Hyundai eerste merk om waterstofwagen in prijslijst op te nemen, ix35 FCEV kost 55.000 €.

Hyundai was al eerst om waterstofwagen in serieproductie te bouwen, nu ook het eerste merk om de wagen officieel in haar prijslijst op te nemen.

 

  • Hyundai was al eerst om waterstofwagen in serieproductie te bouwen, nu ook het eerste merk om de wagen officieel in haar prijslijst op te nemen.
  • ix35 FCEV krijgt standaard full-option uitrusting en kost 55.000 € exclusief BTW.
  • Bedrijven zijn de (eerste) belangrijke doelgroep.
  • Publieke waterstof-tankstations staan in de steigers.

Niemand kan de pioniersrol van Hyundai inzake waterstofwagens ontkennen. De Zuid-Koreaanse autobouwer was de allereerste om de ix35 FCEV vanaf januari 2013 op een gewone productielijn in serie te assembleren. Vandaag is het merk klaar voor de volgende stap; het opnemen van de wagen in de officiële prijslijst. In België werden overigens al twee ix35 FCEV verkocht en ingeschreven.

Schoner kan niet

De ix35 FCEV is uitgerust met een elektromotor met een vermogen van 100 kW en een brandstofcel (waarin waterstof aan boord wordt omgezet in elektriciteit) gevoed vanuit twee waterstoftanks. Met een verbruik van 0,86 kg waterstof per 100 km, biedt deze SUV een rijbereik van bijna 600 kilometer met één enkele tankvulling. Een dergelijk rijbereik evenaart dat van een klassieke auto met benzinemotor. De auto kan zelfs bij temperaturen tot -25°C probleemloos starten en functioneren en het enige residu dat de ix35 FCEV uitstoot is… zuiver water !

Daarmee maakt de ix35 FCEV meteen komaf met de belangrijkste nadelen van een klassieke elektrische wagen. Want met een autonomie van 594 kilometer en een tankbeurt die slechts enkele minuten in beslag neemt, is er van ongerustheid over het rijbereik en lange laadbeurten geen sprake.

Goed om weten overigens; in België staan enkele publieke tankstations voor waterstof in de steigers. Verwacht wordt dat het eerste station in de regio Brussel operationeel zal zijn in het eerste kwartaal van volgend jaar. Bijkomende stations zouden snel moeten volgen.

Ruime, functionele en volledige uitgeruste wagen

De ix35 FCEV (van Fuel Cell Electric Vehicle) gebruikt het koetswerk van de huidige ix35, een middenklasse SUV. Om de brandstofceltechnologie in te bouwen moesten de ingenieurs geen compromissen sluiten op het vlak van functionaliteit of comfort. De ix35 FCEV is dus net zo praktisch, ruim en comfortabel voor 5 personen én hun bagage als de gewone ix35.

De constructeur koos er ook voor om de ix35 FCEV meteen volledig uit te rusten. Zo is onder meer een lederen interieur, een automatische klimaatregeling, een navigatiesysteem met bluetooth functie en achteruitrijcamera, elektrische stoelverstelling voor de bestuurder, verwarmde zetels, LED dagrijverlichting, een boordcomputer en aluminium velgen, allemaal gewoon standaard.

Milieubewuste bedrijven als eerste belangrijke doelgroep

Hyundai Belux neemt als eerste merk op de Belux-markt, een waterstofwagen op in de officiële prijslijst. De prijs voor de ix35 FCEV bedraagt 55.000 € exclusief BTW. Rekening houdend met de inzetbaarheid, de uitrusting en de ecologische voetafdruk van de ix35 FCEV, zullen het vooral milieubewuste bedrijven zijn die de eerste belangrijke doelgroep zullen zijn.

(NOOT VOOR DE REDACTIES: voor reportages is een testrit met de ix35 op waterstof mogelijk. Contacteer william.meerschaut@hyundai.be)

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Neem contact op met

Korean Motor Company nv - Hyundai Belux Pierstraat 229 - 2550 Kontich

www.hyundai.be