Grégoire Munster beëindigt seizoen in stijl

Grégoire Munster beëindigt seizoen in stijl

Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) zijn zondag als tweede geëindigd in de Spa Rally, de slotwedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Munster was de enige rijder die min of meer gelijke tred kon houden met Stéphane Lefebvre, de uiteindelijke winnaar. Na zijn eerste zege in WRC2 van enkele weken geleden in Japan sloot Munster zijn seizoen in stijl af met een podiumplaats in de Spa Rally.

De eerste sneeuw of vrijdag sloeg het Hyundai duo niet uit hun lood. Het was business as usual tijdens de shakedown. Met een goed gevoel en de nodige focus begon het duo op zaterdag aan de wedstrijd. Na de eerste lus van vier klassementsritten was het duidelijk dat Munster als enige uitdager van leider Stéphane Lefebvre overbleef. In de tweede lus won Grégoire Munster twee klassementsritten, maar maakte hij ook een foutje waardoor op het einde van de dag de kloof 25.5 sec bedroeg. ​ Zondagochtend won de Hyundai-rijder twee klassementsritten, was hij in de derde rit tweede op 0.1 sec om dan opnieuw een foutje te maken. Ondanks een achterstand van net geen halve minuut bleef Grégoire Munster druk zetten, won hij de twee laatste klassementsritten van het seizoen en eindigde hij op een sterke tweede plaats na voormalig WRC-fabrieksrijder en winnaar van de Spa Rally, Stéphane Lefebvre.

“Samen met Louis begonnen we met heel veel goesting aan de laatste opdracht van het jaar”, zegt Grégoire Munster. “Als je Stéphane Lefebvre wil verslaan moet je, behalve voluit durven gaan, ook af en toe andere bandenkeuzes durven maken. En dat deden we. Op Stavelot reed hij met slicks en wij met één regenband om dan in de volgende KP met drie regenbanden van start te kunnen gaan. Achterafgezien was dat niet de juiste keuze omdat we in Stavelot te veel tijd verloren. Na acht KP’s was het verschil 14.6 sec. Als je het tijdverlies van die 8 ritten analyseert verloren we tijdens de twee doortochten in Stavelot 7.9 sec en in al de andere KP’s slechts 6.7 sec. Met die kloof was eigenlijk alles nog mogelijk. Bij de eerste rit in volle duisternis besloten we om iets te proberen. In een bepaalde remzone gingen we iets later op de rem staan, blokkeerden onze wielen en maakten we een schuiver waardoor we 14 sec verloren. Ook in de volgende nachtrit vielen we aan en konden we opnieuw wat tijd goedmaken.”

Met een achterstand van 25.5 sec beginnen Grégoire Munster en Louis Louka aan de tweede dag van de Spa Rally. “Zondagochtend besloten we om meteen druk te zetten, met succes. We verkleinden de kloof tot 20.4 sec. Tijdens drie ritten hadden we 5 sec van onze achterstand goedgemaakt. Het was hoog tijd om in Theux, de meest verraderlijke rit van de rally, opnieuw iets te proberen. Net dan maakten we onze tweede fout van de rally en verloren we volgens de onboardbeelden 14 sec. De strijd voor de zege was beslecht, maar dat weerhield ons niet om in schoonheid af te sluiten en de powerstage te winnen. De algemene conclusie is dat we een goede, intelligente wedstrijd hebben gereden. Een ex-fabrieksrijder was iets sneller, dat is waar. Maar toch houden we zeven KP’s gewonnen en houden we aan deze wedstrijd een goed gevoel over. Het enige wat we nog beter onder de knie moeten krijgen is om de limiet nog beter te gaan opzoeken zonder erover te gaan.”

Foto's : Damien Saulnier.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich