Grégoire Munster: "Mea culpa"

Grégoire Munster: "Mea culpa"

Voortijdige opgave in South Belgian Rally na veelbelovende chrono’s

Vresse-sur-Semois, 26 juni 2021

Afgelopen zaterdag had de aanwezigheid van de Hyundai i20 bestuurd door Grégoire Munster en Louis Louka in de South Belgian Rally een hoge impact. Na uitstekende tijden in de eerste paar chronoritten moest het duo na een harde klap tegen een vangrail de strijd staken.

Grégoire Munster en Louis Louka droomden voor de openingswedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap van een podiumplaats. Op de schitterende proeven van de South Belgian Rally waren de rijder en corijder volop bezig om hun ambities te verwezenlijken, tot de harde wetten van de fysica zich zonder mededogen manifesteerden.

“In de vierde chronorit, de laatste van de eerste lus, ging ik in de fout”, legt Grégoire Munster uit. “In de eerste paar kilometer van de proef liep alles vlot, maar dan verloor ik een fractie van een seconde de concentratie, net in een bocht die zich sloot. Deze fout is mijn schuld, en enkel de mijne”, benadrukte hij. “Ik had voor het aansnijden van het laatste deel van de bocht snelheid moeten minderen, maar dat heb ik niet gedaan. We knalden tegen de vangrail en dat was dat. De voorsteven van de auto was te zwaar beschadigd om verder te kunnen rijden. We zaten nog niet aan een derde van de wedstrijd, maar voor ons was de South Belgian Rally al afgelopen.”

Ontgoocheling dus voor Grégoire en Louis, maar tot dan waren hun prestaties meer dan overtuigend te nomen. “Tegenover rijders die al een wedstrijd in deze regio hadden gereden konden we zeker ons mannetje staan”, analyseerde Munster. “Dit was een heel snel parcours en meer dan eens waren we verrast door de grip van het asfalt, die hoger lag dan verwacht. Na drie proeven bezetten we de vierde plaats in de tussenstand, en we hoopten in de tweede lus het tempo te verhogen en wat terrein te winnen. Het zal voor een volgende keer zijn.”

“Grégoire en Louis hebben opnieuw bewezen dat ze over de nodige snelheid beschikken, maar gingen dan helaas in de fout”, stelde Wim Doms, woordvoerder voor Hyundai Belux. “In de rallysport wordt altijd op het scherp van de snee gestreden. Het is nu aan het team om deze fout te analyseren, er de nodige lessen uit te trekken, en ze dan achter zich te laten. Grégoire en Louis zijn volwassen genoeg en hebben de juiste ingesteldheid om daar in te slagen, daar zijn we van overtuigd.”

Grégoire Munster en Louis Louka zullen in augustus, ter gelegenheid van de Renties Ypres Rally, opnieuw voor de Belgische toeschouwers in actie komen. In afwachting daarvan zal het duo met de i20 Rally2 in de kleuren van Hyundai Belux nog wat extra internationale rallyervaring opdoen. Volgende week al starten ze in de Rally Liepaja in Letland, de tweede manche van het Europese Rallykampioenschap.

 

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich