Europa's favoriet krijgt facelift

Europa's favoriet krijgt facelift

27 maart 2024 - Sinds zijn debuut in 2004 heeft de Hyundai Tucson de harten van Europese automobilisten veroverd en is hij uitgegroeid tot een bestseller en een fanfavoriet op het hele continent. Alleen al in 2023 werden er 158.056 exemplaren van de compacte SUV geregistreerd in Europa, wat een opmerkelijke verkoopstijging betekent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Tot maart 2024 werden er 746.836 exemplaren van de huidige Tucson van de vierde generatie geproduceerd voor Europa bij Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) en geëxporteerd naar 60 landen - sommige buiten het continent. De top drie markten voor Tucson in Europa zijn Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Hyundai stelt nu een update van zijn topper met een reeks verbeteringen voor, waaronder een vernieuwd design, innovatieve technologie, een aandrijflijn die beter aansluit bij de behoeften van de klant en een verbeterd totaalpakket.

Nieuw ontwerp, dezelfde klassieke look

Nieuwe Tucson behoudt de aantrekkingskracht van zijn voorgangers en introduceert tegelijkertijd frisse updates. Tucson heeft een gestroomlijnd en modern uiterlijk en is voorzien van nieuw ontworpen bumpers aan de voor- en achterzijde met nieuwe beschermplaten. Aan de voorkant werd het herkenbare 'engelenvleugel'-design opnieuw vormgegeven met grotere dagrijlichten en het behoud van het halve spiegeleffect in de grille, die nog verder werd verfijnd met precisie. Het model heeft een vernieuwde lijn lichtmetalen velgen en introduceert vier fascinerende nieuwe kleuren: de lanceringskleur Cypress Green Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic en Sailing Blue Pearl.

De N Line-variant blijft er sportief uitzien, maar is verfijnder en eleganter. Hij omvat speciale voor- en achterbumperontwerpen, een vernieuwde grille, dezelfde dagrijverlichting als het basismodel, N Line 19"-duims lichtmetalen velgen en wielkasten en zijkanten in koetswerkkleur.

Binnenin tilt de nieuwe Tucson comfort en gemak naar nieuwe hoogten met een reeks updates om de ervaring voor bestuurder en passagiers te verbeteren. Afgezien van de zetel- en de centrale deurbekleding, werd het interieur volledig opnieuw ontworpen, met inbegrip van het dashboard, het centrale dashboard, het stuur en de middenarmsteun. Van het opnieuw ontworpen stuur tot de dubbele gebogen 12,3‑ duims displays voor het instrumentencluster en het infotainment, elk detail is opgemaakt met alle inzittenden in gedachten. Het crashpad werd hertekend en heeft nu een horizontale lay-out met een open lade. De dubbele automatische temperatuurregeling kreeg ook een nieuw display. Andere wijzigingen aan het interieur zijn onder andere een nieuw type armsteun, de introductie van een shift-by-wire hendel achter het stuurwiel en een vernieuwd ontwerp van de bovenste deurbekleding.

De zetels kregen ook een make-over met een nieuw patroon en nieuwe materiaalopties (combinatie van stof en leder). De Tucson N Line brengt zijn eigen set onderscheidende kenmerken naar het interieur, zoals rode stiksels en details, zoals de rode ring rond de start-/stopknop van de motor, en een textiel suède & lederen bekleding in Obsidian Black.

Nieuwe technologie om voorop te blijven lopen

Hyundai erkent dat technologie een cruciale rol speelt bij het verbeteren van het rijplezier van klanten. Met een gedurfde sprong voorwaarts heeft het bedrijf de nieuwe Tucson uitgerust met een groot aantal innovatieve functies die verfijning en functionaliteit combineren, klaar voor het volgende avontuur.

Onderhoud en software-updates voor Tucson zijn nog nooit zo eenvoudig geweest dankzij de elektronische besturingstechnologie die Over-the-Air (OTA) updates mogelijk maakt. De klantervaring verbetert dankzij de uitrusting van de auto met de nieuwste software. Bovendien biedt OTA toegang tot Features on Demand (FOD) en de nieuwste navigatie- en infotainmentmogelijkheden.

Tucson heeft een indrukwekkend dubbel gebogen 12,3-inch beeldscherm dat de cluster- en infotainmentfuncties naadloos integreert en biedt niet alleen een futuristische look, maar ook een intuïtieve interface. De uitgebreide Head-Up Display (HUD) met 12-duims projectie verbetert de rijervaring door de meest relevante informatie meteen in het gezichtsveld van de bestuurder te plaatsen en zo afleiding tot een minimum te beperken.

Later dit jaar zal de Tucson Hyundai Digital Key 2.0 met Ultra-Wide Band ondersteunen. Deze technologie toont het streven van het merk naar geavanceerde connectiviteit, waarbij het gemak wordt benadrukt zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Deze geavanceerde digitale sleuteltechnologie maakt traditionele sleutels overbodig, zodat de Tucson op enkele meters afstand kan worden ontgrendeld en gestart zonder dat de smartphone op het draadloze laadstation hoeft te worden geplaatst.

Rear Occupant Alert (ROA) met radar is ideaal voor gezinnen. De technologie waarschuwt de bestuurder wanneer beweging of ademhaling wordt gedetecteerd bij het uitstappen.

Het Intelligent Front-Lighting System (IFS) tilt de buitenverlichting naar een hoger niveau. De matrixbundel LED-technologie past zich automatisch aan de wegomstandigheden aan voor een optimale verlichting voor de bestuurder en minder verblinding voor anderen op de weg.

Indruk maken op klanten met een bijgewerkt functiepakket

Klanten hebben Tucson altijd geprezen om zijn uitrustingsniveau. Als reactie hierop heeft Hyundai alles uit de kast gehaald en Tucson van de vierde generatie uitgerust met een uitgebreid uitrustingspakket, waarmee zijn positie als koploper in een zeer concurrerende markt is verstevigd.

Hyundai streeft ernaar te voldoen aan de veranderende eisen van de hedendaagse bestuurder. Op het gebied van veiligheid gaat de nieuwe Tucson verder dan dat om de inzittenden veilig te houden. Hij onderscheidt zich met zijn Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), waaronder Crosswind Stability Control (CWC), dat sterke wind bij hoge rijsnelheden tegengaat door een gedeeltelijke rem- en stuurkoppelregeling toe te passen, wat de rijstabiliteit verhoogt.

Naast het vernieuwde ADAS beschikt Tucson nu ook over USB C-type connectiviteit. Hyundai erkent de toenemende prevalentie en efficiëntie van USB C-poorten en heeft deze standaard omarmd om snellere gegevensoverdracht en oplaadmogelijkheden te bieden, perfect voor een verscheidenheid aan apparaten.

Verfijnde opties voor groenere mobiliteit

De vernieuwde Tucson speelt strategisch in op verschillende voorkeuren en milieuoverwegingen en is verkrijgbaar als auto met verbrandingsmotor, milde hybride, pure hybride en plug-in hybride. Een opmerkelijke toevoeging aan de Tucson line-up is de introductie van de plug-in hybride variant met tweewielaandrijving die later dit jaar verschijnt, een stap die Hyundai's toewijding aan het uitbreiden van zijn milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen weerspiegelt.

Om het rijden zonder uitlaatgassen te bevorderen, heeft Hyundai de tweede generatie Green Zone Driving Mode geïntroduceerd, een geofencing functie die exclusief is voor de plug-in hybride variant. Deze geavanceerde functie zorgt ervoor dat de variant naadloos overschakelt op puur elektrische werking bij het binnenrijden van aangewezen lage-emissiezones of gebieden met emissiebeperkingen, zodat bestuurders kunnen genieten van een groenere, duurzamere rijervaring.

De hybride en plug-in hybride varianten bieden de Paddle Regenerative Braking Mode wanneer in de ECO-modus wordt gereden. Hiermee kan de bestuurder de intensiteit van het regeneratief remmen aanpassen met behulp van schakelhendels op het stuur, waardoor de vertraging op drie niveaus kan worden geregeld voor meer gebruiksgemak en een lager brandstofverbruik.

Tucson is niet zomaar een auto; hij getuigt van Hyundai's toewijding om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Met zijn winnende combinatie van stijl, technologie en duurzaamheid blijft Tucson de ultieme keuze voor bestuurders die verlangen naar het beste.

Disclaimer: CO2- en emissiegegevens

  • De vernieuwde Hyundai Tucson wordt deze zomer in België verwacht. Brandstofverbruik en CO2-waarden voor dit model zijn nog niet vastgesteld.

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich