Hyundai en Amazon starten met online autoverkoop in de VS

Hyundai en Amazon starten met online autoverkoop in de VS

  • Amazon start met online autoverkoop in de V.S., te beginnen met Hyundai in 2024, waardoor klanten gemakkelijker de auto van hun keuze kunnen vinden en kopen op Amazon.com en deze vervolgens kunnen ophalen bij hun lokale dealer.
  • Hyundai benoemt AWS tot voorkeursleverancier van cloud om de digitale transformatie van de activiteiten, productie en klantenservice van de autofabrikant te vergemakkelijken
  • Amazon en Hyundai brengen de Alexa Built-in ervaring naar de volgende generatie auto's van Hyundai

SEATTLE & SEOUL, 17 nov. 2023 - Amazon (NASDAQ: AMZN) en Hyundai Motor Company kondigden een brede strategische samenwerking aan om klanten innovatieve nieuwe ervaringen te bieden. De aankondiging werd gedaan op de 2023 Los Angeles Auto Show. Deze strategische samenwerking omvat de lancering door Amazon van de online verkoop van Hyundai-auto's in de VS in 2024, de benoeming door Hyundai van AWS als voorkeurscloudprovider om de digitale transformatie te vergemakkelijken en de Alexa Built-in ervaring die naar de volgende generatie auto's van Hyundai komt.

"Hyundai is een zeer innovatief bedrijf dat de passie van Amazon deelt om te proberen het leven van klanten elke dag beter en makkelijker te maken", zegt Amazon CEO Andy Jassy. "Ons brede, strategische partnerschap moet precies dat doen, van het veranderen van het gemak waarmee klanten online voertuigen kunnen kopen, tot het eenvoudig maken om Alexa in Hyundai-voertuigen te gebruiken voor entertainment, winkelen, smart home-aanpassingen en kalendercontroles, tot het in staat stellen van Hyundai om hun klantervaringen en bedrijfsvoering te transformeren door over te stappen naar AWS. We kijken ernaar uit om nog vele jaren samen uit te vinden."
"De samenwerking met één van 's werelds meest klantgerichte organisaties biedt ongelooflijke mogelijkheden terwijl we ons portfolio blijven uitbreiden, ons verkoopnetwerk laten groeien, overstappen op elektrificatie en de toekomst van slimme mobiliteit realiseren", zegt president en CEO van Hyundai Motor Company Jaehoon (Jay) Chang. "Amazon is de ideale partner om onze visie op vooruitgang voor de mensheid te helpen realiseren, inclusief het verbeteren van hoe mensen en goederen efficiënter en duurzamer bewegen. Hyundai is het eerste autobedrijf dat beschikbaar is voor volledige end-to-end transacties in de Amerikaanse winkel van Amazon en dit is weer een voorbeeld van hoe we blijven zoeken naar manieren om samen met onze uitstekende retailpartners de klantreis te verbeteren."

Meer details over wat Amazon en Hyundai vandaag aankondigen zijn onder andere:

Verkoop van voertuigen: In 2024 zullen autodealers voor het eerst auto's kunnen verkopen in de Amerikaanse winkel van Amazon, en Hyundai zal het eerste merk zijn dat klanten kunnen kopen. Met deze nieuwe digitale winkelervaring kunnen klanten gemakkelijk online een nieuwe auto kopen en deze vervolgens ophalen of laten bezorgen door hun lokale dealer op een moment dat hen het beste uitkomt. Klanten kunnen op Amazon zoeken naar beschikbare auto's in hun regio op basis van een aantal voorkeuren, waaronder model, afwerking, kleur en functies, de auto van hun voorkeur kiezen en vervolgens online afrekenen met de door hen gekozen betaal- en financieringsopties - allemaal binnen de Amazon-ervaring die ze al kennen en vertrouwen. Deze nieuwe winkelervaring creëert een bijkomende manier voor dealers om meer bekendheid te geven aan hun selectie en gemak te bieden aan hun klanten. ​ ​

Cloud transformatie: Hyundai heeft AWS geselecteerd als voorkeursleverancier van de cloud om zijn digitale transformatie te versnellen met behulp van brede en toonaangevende AWS-mogelijkheden, van computing, storage, database en analytics tot generatieve AI en Internet of Things (IoT). Als onderdeel van een nieuwe meerjarige overeenkomst zal Hyundai een meer datagestuurde organisatie worden met een cloud-first technologiestrategie, waarbij de huidige on-premise applicaties - die alles ondersteunen op het gebied van onderzoek, productengineering en klantenbetrokkenheid - worden gemigreerd naar AWS. Hyundai zal prioriteit geven aan business cases zoals productie en supply chain om de productie te optimaliseren en de kosten te minimaliseren, beveiliging en disaster recovery voor veerkracht, en connected vehicle development om bestuurders over de hele wereld te voorzien van nieuwe functies. AWS en Hyundai hebben een Master Builder-trainings- en certificeringsprogramma ontworpen en geïmplementeerd om Hyundai-technici te trainen in cruciale cloudvaardigheden.

Oplossingen voor in de auto: Vanaf 2025 zullen klanten die de volgende generatie auto's van Hyundai kopen in hun auto toegang hebben tot de handsfree Alexa-ervaring die ze thuis ook hebben. Hyundai-bestuurders zullen Alexa eenvoudig kunnen vragen om muziek, podcasts of audioboeken af te spelen, herinneringen in te stellen, to-do-lijstjes bij te werken en agenda's te controleren. Klanten zullen ook in staat zijn om hun slimme huis te bedienen vanaf de weg, zoals vragen om het huis op te warmen op weg naar huis, dubbel te controleren of deuren op slot zijn en slimme verlichting en Alexa-routines te beheren. Bestuurders kunnen Alexa ook om actuele verkeersinformatie of weerberichten vragen en de mediaspeler of het navigatiesysteem in de auto met hun stem bedienen, waarbij bepaalde Alexa-functies zelfs toegankelijk zijn als de internetverbinding onderbroken is of niet beschikbaar is.

 

 

Over Hyundai Belux Newsroom

Hyundai Belux - Korean Motor Company is de officiële invoerder van Hyundai voor België en Luxemburg. Vermeldingen van bepaalde uitrustingen en specificaties in nieuwsberichten op deze website zijn niet bindend. Sommige verwijzingen, uitrustingen en cijfers zijn mogelijks bedoeld voor modellen buiten de Belux markt. Ook prijsstellingen, kortingen of andere acties zijn niet bindend en mogelijks beperkt in de tijd.

Hyundai Belux - Korean Motor Company est l’importateur officiel pour Hyundai en Belgique et au Luxembourg. Les informations de certains équipements et spécifications mentionnées sur ce site ne sont pas contraignantes. Certaines références, équipements et chiffres peuvent être destinés à des modèles extérieurs au marché Belux. Les prix, réductions ou autres actions ne sont pas contraignants et peuvent être limités dans le temps.

Twitter: @Hyundai_B_News

Hyundai Belux Newsroom
Korean Motor Company nv - Hyundai Belux
Pierstraat 229 - 2550 Kontich