#H2record door Bertrand Piccard en de Hyundai Nexo

Wereldrecord afgelegde afstand in een waterstofauto

Avonturier, pionier in elektrische mobiliteit en voorzitter van de Solar Impulse Foundation Bertrand Piccard vestigde deze week een wereldrecord in afgelegde afstand met een waterstofauto op één tank. Hij gebruikte daarvoor een Hyundai Nexo.

Le Bourget – 26 november 2019 — De start van de recordpoging werd gegeven bij het waterstofstation FaHyence in Sarreguemines, als symbool voor de grote investeringen van de Région Grand Est in duurzame mobiliteit. Eén dag later kwam Bertrand Piccard aan in het Lucht- en Ruimtevaartmuseum van Le Bourget, na een afgelegd parcours van 778 km. Nooit eerder reed een in serie gebouwde waterstofauto met brandstofcel zo’n lange afstand op één enkele tankbeurt.

Bertrand Piccard is dit soort uitzonderlijke uitdagingen intussen wel gewend. Hij vloog als eerste rond de wereld in een luchtballon met de Breitling Orbiter, en hij deed dat later nog eens over in een vliegtuig op zonne-energie, de Solar Impulse. Maar deze keer kon de avonturier ook passagiers meenemen op zijn avontuurlijke tocht. De ideale gelegenheid voor zijn genodigden om de auto van de toekomst te ontdekken, en om van gedachten te wisselen over hun ervaringen met milieubescherming, duurzame ontwikkeling én mobiliteit. ​ 

Achtereenvolgens namen plaats in de passagiersstoel van de Hyundai Nexo:

 • Jean Rottner, president van de Région Grand Est
 • Groothertog Henri van Luxemburg ​ 
 • Michel Delpon, afgevaardigde van de Dordogne en voorzitter van de waterstof-studiegroep bij de Assemblée Nationale ​ 
 • Benoît Potier, voorzitter van Air Liquide ​ 
 • Bruno Lemaire, Frans Minister van Economie en Financiën
 • Elisabeth Borne, Frans Minister van Ecologische Transitie
 • ZKH Prins Albert II van Monaco 

De finish van de #H2record-rit werd, als knipoog naar de luchtvaart-exploten van Bertrand Piccard, ingericht in het Lucht- en Ruimtevaartmuseum van Le Bourget. Daar gaven kersvers wereldrecordhouder Bertrand Piccard en Lionel French-Keogh, Algemeen Directeur van Hyundai Motor Frankrijk, trots een woordje uitleg. ​ 

 “Met deze reis hebben we aangetoond dat we dankzij de nieuwe technologieën al lang geen experimentele prototypes meer nodig hebben om records te breken. Iedereen kan dit soort trajecten afleggen met auto’s zonder enige schadelijke uitstoot. Vandaag ontstaat met dit soort uitdagingen een heel nieuwe vorm van auto-prestaties, waar het milieu alleen maar wel bij vaart.” Bertrand Piccard, Voorzitter van de Solar Impulse Foundation

 

“Terwijl sommigen maar blijven twijfelen over het belang van waterstof in de auto van morgen, geloven we er bij Hyundai al rotsvast in sinds 1998, toen we deze technologie begonnen te ontwikkelen. Dit record van Bertrand Piccard veegt alle twijfel van tafel. Naast de wereldwijde impact van zijn standpunten, is Bertrand vooral ook een heel charismatisch man die ons als geen ander kan wijzen op de uitdagingen rond het klimaat. Wij delen zijn visie dat we met z’n allen moeten werken aan een duurzame mobiliteit, en waterstof leent zich perfect als oplossing. De enorme milieu-uitdagingen voor onze sector zien wij veel liever als een uitgesproken opportuniteit dan als een rem op onze groei.”
Lionel French-Keogh, Algemeen Directeur van Hyundai Motor Frankrijk

Als vooraanstaand constructeur in de serieproductie van auto’s met brandstofcel op waterstof werkt Hyundai vandaag al heel concreet aan mobiliteit zonder uitstoot. Zonder enig taboe werkt het merk aan verschillende energetische alternatieven, en biedt het vandaag al het grootste gamma geëlektrificeerde modellen van de markt. ​ 

Bertrand Piccard blijft zich inzetten voor de planeet via zijn Solar Impulse Foundation, met als doel 1.000 efficiënte en rendabele oplossingen voor te stellen om ons klimaat te beschermen. Hij is al sinds 2017 trouw ambassadeur van Hyundai Motor Frankrijk.

De belangrijkste cijfers van het wereldrecord:

 • Afgelegde afstand op één enkele tank: 778 km ​ 
 • Resterende autonomie: 49 km ​ 
 • Luchtzuivering: 404,6 kL, evenveel als de hoeveelheid lucht die 23 volwassenen dagelijks ademen
 • CO2-reductie: 111,2 kg, de uitstoot die een soortgelijke auto zou uitstoten op een afstand van 778 km

 

Download hier het volledige persbericht.

PDF - 124 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be