomen. Andere veiligheidssystemen in de Hyundai Tucson zijn Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA) en Blind Spot Detection (BSD).

Hoge restwaarde

Met de hoge Euro NCAP-score onderstreept Hyundai niet alleen de veiligheid, maar ook de uitstekende productkwaliteit van de Hyundai Tucson. En dat heeft weer invloed op de restwaarde van de SUV. Uit onderzoek blijkt dat de nieuwe Hyundai Tucson na drie jaar 49 procent van zijn oorspronkelijke prijs behoudt. Dat betekent een verbetering van 8 procent ten opzichte van zijn voorganger, de Hyundai ix35.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be